Användare:Lundgren8

Från Wikipedia
Babel-användarinformation
sv-N Den här användaren har svenska som modersmål.
en-4 This user has near native speaker knowledge of English.
fr-2 Cet utilisateur dispose de connaissances intermédiaires en français.
is-2 Þessi notandi hefur miðlungs-kunnáttu á íslensku máli.
de-2 Dieser Benutzer beherrscht Deutsch auf fortgeschrittenem Niveau.
ovd-2 This user has intermediate knowledge of Elfdalian.
la-1 Hic usor simplici lingua Latina conferre potest.
fo-1 Hesin brúkarin hevur grundleggjandi vitan um føroyskt.
fi-1 Tämä käyttäjä osaa suomea vähän.
Användare efter språk

Jag är utbildad lingvist (språkvetare) och har varit aktiv i sporadiska perioder sedan februari 2009, men gjorde min första redigering i december 2005. På Wikipedia redigerar jag främst språk- och lingvistikrelaterade artiklar, som tyvärr är ganska dåligt representerade på svenska Wikipedia. Jag försöker primärt att skriva om ämnen som kan vara nyttiga för en svenskspråkig publik, såsom nordiska språk och dialekter (t.ex. älvdalska eller Stockholms-e), men även mer fundamentala artiklar om lingvistik (t.ex. ljudförändring eller kedjeförskjutning).

Min vision är att dels ha en stabil grund av artiklar om språkvetenskap som kan vara till nytta för t.ex. studenter och allmänt språkintresserade, och ovanpå denna grund skriva utmärkta artikelserier om ämnen som t.ex. minoritetsspråk i Sverige som kan vara till nytta för alla. Jag är intresserad av att språkvetenskaplig forskning ska finnas tillgänglig på svenska och komma allmänheten till gagn.

Rent språkmässigt har jag ganska breda intressen som ofta bottnar i ett intresse för språkhistoria och kultur. Mina ”specialintressen” skulle kunna sägas vara språkhistoria, fonologi, fonetik och språkkontakt. Rent språkmässigt har jag i synnerhet ägnat mig åt nordiska språk och dialekter, men även vissa ursprungsspråk i Sydamerika och i Nordamerika.

Jag är också i perioder aktiv på Wiktionary under samma namn, numera främst på engelska Wiktionary, men även förr på svenska.

Användbart[redigera | redigera wikitext]

Artiklar[redigera | redigera wikitext]

Ett urval av de artiklar jag är huvudförfattare till:

Kartor[redigera | redigera wikitext]