Hoppa till innehållet

Användardiskussion:Dewil

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia


Denna användare försöker sedan den 1 februari 2007 vara en sporadisk Wikipediaskribent och kan vara borta länge från Wikipedia. Förvänta dig inga snabba svar på eventuella meddelanden under denna tid.

Se även Wikipedia:Vit vecka.


Hej! Varför får inte jag bli fadder?

Rubriktext[redigera wikitext]

Välkommen till Wikipedia! Tack för ditt/dina bidrag. Jag hoppas att du ska trivas här.

Visste du att Wikipedia bara har fem grundprinciper? Råd och tips hittar du i introduktionen. Om du har några frågor kan du ställa dem här eller kontakta någon av våra faddrar. Se även Wikipedia:Hjälp.

--Etxrge 22 juni 2005 kl.21.10 (CEST)

Valls hage?[redigera wikitext]

hejsan. Du verkar veta en del om gävle ser jag, känner du till vem som till slut blev huvudman för Valls hage sen skogsmuseet flyttade? (och en liten fråga om du hade tänkt fylla kategorin Gävle med så mycket att det inte rymdes inom kategorin Gävle kommun?)--Damast 24 juni 2005 kl.00.41 (CEST)

Jag tror att Gävle kommun ansvarar för Valls hage, men jag är inte säker. Det har snackats om att sjukhuset skulle ta över den och bygga en bro över ån dit. Angående kategorin Gävle kontra Gävle kommun, tja... tenkte'nte på de. I hur stor grad skiljer vi på kommunen och tätorten/staden? Gävle kommun känns för mig som ett administrativt begrepp. Vad är praxis för andra tätorter med vidhängande kommun? --Dewil 24 juni 2005 kl.00.45 (CEST)
Senast jag kollade hur det blev med beslutet så var det oklart... vill få med dem bland Arboretum *ler*. Sjukhuset som skogsförvaltare! *skratt*
Man kan inte tänka på allt! Men när jag själv funderar över kategorier så brukar jag kolla lite vad likvärdiga ord ligger under... Praxis är att lägga artiklarna under kommunnamnet, möjligen med undantag för Storstäderna Sth-Gb-Mö som jag inte kollat alls (finns så många andra som bryr sig om vad som händer där *skratt*). --Damast 24 juni 2005 kl.00.50 (CEST)
såg nu förresten att 15 mars skrev en Gävletidning: "Efter skogsmuseet Silvanums konkurs är numera Valls hage Gävle kommuns skötebarn."
Ja, jag har inte hajat riktigt hur det där med kategorier funkar, i alla fall skapandet av dem och relationen mellan huvud- och underkategori, så jag tror att jag ligger lågt med den biten tills vidare. Vad beträffar sjukhuset så vore det väl inte så dumt; Valls hage skulle i så fall vara tänkt att vara en resurs för rekreation och rehabilitering. Sunderby sjukhus har en hel avdelning för förvaltning av den offentliga miljön. Kan de kan väl Gävle sjukhus. --Dewil 24 juni 2005 kl.01.00 (CEST)
Du lär dig ska du se, så oroa dig inte. Men hör gärna av dig om du undrar något (fast nu kommer jag vara sporadisk besökare här några veckor framöver) Yvwv är en hajare på kategorier annars.
Ska ju inte gå i klinch med vad den förvaltningen kan och inte kan, men nog är det viss skillnad på skötsel av offentliga miljöer och skogsbruk i ett arboretum...*ler* --Damast 24 juni 2005 kl.01.40 (CEST)

Nödvändigheten...[redigera wikitext]

...är ändlös *ler* (välkommen i gänget!) --Damast 24 juni 2005 kl.09.59 (CEST)

Glatt återseende[redigera wikitext]

Kul att du är här Dewil! Dan Koehl 27 juni 2005 kl.21.07 (CEST)

Till kören måste då även jag få sälla mig... /Habj 27 juni 2005 kl.21.11 (CEST)
Ja, vafan, nöden har ingen lag, och nån mupp hade ju redan reggat mig... /Dewil 27 juni 2005 kl.21.22 (CEST)

Vill du bli sysop på Svenska Wikipedia? (Se Wikipedia:Administratörer och Wikipedia:Manual för administratörer för information om vad en sysop har för befogenheter). Svara på Wikipedia:Begäran om administratörskap om du accepterar nomineringen eller ej. / Dan Koehl 24 juli 2005 kl.14.42 (CEST)

Tack för förtroendet. Jag ska tänka över nomineringen. --Dewil 24 juli 2005 kl.14.52 (CEST)

Riksväg 80[redigera wikitext]

