Användardiskussion:Overengen

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Information
Information
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Overengen!

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Tack för dina bidrag. Att kunna skapa källhänvisningar är särskilt viktigt. Om du har frågor, kan du titta igenom de vanligaste frågorna om Wikipedia. Om det du letar efter inte finns där, fråga gärna på sidan för Wikipediafrågor eller ta kontakt med en av våra faddrar!

Det vanligaste nybörjarfelet är att man inte skriver; om du känner för att redigera en artikel, gör det! Det är inget större problem om du gör språkliga fel eller glömmer några uppgifter, andra rättar till sådant med tiden. Undvik dock att uppge direkt felaktiga uppgifter och sakfel. Du kan testa wikitekniken i Sandlådan (eller i din personliga sandlåda).

Om du vill kan du skriva lite om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver naturligtvis inte avslöja någon personlig information.

Några sidor att börja läsa:

  • Nybörjarkursen – Grundläggande information om Wikipedia.
  • Grundprinciperna – Information om Wikipedia sammanfattat i fem punkter.
  • Deltagarportalen – Länkar till informationssidor om Wikipedia samt förslag på vad du kan göra för att hjälpa till här.

Du kan också skriva {{Hjälp}}din diskussionssida och ställa din fråga där under. Återigen, Välkommen!

/SEMats 31 juli 2005 kl.16.04 (CEST)


Hej[redigera wikitext]

Kul att du skriver om filmtermer. En fråga: finns det ingen svensk benämning på Post production? En annan sak: Har du sett projektet Wikipedia:Uppslagsord i Nationalencyklopedin, det är ett projekt som nyligen startats som går ut på att lista alla uppslagsord i Nationalencyklopedin så att vi se vilka viktiga artiklar som vi saknar här. Ta gärna en titt under kategorin Musik, film och scenkonst som jag precis sammanställt. Där kanske du hittar uppslag på andra artiklar som du kan skriva om. Mvh Mason 24 augusti 2005 kl.12.43 (CEST)

Hej igen[redigera wikitext]

Bra att du gör nya artiklar, lägg gärna till interwikilänkar, kategorier och eventuellt stubb-mallar till dina artiklar så blir det lättare för andra att hitta och redigera dem. Fråga gärna om du behöver hjälp eller tips. Mason 25 augusti 2005 kl.15.14 (CEST)

Hej, du hade skrivit en artikel om Pengu. Artikeln Pingu finns redan. /RaSten 27 augusti 2005 kl.00.46 (CEST)

Lista över GB-spel[redigera wikitext]

Hej, det vore bra om du sätter wikilänkar runt speltitlarna, så man kan se om det finns en artikel om respektive spel direkt. Det är det listornas främsta funktion är. /Grillo 3 september 2005 kl.21.42 (CEST)

Tack för kompletteringen av Vindkraftverk. Bristen var lite pinsam innan du åtgärdade. --Etxrge 6 oktober 2005 kl.07.34 (CEST)

En liten petgrej om dina kategorier[redigera wikitext]

Hej, vad kul att det är någon mer som sysslar med film- och TV-produktionsämnen här på svenska Wikipedia. Jag har egentligen bara en liten, liten petgrej: du har vid åtminstone två tillfällen som jag har sett skapat kategorier med parenteser, båda med texten "rörlig bild" inom parenteserna. Jag skulle vilja be dig att sluta med det, av flera skäl:

  • det är svårare att skriva rätt, vilket betyder att det kommer att bli fel vid vissa tillfällen
  • det är överflödigt: klippteknik och dramaturgi tillhör filmämnet, och rörlig bild tillhör filmämnet. Man kanske kunde tänka sig någon konkurrerande kategori med klippteknik som handlar om hur man klipper tyger eller papper, men eftersom det är så osannolikt att någon skulle göra en sådan kategori är det överflödigt
  • rörlig bild är ett skolämne, inte en vetenskaplig diciplin eller ett vedertaget begrepp i samhället, och därför krånglar termen till mer än den förtydligar

Återigen, jag tycker att det är kul att du hjälper till med ett skrämmande stort ämne, och hoppas att du ser det här som konstruktiv feedback snarare än ett klagomål.

