X-Men: The Last Stand

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
X-Men: The Last Stand
Genre Action/Sci-Fi/Thriller/Superhjälte
Regissör Brett Ratner
Producent Lauren Shuler Donner
Avi Arad
Ralph Winter
Manus Zak Penn
Simon Kinberg
Skådespelare Hugh Jackman
Halle Berry
Ian McKellen
Famke Janssen
Kelsey Grammer
Anna Paquin
Shawn Ashmore
Ellen Page
Rebecca Romijn
Aaron Stanford
Vinnie Jones
James Marsden
Patrick Stewart
Originalmusik John Powell
Produktionsbolag 20th Century Fox
Premiär 2006
Speltid 104 minuter
Land USA
Storbritannien
Språk Engelska
Budget $210 miljoner
Intäkter $459 359 555
Föregångare X-Men 2 (2003)
Uppföljare X-Men Origins: Wolverine (2009)
IMDb SFDb

X-Men: The Last Stand (även känd som X3) är en amerikansk-brittisk långfilm från 2006. Filmen är den tredje delen i filmserien som baseras på den amerikanska superhjälteserien X-Men från Marvel Comics.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Läkemedelsföretaget Worthington Labs har utvecklat ett medel som kan bota mutanter från sina olikheter och krafter, och linjer är dragna mellan X-Men och Magnetos (Ian McKellen) 'Brotherhood'. För första gången har mutanterna nu ett val: att fortsätta leva med sina krafter trots att det isolerar dem från omvärlden, eller ge upp mutantkrafterna och bli vanliga människor.

Den omvälvande möjligheten tvingar dem alla att ta ställning, att antingen ge upp det som gör dem unika för att passa in, för att kunna vara med dem de älskar, och att slippa leva under ständig förföljelse. Eller slåss för rätten att vara den de är.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Bryan Singer, som regisserade de två första filmerna, var inte aktuell för denna film eftersom han var upptagen med Superman Returns. Länge var det meningen att Matthew Vaughn skulle regissera X3 men endast nio veckor innan inspelningsstart hoppade han av projektet av personliga skäl. Till slut regisserades filmen av Brett Ratner som tidigare bland annat regisserat Röd drake. Kelsey Grammer som är mest känd för sina roller i TV-serierna Frasier och Skål spelar Hank McCoy/Beast. Andra mutanter som medverkar för första gången är Angel (spelad av Ben Foster) och Juggernaut.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]