Hej! Artiklarna Riksväg 80 och 80(M) (motorväg, Sverige) är inte dubbletter till varandra. Artikeln Riksväg 80 behandlar hela vägen med detta nummer. Den berör alla delar oavsett vägstandard. Artikeln 80(M) (motorväg, Sverige) behandlar enbart den motorväg som går på samma väg. Detta är enbart ett litet avsnitt på denna väg. Artikeln 80(M) (motorväg, Sverige) ingår i en serie artiklar som ska behandla samtliga motorvägar i Europa medan Riksväg 80 ingår i de listor som finns med vägnummer. Jag har därför återställt detta men sett till att dina förbättringar ligger kvar. Hoppas att du inte tog illa upp. /E70 25 juli 2005 kl.14.36 (CEST)

Visst, men jag har aldrig förstått varför ni ser Wikipedia som en plattform för att föra fram er åsikt om att Sverige ska anamma Storbritanniens vägnummersystem. Er (M)-märkning av svenska vägar är närmast att betrakta som propaganda. Några rationella skäl till varför Wikipedia ska innehålla dubbla artiklar om vägar har ni aldrig presenterat. Jag överlåter med varm hand åt er det onödiga arbetet att ständigt kontrollera att två artiklar om samma sak inte innehåller motsägelser. Varsågod. Jag, och flera andra med mig, tänker då inte skriva samma sak i två artiklar. --Dewil 25 juli 2005 kl.15.22 (CEST)
Det är inte dubbletter utan två olika kategorier. Att Vägverket inte vill sätta ut speciella vägnummer på motorvägarna i Sverige som man gör i de flesta andra länder försvårar för oss att göra listor med svenska motorvägar av samma slag som det går att göra listor på motorvägarna i t ex Tyskland eller Storbritannien. Det är alltså ingen propaganda utan istället en nödlösning för att kunna hålla isär motorvägarna från de övriga vägarna i Sverige. /E70 25 juli 2005 kl.16.23 (CEST)
Och orsaken till att hålla isär motorvägarna från övriga vägar är...? Att det, som en följd av föreliggande vägnummersystem, går att göra i Storbritannien och Tyskland är inget skäl till att hitta på konstlade vägnummer för Sverige. Artiklarna om USA:s vägar innehåller inga sådana påhitt. Den logiska följden av ert resonemang blir att ni måste skapa fler artiklar om varje väg, t.ex. 80(S) (stadsgata, Sverige), 80(L) (landsväg, Sverige), 80(MTL) (motortrafikled, Sverige), 80(TFV) (trefältsväg, Sverige) och 80(FFV) (fyrfältsväg, Sverige). Om ni gör det genomgående, och låter varje vägs huvudartikel vara blott en gaffelsida, så har ni ett system som är konsekvent men så fragmentiserat att artiklarna blir värdelösa. --Dewil 30 juli 2005 kl.01.35 (CEST)

Bassholmen[redigera wikitext]

Hej,

Om du hittar en artikel som ligger under fel namn, är det bättre att använda "flytta" än att flytta texten, för då kommer hela historiken med också. Dessutom läggs det automatiskt in en redirectlänk till den nya platsen (det kan ju finnas både interna och externa sidor som pekar på det gamla namnet). /RaSten 27 juli 2005 kl.02.30 (CEST)

Frågan är i vilken utsträckning Wikipedia ska innehålla redirectartiklar på felskrivna namn, dvs. slarvfel och inte felstavningar. Vanliga felstavningar är rimligt att ha med, men rena felskrivningar (snudd på slumpmässigt uppkomna t.ex. p.g.a. att man slinter på tangentbordet) tycker jag är onödigt. Fallet Bassholmen var en felskrivning, typ Basshlomen, och inga sidor länkade till det felskrivna namnet. (För övrigt har jag inte befogenhet att radera artiklar.) --Dewil 30 juli 2005 kl.01.35 (CEST)
Nu minns jag inte längre detaljerna kring att jag skrev. Men jag har för mig att du flyttade själva texten från en artikel till en annan. Det är i så fall bättre att använda fliken "flytta". Att den kvarblivande redirecten kanske borde raderas är en annan sak och emm är det bättre i tveksamma fall att lämna den kvar. Nu är väl Basshomen inte en titel jag skulle hävda att den borde vara kvar, men de raderade versionerna är på det här sättet inte tillgängliga som de skulle ha varit om du i stället hade flyttat artikeln. /RaSten 31 juli 2005 kl.16.30 (CEST)

Benämningar av kungligheter[redigera wikitext]