Med vänlig hälsning, Hannibal 9 november 2005 kl.22,49 (CET)

Som svar på ovanstående: Bildvinklar finns representerade i flera andra former av bilder även fotograferade, konstnärliga m.m. I beskrivning av de olika bildvinklarana valde jag att endast ta med det som rör film, tv- och videoproduktion vars använding skiljer sig lite åt beträffande uttrycksmöjligheterna jämfört med tidigare nämda exempel och därav en med avsikt tydlig kategoriindelning redan från början. Samma sak gäller även dramaturgi, dramaturgin går att tillämpa på flera andra konstformer förutom film det finns ingen automatik i att dramaturgi ska tillhöra just filmområdet, utom just dramaturgi för rörlig bild. Inom området film gäller andra förutsättningar äv vad som gäller för t.ex. teater m.m. Jag anser att det finns ett behov av att beskriva dramaturgi med de olika förutsättningar som ges om man t.ex. ser det ur ett historiskt perspektiv eller om man vill se hur det kan tillämpas på en enskilld konstform, därav olika kategorier för samma ord. Det är hur som helst roligt när andra vill vara med och skapa mer material på wikipedia och jag vill tacka alla som hjälper till, oavsett om det gäller kategoriindelnigar, språkputs eller innehållet. Det viktigaste är att det skrivs något! /overengen
Vad bra att du förstår min synvinkel och att du inte tog det som en förolämpning eller så, för så var det verkligen inte meningen.
Men jag måste säga att jag inte håller med dig. Den nuvarande kategoriindelningen (utan tillägget rörlig bild) poängterar likheterna mellan litterär dramaturgi och filmisk dramaturgi, och fotografiskt och filmiskt bildutsnitt. Så olika är de olika företeelserna så att vi behöver olika kategorier för dem. Framför allt inte i artiklarnas nuvarande skick (stubbar, de flesta av dem). Ju fler kategorier en artikel finns i, desto lättare hittar man den, och målet måste väl ändå vara att någon ska ha nytta av det vi skriver, eller...? Hannibal 10 november 2005 kl.14,09 (CET)

Underskrifter[redigera wikitext]

När en sån van användare som du skriver under manuellt istället för automagiskt, börjar man tro att det är en gimmik? Vi brukar gå på nybörjare om att få dem att signera med fyra tilde ~~~~ på diskussionssidor. Den där länken till användarsidan som blir då är inte så dum ibland. / Habj 6 december 2005 kl.20.52 (CET)

Hellre Appledator än Apple dator[redigera wikitext]

En bagatell: begriper inte din ändring från "Appledatorer" till "Apple datorer". Se särskrivning. Det är rimligen särskrivningen i rubriken som bör ändras till det ihopskrivna ordet, och inte tvärt om. mvh/Mimarob 21 december 2005 kl.14.33 (CET)

Hej hej Overengen! Vi brukar inte ha hela recept på Wikipedia - det är för att hålla lite styr på uppslagsverket, så det inte urartar till att bli en receptsamling över allt möjligt. Jag flyttade därför receptet på creme brulee / brylepudding till Wikibooks - nu stämmer den länk som du lade in i artikeln via receptmallen. / Habj 26 december 2005 kl.13.40 (CET)

Hej Overengen, såg att du skapat artikeln Digitalbox och tipsat vidare om att man kan klicka på Digital TV-mottagare. En effektivare metod at att göra en så kallad redirect. Denna gör du genom att skapa den nya artikeln, skriva #REDIRECT vilken artikel den ska peka på

Ha det bra! / The Ace 1 januari 2006 kl.18.52 (CET)

Hej, vad är det för tillstånd du fått? Kan du publicera det? Har du fått uttryckligt tillstånd att bilden får spridas enligt en fri licens? Att bilden får spridas vidare kommersiellt etc? Om inte måste bilden raderas. Var god publicera tillståndet. /Grillo 3 januari 2006 kl.21.33 (CET)

Skulle jag bli trodd om jag vidarebefodrade ett mail med min förfrågan och det svar jag fick? ...om inte så går det att kontrollera genom att ta kontakt med upphovsrättsinnehavarna själva på www.deadlygirlz.com /overengen

