Sveriges Kommunikationsbyråer

Från Wikipedia
Version från den 8 oktober 2014 kl. 21.18 av Paracel63 (Diskussion | Bidrag) (navbox)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sveriges Kommunikationsbyråer, tidigare Sveriges Reklamförbund, är en intresseorganisation för fristående företag som huvudsakligen är verksamma konsulter inom reklam och marknadskommunikation. SK definierar reklam i vid bemärkelse omfattande en eller flera moment i kedjan analys, strategi, gestaltning, implementering och uppföljning, syftande till ömsesidig nytta och stärkt konkurrenskraft för byråer och beställare.[källa behövs]

Ansvarig Reklamutgivare

ARU, Ansvarig Reklamutgivare, är ett krav för medlemskap i Sveriges Kommunikationsbyråer. ARU erhålls efter genomförd och godkänd utbildning i marknadsrätt och annan juridik som är relevant. ARU-kompetensen förnyas åtminstone vart femte år genom VARU - Vidareutbildning av Ansvarig Reklamutgivare.

Etiska frågor

SK engagerar sig i etiska frågor och vill öka kunskapen om hur reklam påverkar näringsliv och samhälle. Förbundet är en av huvudmännen bakom Reklamombudsmannen.

Tävlingar

Guldägget startade 1960 och är Sveriges äldsta, största och mest prestigefyllda reklamtävling. Tävlingens syfte är att lyfta fram Sveriges bästa reklam, föra svensk reklam framåt och höja den kreativa standarden. Guldägget belönar både byrån som gjort reklamen och uppdragsgivaren. Pristagarna belönas med Guldägg, Silverägg eller Diplom i elva kategorier och de fem specialpriserna Guldäggsplaketten, Guldskrift, Platinaägget, Kycklingstipendiet och Mediepriset.

En ny utmärkelse har skapats av Sveriges Kommunikationsbyråer, Svensk Form och Stiftelsen Svensk Industridesign: "Swedish Design Award" för att belöna Sveriges bästa design med utmärkelsen >>Design S<<. Utmärkelsen utdelades för första gången år 2005. Under 2009 lämnade Sveriges Kommunikationsbyråer tävlingen som delägare.

Företrädare

Verkställande direktör

Ordförande

Externa länkar