Jag såg att du redigerat i artiklarna om svenska nu levande prinsar och prinsessor. Enligt TT-språkets språkvård, som vi lär ha som riktlinje, benämns kungligheter Carl XVI Gustaf, prins Gustaf, prinsessan Eugénie, prins Carl, prinsessan Christina, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine (inklippt).//--IP 28 juli 2005 kl.21.26 (CEST)

För TT och liknande språkvårdande instanser böjer jag mig. Men handlar TT:s namnartikel om att titlarna ska skrivas ut (din tolkning) eller att namnen ska stavas på visst sätt (min tolkning?) --Dewil 30 juli 2005 kl.01.35 (CEST)
Den här frågan fortsatte på min diskussionssida med Grillo. Jämför engelska wikipedia t ex en:Prince Charles, de använder konsekvent titlar o d, även i löptexten och undantagsvis pronomina, dock är de aldrig så familjära att de använder enbart förnamn. Det är bara radikala medier som skriver som du.//--IP 31 juli 2005 kl.13.49 (CEST)

Järnvägar[redigera wikitext]

Ok då gör jag de! tack för tipset. Det är så här att jag har märklin anläggning själv men jag vet inte om andra märken har samma sortement så det kanske är inte så bra om de de lades på den allmänna artikeln om modelljärnväg. Jag hämtade uppgifterna i Märklins katalog. Men texten är helt egen tillverking. Ja du väljer. --Batman 3 augusti 2005 kl.21.05 (CEST)

Kärnkraftverk[redigera wikitext]

Jag håller på att snygga upp bland kärnkraftsverk och reaktorer. Är det OK att du ligger lågt idag? --Jorchr 10 augusti 2005 kl.21.02 (CEST)

Självklart. --Dewil 10 augusti 2005 kl.21.07 (CEST)

Norrlänska maträtter[redigera wikitext]

Jag försöker samla maträtter som karaktäristiska eller kommer ursprungligen från Norrland det vill säga Norra Sverige. EX Surströming är ju en rätt som många ser som norrlänsk och för överigt gör här uppe.Wolfmann 20 september 2005 kl.10.36 (CEST)

Tack för fix![redigera wikitext]

Jag har inte begripit varför de där ?-tecknen dykt upp. Jag ser ju att det inte sker för andra. Ska se om jag lycas undvika det med hjälap av att inte använda mellanslag. Tack igen. Agneta 27 juli 2006 kl.22.55 (CEST)

Tack för fix av Sveriges motorvägshistoria. Det blev mycket bättre efter din ändring. --Boɛvie 28 augusti 2006 kl. 16.58 (CEST)[svara]

Hej, ang. [1], det är oftast ingen bra idé att "flooda" kvalitetsskyltar på det sättet. Det räcker med en skylt, om artikeln är dålig på många sätt, lägg in Mall:Kvalitetskontroll och motivera ordentligt på diskussionssidan. MVH Grillo 13 september 2006 kl. 17.47 (CEST)[svara]

I just detta fall visade sig den måttfulla metoden vara dålig (se historiken) och den överdrivna metoden bra. /Dewil 21 september 2006 kl. 11.43 (CEST)[svara]

Översjöiska[redigera wikitext]

Hej,
Jag såg att du bytt ut "översjöiska" mot "utomeuropeiska" in rad artiklar. Om inte jag minns fel räknas dock inte alla franska utomeuropeiska besittningar till de översjöiska och olika besittningar har bytt officiell status. Du kanske borde kolla upp detta innan du fortsätter att byta ut dessa två ord i olika artiklar.
/ Mats Halldin 22 september 2006 kl. 19.23 (CEST)[svara]

Ajdå, redan gjort med nitisk noggrannhet. Å andra sidan är alla besittningar d'outre-mer utomeuropeiska och det är den term som används inom EU. /Dewil 22 september 2006 kl. 20.03 (CEST)[svara]

Din återställning av Drake[redigera wikitext]

Törs man gissa att detta var ett litet misstag i hastigheten? Och K1:an till Användare:193.11.70.18 också? --Wasell 24 september 2006 kl. 13.32 (CEST)[svara]

Ojdå. Klantigt. /Dewil 24 september 2006 kl. 13.41 (CEST)[svara]

Förvanskade diskussionsinlägg?[redigera wikitext]

I diskussionen om Könsmaktsordning: Jag kan garantera att jag inte förvanskade ditt diskussionsinlägg (strök en tydliggörande passage).

Om den funnits där från början skulle jag enkelt förstått vad du menade.