Självfallet, så länge det är ägaren av upphovsrätten till fotot som tydligt gått med på att sprida bilden enligt fri licens. Det räcker alltså INTE med att bilden får användas på Wikipedia, den ska vara licensierad så den får användas av exempelvis en tredje part kommersiellt. Har du fått tillstånd för att publicera bilden enligt en fri licens, publicera detta tillstånd! Har du inte fått sådant tillstånd måste bilden raderas. /Grillo 3 januari 2006 kl.22.01 (CET)

Underskrifter, igen[redigera wikitext]

Hej, snälla, kan du inte börja signera dina diskussionsinlägg med fyra tilden (~~~~)? Det är, som Habj säger ovan, rätt praktiskt för andra användare att slippa gå in i historiken och där klicka på ditt namn för att komma till din användar- eller diskussionssida.. //Knuckles...wha? 23 januari 2006 kl.15.19 (CET)

Förhandsgranskning[redigera wikitext]

Hej, använd jättegärna knappen förhandsgranskning innan du sparar ändringar i artiklarna. Det blir oändligt mycket lättare att då se vad som faktiskt ändrats i artiklarna när man kikar i historiken. mvh Strangnet 26 januari 2006 kl.02.25 (CET)

Diskussionsexempel[redigera wikitext]

Jag har filat lite på Wikipedia:Diskussionssidor, och för att få ett exempel att se ut som "på riktigt" behövde jag låna namnen från några olika användare. Därför tog jag de översta namnen ur Senaste ändringar. Hoppas du tycker det är OK att du står med där! Om inte, är det bara att ändra. // Habj 27 januari 2006 kl.17.42 (CET)

Jag ser ut att vara i gott sällskap så det är OK! Overengen 27 januari 2006 kl.18.35 (CET)

Miniartiklar[redigera wikitext]

Hej, det är betydligt bättre om artiklar som Nintendo WiFi USB Connector och liknande helt enkelt infogas i huvudartikeln, nämligen Nintendo DS. Har du helt enorma mängder att skriva om det hela kan det självklart få en egen artikel men under tiden går det lika bra att infoga det hela i huvudartikeln så vi slipper en massa jättekorta artiklar som inte kan utökas. /Grillo 30 januari 2006 kl.17.27 (CET)

Det kommer mer, kika på EN Wiki! Overengen 30 januari 2006 kl.17.29 (CET)
Om artikeln finns på andra språk lägger du lämpligen in interwikilänkar till dessa. Det gör du genom att skriva [[en:Artikelnamn]] för att länka till artikeln på engelska Wikipedia, och så vidare. Och snälla, sluta lägga in bindestreck efter första ordet i artikeln. Det ser hemskt ut och andra måste alltid rensa efter dig. Du skriver ju inte "det här - är en användarsida" eller hur? /Grillo 31 januari 2006 kl.11.39 (CET)
Grillo, det är inte påkallat att benämna det Overengen skriver som "hemskt". ¤ Torvindus ¤ 31 januari 2006 kl.17.26 (CET)
Jag vet hur man lägger in interwiki! Du kan kanske hjälpa till och skriva lite istället för att ägna din tid till att klaga? Overengen 31 januari 2006 kl.11.42 (CET)
Varför gör du det inte då? Jag skriver för att hjälpa inte för att gnälla, även om det kan låta gnälligt. Däremot finns det en gräns för när man slutar hjälpa för att saker inte verkar gå in. Här kan du se vad jag bidragit med till Wikipedia, vad nu det har med diskussionen att göra. /Grillo 2 februari 2006 kl.07.49 (CET)

Etikettfrågor[redigera wikitext]

Wikipedia:Etikettfrågor är en gammal sida som inte använts mycket. Den är till för att få kommentarer på en användares agerande på ett "milt" sätt, och ska behandla en enskild händelse eller agerande, inte en användares hela historik. Sidan har nyligt börjat användas igen. För att den ska fungera, krävs det dock att användare tittar på de saker som tas upp där och ger sina kommentarer. I hopp om att få lite mera trafik dit har jag har plockat de tio registrerade användare som låg överst i senaste ändringar vid ett visst klockslag (17.32), och hoppas att några av dem som känner att de kan bedöma saken vill ge sina kommenterar i de ärenden som ligger där. // habj 28 mars 2006 kl.18.46 (CEST)