Det rör sig om en redigeringskrock eftersom jag redigerade om mitt inlägg efter att jag hade postat det. Du skrev förmodligen över min ändring (dvs. du skrev ditt svar i den föregående versionen av artikeln) utan att märka det. Ingen skada skedd. (Hade jag velat bråka om det hade jag gjort det i går kväll. :-) /Dewil 26 september 2006 kl. 00.26 (CEST)[svara]

Jo, men det har lett till att LX hotar med att stänga av mig, praktiskt taget. Skriv gärna till honom/henne.

Tingslag och Tingsrätter mm[redigera wikitext]

Hej! Tack för hjälpen med redigeringen av artiklarna om Gästriklands östra tingslag etc.. Jag håller på att skriva om olika församlingar och går nu norrut i Uppsala Stift. Jag uppdaterar då samtidigt den gamla härads- resp. tingslagsindelningen, eftersom ju de gamla socknarna var en beståndsdel i dem. MYCKET riktigt har ju denna indelning upphört i och med tingsrättsreformen. Detta skall ju helt riktigt påpekas! Det är ju inte alla som "är med på noterna" annars. Att jag hade skrivit Norrland var väl mest som kuriosa, för att påpeka att Gävle faktiskt tillhör Norrland. Jag bor själv i Björklinge, men har bott i Oviken, Jämtland som liten. Nåväl! Än en gång tack! Ett exempel på när wp är som bäst! Mvh, --Anders i Läby 27 september 2006 kl. 22.39 (CEST)[svara]

Tackar, jag tyckte att det var lite otydligt så jag skrev om lite. Jag skriver själv om Gästrikland. En annan sak är att artiklarna bakom - dvs. tingslag, härad, häradsrätt m.fl. - inte hänger ihop riktigt. De är en salig röra av historisk geografi och historisk juridik... /Dewil 27 september 2006 kl. 23.02 (CEST)[svara]

Nytt försök? Alla ser nog hur flitig du är. Dan Koehl 3 oktober 2006 kl. 14.44 (CEST)[svara]

Tack, men det är skönt att slippa ansvar. Dessutom vill jag inte, och har heller inte tid att, vara så aktiv som jag tycker att en ansvarig ska vara. /Dewil 3 oktober 2006 kl. 14.49 (CEST)[svara]

Språkvårdsmall[redigera wikitext]

Hej. Jag tror att Du satt upp en språkvårdsmall på förgreningssidan om Sachsen (olika betydelser). Jag hittar inga fel på den sidan. Kan Du förklara för mig vad som är fel?

Sidan är hjälpligt översatt från tyska och innehåller länkar som t.ex. Sachsen-Coburg und Gotha (Herzogtum). Den behöver en genomgång, kanske främst av någon som känner Tysklands geografi. Språkvårdsmallen fick duga. /Dewil 1 november 2006 kl. 00.09 (CET)[svara]
Då förstår jag. M v h Gottfried Multe 2 november 2006 kl. 18.19 (CET)[svara]

Ang Baksidestext[redigera wikitext]

"baksidestexten är upphovsrättsskyddad"

Är du säker? Jag är ärligt talat väldigt tveksam. För att upphovsrätten skall gälla måste ju verket "uppnå verkshöjd". Jag är tveksam till att två paragrafer täcks av upphovsrätt. Jfr: citat. Men jag kan kolla upp det. 0xFE 15 november 2006 kl. 02.09 (CET)[svara]

Enligt praxis accepteras i alla fall inte baksidestexter från böcker, spel och liknande på Wikipedia, de brukar raderas rätt omgående. Däremot kan jag tänka mig att ett citat - en begränsad del - av baksidestexten är tillåtet. /Dewil 15 november 2006 kl. 02.12 (CET)[svara]
Ok, tråkigt :(
Du kan ju alltid bygga ut artikeln rejält med information om uppbyggnad, handling, författare m.m. (och mallen {{Rollspelsfakta}}). /Dewil 15 november 2006 kl. 02.16 (CET)[svara]
K, tack för tippset, saken med baksidestexten är ju att den hadde gjort arbetet åt oss :)

Occult classification of Daeniken[redigera wikitext]

Please place in Daeniken article in Swedish manner occult clasification of his works. Daeniken is defined along with Sitchin as occult in English Wikipedia.

Well, I've never heard anyone, or read a book, referring to Däniken as "occult". A quick check among the other Wikipedias shows that you have added the description "occult" to several of the articles. In at least one case (en:) your edit has been reverted. To me it seems that you are pushing an agenda. And by the way, "von" is in Swedish always spelled with lowercase letters, even in the beginning of a sentence. /Dewil 17 november 2006 kl. 14.26 (CET)[svara]

Björklinge[redigera wikitext]

Hej! Jag har lagt tillbaks din mening om traditioner att hälsa på statyn i Björklinge men med en liten ändring att det är tradition för en del resande att hälsa. Då stämmer uppgiften väl med källorna som du angav men samtidigt visar det att inte alla hälsar. Hoppas det blir bra så här--Bruno Rosta 23 december 2006 kl. 04.13 (CET)[svara]

Lista över svenska punkband[redigera wikitext]

Hej du! Den här ändringen var lite mysko. Jag undrar varför du återställde disambigueringsfixar, som till exempel ändrade tillbaka Massgrav (musikgrupp) till Massgrav, Tekla Knös (musikgrupp) till Tekla Knös etc...? Sen förstår jag inte heller vad personer som Johan Johansson och Stry Terrarie har i en lista över svenska punkband att göra. Hoppas att du inte har något emot att jag ändrade tillbaka lite. /skagedal... 12 januari 2007 kl. 20.56 (CET)[svara]

Öh. Jag vet inte varför det blev så där. Vad jag försökte göra var att gå igenom den gamla listan (före rensningen) och lägga tillbaka bortrensade band som jag vet existerar på skiva i den nya listan. Jag måste ha sparat fel version. De band jag försökte lägga tillbaka var i alla fall Bizex-B, Griniga gamla gubbar (musikgrupp), Helikoptern kräks, M.I.D., Nomads, The Pillisnorks och Vildsvin. Jag ber om ursäkt för den eventuella oredan jag orsakade. /Dewil 14 januari 2007 kl. 23.06 (CET)[svara]
Ok, då förstår jag! :) Bra att du fixade så att relevanta band kom tillbaka till listan. /skagedal... 14 januari 2007 kl. 23.29 (CET)[svara]

Rödlänksskräck![redigera wikitext]

Jag ser att du gillar att ta bort länkar till kategorier som ännu inte är skapade. Finns det något rationellt skäl eller tycker du inte om röda länkar? /Dewil 22 januari 2007 kl. 21.44 (CET)

Jag går igenom de önskade kategorierna på "Önskade kategorier" och skapar de flesta jag går igenom, men tar bort kategoriseringen i en önskad kategori för en del artiklar om jag finner kategorin onödig, detta dock i undantagsfall. BjörnF 23 januari 2007 kl. 14.43 (CET)[svara]

Faktamall för rollspel[redigera wikitext]

Hej, jag har upptäckt att det finns två stycken varianter av faktamallar för rollspel - en som du har gjort och en som jag har skapat. Vi kanske skulle ta en titt på dem och sammanfoga dem på något sätt. Jag översatte den engelska mallen som inte har lika mycket information som den som du har gjort. De båda mallarna jag pratar om: Mall:Rollspelsfakta och Mall:Rollspel. --claes 24 januari 2007 kl. 21.35 (CET)[svara]

(Jag undrade just hur länge det skulle dröja :-) När jag skapade {{Rollspelsfakta}} så kopierade jag {{Filmfakta}} (och på den tiden fanns heller ingen rollspelsmall på enwiki). Det går förmodligen att sammanfoga de båda mallarna med hjälp av dölj-oanvända-rader-satser så att man kan få antingen en kompakt eller en detaljerad faktaruta. (Däremot gillar jag inte den gredeskära färgen i {{Rollspel}}.) /Dewil 24 januari 2007 kl. 23.32 (CET)[svara]

Parker i Adolfsberg[redigera wikitext]

Infogandet av parker i Adolfsberg kan i och för sig kännas motiverat, men då kunde du väl i alla fall göra detta konsekvent och dessutom anpassa artiklarna så att de passar in i sammanhanget. Det är nästan så att man frestas att återställa versionerna... /Sebastian F 27 januari 2007 kl. 14.09 (CET)[svara]

Skälet till infogningarna var att rädda dem undan snabbradering. (I och för sig så var Adolfsbergsartikeln rätt tunn och bestod till stor del av länkar innan infogningarna, så artikeln blev matigare och överskådligheten bättre. Jag tror att en artikel "Parker i Adolfsberg" vore bra att samla parkartiklarna i - men det är ju min åsikt.) Jag är annars ingen vän av relevanskriteriernas diktatur, särskilt inte när det gäller välskrivna geografiska artiklar. Ta gärna diskussionen med Bongoman, han är relevanskriteriernas främste förkämpe. /Dewil 28 januari 2007 kl. 17.03 (CET)[svara]