Cascading Style Sheets[redigera wikitext]

Hej. Varför gjorde du en manuell kopiera-klistra in-flytt från CSS till Cascading Style Sheets istället för att göra en vanlig flytt? –PJ 13 maj 2006 kl.20.20 (CEST)

Jag provade först att göra på det sätt som du föreslår men det gick inte, så det fick helt enkelt bli en manuell klipp-och-klistra flytt! Troligtvis berodde det på att det redan fanns en redirect med det namn som jag avsåg att använda. Overengen 13 maj 2006 kl.20.28 (CEST)
Tala med nån admin som kan radera den gamla redirectsidan. Eller så gör jag det, så flyttar vi original-CSS till den nya platsen; då får vi med redigeringshistoriken. –PJ 13 maj 2006 kl.20.30 (CEST)
Och nu är det fixat. –PJ 13 maj 2006 kl.20.40 (CEST)
Tack för hjälpen! Det var inte meningen att orsaka besvär! Jag ville barar skapa en gren för förkortningen CSS. Overengen 13 maj 2006 kl.20.41 (CEST)

Hej, av artikeln Hanna Göransson framgår det inte varför hon eller andra medlemmar i samma band ska ha egna artiklar, men du kanske vet? Thuresson 18 maj 2006 kl.16.21 (CEST)

Någonstans har varje artikel en början och det råkade bli så här! Kanske kan den tyckas vara kort och innehållsfattig, men det kommer mer. Overengen 18 maj 2006 kl.21.11 (CEST)

Boot camp är väl framför allt ett ställe där militärer tränar och svettas. Kan du inte göra tillägg i den artikel du skrev, alternativt göra en förgrening. /Perry

Du har rätt, men det står även för andra saker bl.a. är det namnet på en mjukvara från Apple. Overengen 16 augusti 2006 kl. 21.47 (CEST)[svara]

Atmo och länkar därifrån[redigera wikitext]

Funderade på att ta upp företaget Atmo och de däri ingående personerna på Wikipedia:Sidor föreslagna för radering. Jag kollade för att se om det var samma IP-nummer som skapat artiklarna, men det var du. Känner du dessa personer? Varför anser du att detta produktionsbolag är relevant att ha en artikel om på Wikipedia? // habj 27 september 2006 kl. 21.10 (CEST)[svara]

Nej jag känner inte dessa personer och har heller inget med deras produktionbolag att göra. Men det är ett bolag som gör annorlunda och sevärda filmer och min bedömning är att detta är av allmänt intresse. Overengen 27 september 2006 kl. 21.20 (CEST)[svara]
Att filmerna är "annorlunda" framgår inte direkt av artikeln. Framför allt undrar jag om det är relevant att alla de inblandade personerna ska ha varsin artikel. Jag får fundera lite på hur jag gör. // habj 27 september 2006 kl. 21.52 (CEST)[svara]
Ang de personer som nämns i artikeln så har jag inte skrivit allt som står i dem, bara början. Men det ser ut att växa med hjälp av insatser från andra, vilket är mycket tacksamt. Overengen 27 september 2006 kl. 22.07 (CEST)[svara]

Ibland kan det finnas ett behov av att se hur ens ändringar kommer att påverka en artikel. Det finns ett enkelt sätt att se det på – tryck på knappen för förhandsgranskning. Då kan du se dina ändringar utan att spara dem i artikeln. Det är praktiskt om man är osäker på vilken effekt de kommer att ha. Lycka till!  » ågязи(disk.|bidr.) den 28 oktober 2006 kl. 20.20 (CEST)[svara]

PS. Jag återställde dina ändringar på Ubuntu. Ta upp det på min diskussionssida om du tycker att det borde stå kvar, så kan vi diskutera det. D.S

Ändrade tillbaka din ändring av Notwists återställning. Relevansfrågan är intressant eftersom MSN Spaces bytt namn till Windows Live Spaces och bytt utseende/grafisk design helt och att IM2 kom med sin logotyp efter Ubuntus. -Strangnet (disk., bidr.) 28 oktober 2006 kl. 21.58 (CEST)[svara]
Det är ganska dålig stil att bara ignorera mig. » ågязи(disk.|bidr.) den 28 oktober 2006 kl. 22.06 (CEST)[svara]

Kasta gärna ett öga på Diskussion:Repina. // habj 28 oktober 2006 kl. 23.15 (CEST)[svara]


Tips (repris)[redigera wikitext]

Ibland kan det finnas ett behov av att se hur ens ändringar kommer att påverka en artikel. Det finns ett enkelt sätt att se det på – tryck på knappen för förhandsgranskning. Då kan du se dina ändringar utan att spara dem i artikeln. Det är praktiskt om man är osäker på vilken effekt de kommer att ha. Lycka till!  --Rosp 11 november 2006 kl. 00.00 (CET) http://sv.wikipedia.org/skins-1.5/common/images/button_headline.png Rubrik i nivå 2[svara]


PSP-Hjälp[redigera wikitext]

Jag ser på din användarsida att du intresserar dig för TV-spel. Jag försöker förbättra Playstation Portable artikeln så mycket som möjligt, men behöver hjälp. Jag vill nämligen göra den till en läsvärd och på sikt kanske och förhoppningsvis en utmärkt artikel. Om du vill kan du väl skriva lite om du kommer på något.

Jag såg också att du skapade artikeln Cross Media Bar, utmärkt, tack. --Jalla 12 november 2006 kl. 22.00 (CET)[svara]

Tack för att du ser mina försök som förbättringar! Jag ska försöka att hjälpa till så gott som jag kan! Overengen 12 november 2006 kl. 22.03 (CET)[svara]

Det var trevligt att du hjälper till, tror du att artikeln kan bli "Läsvärd"? //Jalla 12 november 2006 kl. 22.39 (CET)[svara]

Ge artikeln lite tid så blir den nog det! Overengen 12 november 2006 kl. 22.40 (CET)[svara]

Hej, den här Nintendo-logon saknar källa, var snäll och lägg till en sådan. Thuresson 14 november 2006 kl. 09.57 (CET)[svara]

Nu finns det en källa! OK? /MVH Overengen 19 november 2006 kl. 11.56 (CET)[svara]

Nintendo DS[redigera wikitext]

Hej, du skriver i Nintendo DS artikeln att

"Nintendo DS har blivit en stor succé över hela världen och har, tvärtemot vad experterna trott, slagit konkurrenten Sonys handhållna spelkonsol PSP. Trots sämre prestanda än PSP:n säljs det nästan dubbelt så många Nintendo DS-konsoler än PSP-konsoler i Japan. Liknande siffror finns att tillgå i resten av världen, om än inte i samma utklassningsstil."

Vad grundar du det på? I engelska artikeln står det att 26.2 miljoner Nintendo DS-enheter har sålts och att 22.94 miljoner PSP-enheter har sålts. Det kallar jag absolut inte utklassningsstil.

Hej Jalla! Siffrorna du nämner stämmer säkert, jag tvivlar inte en sekund. Men det är inte jag som har skrivit det aktuella stycket. Stycket skrevs av Användardiskussion:213.66.17.25 [1] den 6:e april 2006. Kan hända att uppgifterna stämde vid den tidpunkten de skrevs men hur som helst så får du bemöda dig med att hacka på någon annan! Lycka till med det fortsatta arbetet om Playstation Portable och ändra gärna sådant som är uppenbart fel även i artikeln om Nintendo DS. /MVH Overengen 19 november 2006 kl. 11.55 (CET)[svara]
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, jag mistog mig när jag kollade historiken. //Jalla 19 november 2006 kl. 14.44 (CET)[svara]
Det är lugnt! ...och ändra gärna i texten (om du vill) så att det stämmer bättre med dagsläget. //MVH Overengen 19 november 2006 kl. 14.47 (CET)[svara]

Projekt Ludologi[redigera wikitext]