Med tanke på platser i Gävle så bör du nog läsa Wikipedia:Sidor föreslagna för radering/Bromsplan innan du skapar artiklarna. Fler örebroiska platser har gått i slasken, nivån ska vara hög för att vara med. En designad blomkruka räcker inte. --Bongoman 29 januari 2007 kl. 13.28 (CET)[svara]

Läst, förstått, konstaterat att det inte berör mig. Fortsätt i stället att jaga substubbar. /Dewil 29 januari 2007 kl. 13.32 (CET)[svara]

Vf återställde du mina ändringar om Afrika?.....--Zeke333 31 januari 2007 kl. 13.19 (CET)[svara]

För att du mest hade tagit bort relevant text ur artikeln utan att motivera varför. /Dewil 31 januari 2007 kl. 13.21 (CET)[svara]
vad för relevant text?....jag tyckte bara man kunde skilja på staterna som ligger där och på de områden som inte är självstyrande.....jag skapade två nya rubriker...."Afrikas stater" och "icke suveräna områden"....dög inte det el. vad är det du var missnöjd med där?--Zeke333 31 januari 2007 kl. 14.05 (CET)[svara]
Hade du nöjt dig med att skapa nya rubriker hade det inte varit något att orda om, men du raderade hela stycken text (se diffen). /Dewil 31 januari 2007 kl. 14.27 (CET)[svara]
oki...men vf ska det stå med sån fakta där?....finns ju redan på respektive staternas artiklar --Zeke333 31 januari 2007 kl. 14.30 (CET)[svara]
I en sammanställning över Afrikas länder kan det vara värt att få en liten motivering till varför Kanarieöarna räknas till Afrika utan att behöva läsa Kanarieöarnas artikel, en artikel som förmodligen innehåller massor av information man inte är ute efter. Hårddrar man ditt resonemang så skulle man kunna ta bort större delen av artikeln och ersätta den med en lista med länkar till landsartiklarna. /Dewil 31 januari 2007 kl. 14.34 (CET)[svara]
Och det har försvunnit massor med info om huvudstäderna i vissa länder. Detta blir inte bra! --Bongoman 31 januari 2007 kl. 14.50 (CET)[svara]
Ursäkta att jag lägger mig i här. Jag vet inte vad som redigerats i den aktuella artikeln, jag bara råkade se diskussionen här, och kom på att det kanske vore bättre om ni diskuterade artikelns utformning på diskussionssidan som hör till artikeln, än att det sker på en användardiskussion. --Boivie 31 januari 2007 kl. 16.11 (CET)[svara]

Sluta vandalisera artiklar. 8=>

Pst/Q plagierad från Susning[redigera wikitext]

Att sno artiklar rätt av från Susning ser inte så snyggt ut. Även om det i det här fallet bara rörde sig om några meningar så ger det ju ett minst sagt oseriöst intryck. » ågязи(disk.|bidr.) den 22 mars 2007 kl. 14.02 (CET)[svara]

Gammal sv-Wikipedia-praxis är att man får kopiera sina egna artiklar. /Dewil 22 mars 2007 kl. 14.40 (CET)[svara]
Klantigt av mig att inte märka att det var samma användarnamn, men det var ju nåt pucko som gick in och raderade artikeln. Sorry » ågязи(disk.|bidr.) den 22 mars 2007 kl. 14.55 (CET)[svara]

Allmännyttan[redigera wikitext]

Det finns en artikel om Allmännyttan. Den kanske borde slås ihop med den du just skrev. Vilket namn den bör ligga under får du avgöra själv. //StefanB 23 april 2007 kl. 21.21 (CEST)[svara]

Rollspelsstubbar[redigera wikitext]

Avsikten är att utveckla åtminstone en del av stubbarna till längre artiklar, närmare bestämt de jag äventyr/scenario/rollspel som jag själv spelat mycket och kan skriva ihop något bra om. De resterande stubbarna finns det nu i alla fall möjlighet att för personer att utöka utan att behöva börja från början. Tyvärr har mitt arbete tagit störe delen av tiden på sistone, så jag har inte hunnit lägga så mycket tid på det här som jag från början avsåg. Jag hoppas att detta inte ställer till det på något vis. //sebras 28 april 2007 kl. 19.49 (CEST)[svara]

Närå, det är lugnt. /Dewil 3 maj 2007 kl. 11.36 (CEST)[svara]

Hudiksvall[redigera wikitext]

Varför tog du bort det jag skrev om Hudiksvall?

För att det var trams. /Dewil 3 maj 2007 kl. 11.36 (CEST)[svara]
Nej, det var/är inte trams. Det är ett faktum att det sägs så, och det kan stämma.