Jag väljer att gå med i projekt Ludologi och föra diskussionerna där. //Jalla 20 november 2006 kl. 16.33 (CET)[svara]

Trevligt! Det är inte på något som helst sätt tvingande att föra alla diskutioner där, jag tänkte bara att det kan vara praktiskt att samla alla diskussioner där som inte rör enskilda artiklar. |MVH Overengen 20 november 2006 kl. 19.22 (CET)[svara]

Det verkar bra, trevligt att någon tar initiativ. Är det någon artikel du viet är mindre bra som jag skulle kunna förbättra? Det är dock inte säkert att jag har möjlighet att göra det, efterssom jag inte har så stor erfarenhet av spelkonsoler. //Jalla 20 november 2006 kl. 21.03 (CET)[svara]

Notera att Wikipedia:Projekt elektroniska spel redan finns och har funnits sedan 2004! /Grillo 27 november 2006 kl. 13.55 (CET)[svara]

Musikgrupper med/utan skivkontrakt?[redigera wikitext]

Thuresson 23 november 2006 kl. 20.55 (CET) [svara]

Thuresson 23 november 2006 kl. 21.01 (CET)[svara]

Det är inte ett krav att en musiker nödvändigtvis måste ha ett kontrakt för att därmed anses som känd. Det finns många kända musiker som helt enkelt sköter det nödvändigaste på egen hand och därför väljer att avstå från att skaffa sig ett kontrakt. Om Sidabitball eller Nullsleep har kontrakt vet jag inte men de är definitivt kända i sin genre. Och jag känner ingen av dem personligen! /MVH Overengen 25 november 2006 kl. 17.21 (CET)[svara]
Varken Nullsleep eller Sidabitball har blivit omskrivna av svensk dagspress sedan 2001. Vilka oberoende källor finns som kan bekräfta uppgifterna i artiklarna? Thuresson 27 november 2006 kl. 13.23 (CET)[svara]
Här är några referenser som om något borde bekräfta att de bägge två i högsta grad är verksamma. De har till exempel en gemensam turne under år 2006 [2] samt en kommande platta (som troligtvis släpps i början av nästa år) där bägge (m.fl) medverkar [3], [4]. /MVH Overengen 27 november 2006 kl. 16.44 (CET)[svara]

Användarruta PSP[redigera wikitext]

Tack det var mycket snällt, den tar jag direkt //Jalla 3 december 2006 kl. 12.17 (CET)[svara]

Du verkar ha koll[redigera wikitext]

Du verkar ut att ha en bre kunskap vad det gäller TV-spel. Har du någon idé om vad jag kan förbättre i artikeln om PSP. Är det något mråde jag missat helt eller skulle du säga att den inbegriper det mesta? är det jnågot stcke du tycker är dåligt skrivet eller något som inte når hela vägen fram? Jag tänker, om några månader, efter att ha förbättrat artikeln så mycket som möjligt nominera artikeln ytterligare en gång och den här gången sikta på utmärkt - är jag dömd att misslyckas? Tack på förhand Jalla 12 december 2006 kl. 09.26 (CET)[svara]

Jag tycker att artikeln är på väg att bli riktigt bra! /MVH Overengen 12 december 2006 kl. 10.25 (CET)[svara]

Hej, jag raderade artikeln om Pikmin Wii, samt mallen för Pikminserien. Anledningen är att det inte verkar finnas annat än rykten som tyder på ett nytt Pikmin till Wii (om du vet något annat, publicera dina källor), samt att det är onödigt med en navigeringsmall för bara två spel, de två artiklarna länkar ändå till varandra på konventionellt vis. /Grillo 23 december 2006 kl. 22.12 (CET)[svara]

Vilket märkligt sammanträffande då du själv har gjort bedömningen att pikmin är att betrakta som en spelserie! Du har själv skrivit det [5]. /MVH Overengen 23 december 2006 kl. 22.16 (CET)[svara]
Att Pikmin är en spelserie har väl inget att göra med om det är lämpligt att skapa en navigeringsmall för spelserien eller inte, eller det faktum att det bara är ett rykte att ett Wii-Pikmin är på väg? Att ha en navigeringsmall med bara två poster känns totalt meningslöst, båda artiklarna länkar ju hur som helst till varandra. Pikmin (spelserie) fungerar även bra som den är, utan mallen. /Grillo 23 december 2006 kl. 22.29 (CET)[svara]

Ang ATI och VRU-recovery[redigera wikitext]

Jag fimpade din text om VRU-recovery och lade den i diskussion så länge. Anledningen är att jag anser att det måste framgå för vilka serier problemet finns, fanns.... etc.--Pwa66 30 december 2006 kl. 16.27 (CET)[svara]

Nu är det så att det inte är jag som har skrivit texten om VTU-recovey så jag får hänvisa dig vidare till fölljande användare [6]. PS. Du får gärna göra dina inlägg på min diskussinssida i följande ordning: nya inlägg = längst ner på sida! /MVH Overengen 30 december 2006 kl. 17.47 (CET)[svara]

Kategorisering[redigera wikitext]

Kategorisera de nya sidor du skapar ([[Kategori:N.N.]] i slutet av artikeln). BjörnF 5 januari 2007 kl. 10.21 (CET)[svara]

Det är inte alltid lätt att veta vilken/vilka kategorier en artikel hör hemma. All hjälp mottages tacksamt! /MVH Overengen 5 januari 2007 kl. 11.06 (CET)[svara]
Jag ser att du skapar många artiklar om datorspel o.d. Se då t.ex. Kategori:Spel och under "Underkategorier" finns mer specifika kategorier, i vilka spelen kan kategoriseras. Allmänt: klicka runt i kategoriträdet för att hitta den bästa kategorin för en artikel och om du vill kan du ju alltid skapa en ny kategori (och OBS, denna skall också kategoriseras). BjörnF 5 januari 2007 kl. 15.41 (CET)[svara]
Det är inte så att jag inte har förstått hur artiklar sorteras in i kategorier eller hur kategorier skapas. Det är ibland ett mycket omfattande jobb att leta reda på nödvändig information för alla olika tänkbara kategorier som vissa artiklar kan sorteras in under så det överlåter jag med varm hand till andra. /MVH Overengen 5 januari 2007 kl. 19.23 (CET)[svara]
Det blir i alla fall mer omfattande för någon att kategorisera artiklar som författaren själv inte kategoriserat. Min kategoriseringsfilosofi är "bättre en ospecifik kategori än ingen kategori alls" (vilket alla inte tycks tycka är så bra), så sätt gärna artiklarna i en kategori som verkar var bara någorlunda rätt, men helst i en så precis underkategori som möjligt förstås. BjörnF 6 januari 2007 kl. 14.37 (CET)[svara]

Projekt ludologi och Projekt elektroniska spel[redigera wikitext]

Wikipedia:Projekt elektroniska spel omfattar precis samma artiklar som Wikipedia:Projekt ludologi menar jag att det att både dessa projekt existerar sida vid sida bara motverkar sitt eget syfte - således bör de slås ihop. Mitt förslag är därför att Projekt ludologi går upp i Projekt elektroniska spel.

Då du står som deltagare i Projekt ludologi, är din åsikt i frågan högst intressant - diskussionen förs på Wikipediadiskussion:Projekt_ludologi.

Hoppas vi kan nå en bra lösning på det här :) Pierre 14 januari 2007 kl. 01.23 (CET)[svara]

Tömning av kategori[redigera wikitext]

Jag såg att du tömde Game Boy Advance-spel 2005 på text. Om du tycker att den ska raderas så lägger du in {{radera|orsaken till att den ska raderas}}. Om man bara tömmer så kommer ju läken vara blå om någon skriver kategorinamnet i en artikel och då tror författaren att sidan är korekt kategoriserad trotts att den itne är det eftersom kategorin tappat sin moderkategori.--Kruosio 11 februari 2007 kl. 21.22 (CET)[svara]