Liten ändring[redigera wikitext]

Sedan när är tömning av artiklar och redirect till en annan en "Liten ändring" (markeras m i historiken) ? T.ex. Göteborgs spårvagnslinjer. Jag trodde "Liten ändring" var rättning av stavfel, fixa länkar, kategorier mm, men du sätter "Liten ändring" på nästan allt. Är det för att dölja ändringar? -- BIL 15 juni 2007 kl. 20.56 (CEST)[svara]

Jag gjorde bedömningen att en omdirigering av en (enligt svWP-konsensus) oartikel till huvudartikel var att betrakta som en "mindre ändring" eftersom redigeringen varken tillförde eller borttog någon större mängd relevant information. I direkt samband med omdirigeringarna skrev jag dessutom på huvudartikelns diskussionssida om bakgrunden till mitt agerande i hopp om att få igång en konstruktiv diskussion om framtiden för de underartiklar som jag, av angivna skäl, valde att inte omdirigera. Diskussionsinlägget skrevs inte som "mindre ändring". /Dewil 16 juni 2007 kl. 15.30 (CEST)[svara]

Hej, tack för tipset. Är ny sen 3 dagar och har inte koll på alla funktioner. Nu är båda artiklarna identiska och jag har anmält den gamla för flytt till den nya. Får se om det funkar!

Ja, precis, alla är nybörjare i början. Välkommen! /Dewil 26 juli 2007 kl. 11.18 (CEST)[svara]

Hej Dewil, jag har ifrågasatt en uppgift på diskussion:skyskrapa, det är denna redigering det gäller. Om du minns varifrån uppgiften kommer om att 35 meter är en officiell definition kan du väl skriva en rad på diskussionen! //Knuckles...wha? 5 augusti 2007 kl. 12.17 (CEST)[svara]

Hi, see on new photo ORIENT EXPRESS on polish wilipedia or new category on commons Category:Orient Express Greetings Luca [TALK]

Sporadisk eller inte, jag tror att du skulle hantera adminverktygen med bravur. Om du tackar ja skulle det vara en ära att nominera dig. //Essin 4 september 2007 kl. 22.45 (CEST)[svara]


Vårmusseron behöver källor[redigera wikitext]

I vårmusseron finns varningar att källor behövs/saknas. Efter att dessa lades in har en länk till NRM lagts in. NRM säger i länkad sida att vårmusseron är en god matsvamp. Är detta tillräckligt för att en eller båda varningarna ska kunna tas bort? --Ettrig 19 november 2007 kl. 16.56 (CET)[svara]

Säger Naturhistoriska det, så. Alla påståenden om svampars ätlighet eller giftighet måste styrkas med källhänvisningar till trovärdig källa som aktuell svampbok, myndighet eller som i det här fallet Naturhistoriska Riksmuseet. Eftersom folk tror att allt som står i Wikipedia är sant har vi ett moraliskt ansvar att se till att folk inte dör efter att ha läst en Wikipedia-artikel. Bättre i så fall att inte säga någonting om ätligheten. /Dewil 19 november 2007 kl. 18.34 (CET)[svara]


Länkar till lagtexter[redigera wikitext]

Jag har lagt en replik på Bybrunnen, men noterat att du inte återkommit i frågan. Så har heller inte Grillo eller MiCke. Jag har tolkat det som om ingen tycker frågan är kontroversiell och att intresset för att bevara länkarna till de möjligt inaktuella lagtexterna på wikisource är ganska lågt. Men om du tycker de är mycket viktiga är det bara att lägga tillbaka dem. Detta är en wiki, alla får redigera. Och med tanke på det behöver jag inget OK för att ta bort länkarna, oavsett vad du antyder. Så om du är lika intresserad av att skapa bra artiklar ( och anser att wikisourcelänkarna var viktiga för detta) som du verkade vara i att kritisera mitt agerande är det bara att börja redigera. Jag antar att du har en bra motivering till varför länkarna är bra för artiklarna i så fall.--Godfellow 16 januari 2008 kl. 08.55 (CET)[svara]

TV-spel eller datorspel?[redigera wikitext]

Jag undrar varför du har bytt kategori på The Angry Video Game Nerd och The IRATE Gamer från TV-spel till datorspel när det handlar egentligen enbart om TV-spel? Egon Eagle 5 februari 2008 kl. 22.07 (CET)[svara]

Det kanske var olämpligt eller ogenomtänkt. Det jag egentligen håller på med är att genomföra principbeslutet att avveckla kategorin Elektroniska spel med underkategorier samt att, i möjligaste mån, betrakta alla elektroniska spel som datorspel oavsett hur maskinen ser ut. Eftersom kategorin TV-spel har innehållit en massa artiklar som bättre passat in i någon av kategorierna under Datorspel indelade efter år eller Datorspel indelade efter plattform så jag kategoriserat om dem och av bara farten följde de två artiklarna du nämner med. (På sikt kommer kategorin TV-spel att vara helt avvecklad, det är min övertygelse, eftersom det inte längre går att dra en gräns mellan vad som är ett tv-spel och vad som är en dator eller ett datorspel, men jag ska nog inte gå utvecklingen i förväg utan koncentrera mig på Elektroniska spel. Märk väl att engelskan "video game" inte skiljer mellan spel för persondatorer och spel för särskilda spelmaskiner.) /Dewil 6 februari 2008 kl. 13.16 (CET)[svara]

Resistance: Fall of man Datorspel Kategorin[redigera wikitext]

Jag undrar varför du har tagit bort kategorin datorspel på R:fom? Tycker du inte att resistance är ett datorspel? Du skriver här ovanför att du vill avveckla kategorin tv-spel inte datorspel, eller har jag fel? / Poxnar 4 Mars 2008 kl. 22.00 (CET)

Alla kategorierna i artikeln är underkategorier till Datorspel. Det är onödigt att ha kategorier i flera nivåer, däremot är artikeln kategoriserad både efter utgivningsår och efter teknisk plattform. /Dewil 4 mars 2008 kl. 22.15 (CET)[svara]
Jag förstår, tack. /Poxnar 5 mars 2008 kl. 15.32 (CET)[svara]

Fotbollsligor[redigera wikitext]

Hej på dig. Är lite fundersam över varför du börjat ändra kategorierna på tex The Football League, Northern League osv. Om du läser på lite så ser du att hela Englands ligasystem består av separata ligor (som kan ha allt från en till tio divisioner) som bestämmer över sig själva när det gäller upp/nedflyttning, krav på arenor mm. Det går inte att jämföra det Engelska ligasystemet med det svenska där allt styrs av Svenska Fotbollsförbundet. Ta The Football League till exempel, det är världens äldsta fotbolls Liga, det är ingen fotbolls serie. Eller Bristol Downs Football League som är den fotbollsligan som ligger längst ned i systemet ären egen liga. Du ser på namnen att det är fotbollsligor The Football League, Northern League, Isthmian League osv. --GO 12 mars 2008 kl. 18.59 (CET)[svara]

Förslaget att slå ihop kategorierna hade legat framme för diskussion i ett och ett halvt år och inga argument för hur och varför man skulle skilja ut "liga" från "serie" hade framkommit. Till slut måste man bestämma sig. /Dewil 13 mars 2008 kl. 10.13 (CET)[svara]
Jag kan förstå att du vill ta tag i det hela men som du kan se ovan så tycker jag inte att det är bra att kalla en Liga för serie. Varför inte flytta ärendet till Wikipedia:Problematiska kategorier och se vad som kommer fram där. --GO 13 mars 2008 kl. 14.21 (CET)[svara]
Varsågod. /Dewil 13 mars 2008 kl. 14.40 (CET)[svara]

Hej! Det har uppkommit en liten oklarhet angående det du skrev på diskussion:Linköpings teknologers studentkår, se bland annat Wikipedia:Sidor föreslagna för radering/Linköpings teknologers studentkår. Skulle du kunna förtydliga på diskussionssidan eller SFFR vad du menade? //Essin 17 mars 2008 kl. 17.44 (CET)[svara]

Varför får inte jag bli fadder?[redigera wikitext]

Hej! Varför får inte jag bli fadder? Lakoria74 (diskussion) 7 april 2008 kl. 15.14 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand.)[svara]

För att vara fadder måste man uppföra sig och bidra på ett konstruktivt sätt till encyklopedin. /Dewil 7 april 2008 kl. 15.18 (CEST)[svara]

Hej, jag vill bara meddela dig om att det finns en användare som heter Dawil. Jag har bett användaren byta namn, men det kan ju vara ditt extrakonto. Förresten står det på din användar- och diskussionssida att du sedan februari 2007 försökt dra ner på ditt wp-arbete. Det kanske är dags att uppdatera de sidorna...? /Grillo 10 juni 2008 kl. 20.05 (CEST)[svara]

Ingen är fullkomlig. :-) (Angående användaren Dawil så kvittar det för min del. Man får ju heta både Ulf och Alf, eller hur?) /Dewil 21 juni 2008 kl. 23.01 (CEST)[svara]

tack, en är inte alltid så begåvad 0xFE 10 december 2008 kl. 13.56 (CET)[svara]