Jag har tagit på mig uppgiften att flytta spelartiklar ur kategorier med årsvis indelning, se diskussion i bybrunnen. /Overengen 11 februari 2007 kl. 21.42 (CET)[svara]
Hittar inte diskussionen, men om de då ska raderas så är det ju bättre att raderingsmärka. Att bara tömma utan kommentar är ju bara förvirrande (förvirrade både mig och Sollentuna). Så varför inte raderingsmärka med en tydlig kommentar, gärna med länk till diskussionen?--Kruosio 11 februari 2007 kl. 21.58 (CET)[svara]
Ska försöka att hitta igen den aktuella diskussionen, det var ett tag sedan så den måste finnas i arkivet antar jag. /Overengen 12 februari 2007 kl. 13.36 (CET)[svara]
Diskussionen är väl iof sekundär, var mest om den fanns lättillgänglig. Det som var relevant var att artiklarna raderingsmärks och raderingen motiveras. En hänvisning till en diskussion är ju den enklaste och minst jobbiga motiveringen om man har diskussionen tillgänglig. Jag menade inte att jag tyckte den var nödvändig med hänvisning (man gör ju ofta om kategoristrukturen utan diskussion).--Kruosio 12 februari 2007 kl. 17.28 (CET)[svara]
Ett litet förtydligande, jag har inte raderat några artiklar endast några kategorier varav ett sort antal redan var tömda! /Overengen 12 februari 2007 kl. 19.21 (CET)[svara]
Hmm, jag har kanske varit otydlig. Det är skillnad mellan att tömma och radera. En kategori kan tömmas på två sätt (alla artiklar tas ur kategorin genom att ta bort länkarna till kategorin i artiklarna och det andra sättet är att tömma kategorisidan på innehåll) och raderas på ett sätt (kan endast administratörer göra). Om man vill avveckla en kategori så börjar man ju med att ta bort kategorin från artiklarna, vilket ju självklart är rätt, steg två, när ingen artikel ligger i kategorin, så raderingsmärker man kategorin och motiverar varför den avvecklas/raderas så kommer en administratör snart radera kategorisidan. Om man inte gör det utan bara tömmer kategorisidan på text så kommer länkar till kategorin fortfarande vara blåa och det finns en risk att andra anänder kategorin i tron att den fortfarande är använd och fungerande. Slutsats: jag har inget emot att du avvecklar onödiga kategorier men när du gör det så lägg in {{radera|motivering varför kategorin är avveklad}} på kategorisidan så kan en admin radera sidan och inge missförstånd uppstår.--Kruosio 13 februari 2007 kl. 01.16 (CET)[svara]

Cealaboasche[redigera wikitext]

Hej hej! En artikel som du har skapat, Cealaboasche, blev anmäld för snabbradering. Jag undrar om du har någon källa till uppgifterna? Jag hittar nämligen ingenting på google om cealaboasche. /skagedal... 12 februari 2007 kl. 23.15 (CET)[svara]

Hittade en artikel på aftonbladets webbsida [7] /Overengen 13 februari 2007 kl. 10.04 (CET)[svara]
Cealaboasche är troligen ett rumänskt namn som det står i Aftonbladet på svenska heter dessa djur hajrockor. --Nordelch 13 februari 2007 kl. 15.13 (CET)[svara]

Hey, ich habe eine frage, was für ein land ist das???--77.183.250.49 18 mars 2007 kl. 13.51 (CET)[svara]

Well, that depends what you are referring to!? /Overengen 18 mars 2007 kl. 13.58 (CET)[svara]
Hej Overengen! Bilden Bild:Casperelectronics megamegaphone.jpg som du har laddat upp saknar information om licens eller källa. Vem som äger upphovsrätt till olika verk är något mycket viktigt på Wikipedia, och inga frågetecken kan tolereras i fråga om vem som äger upphovsrätten till en viss bild. Bilden du laddat upp kan komma att raderas om inte detta åtgärdas. Bilder på Wikipedia måste vara licensierade under en fri licens!

Var vänlig och gå till bildens sida. Om du själv äger upphovsrätten till bilden, skriv detta på bildsidan och välj en licens som passar dig (t.ex. {{GFDL}} eller {{Frianvändning}}). Om du inte äger upphovsrätten till bilden, kontakta upphovsrättsinnehavaren. Välj den licens som bilden har, bifoga källa samt tillåtelse från upphovsmannen. Om du inte vet vem upphovsmannen är, meddela detta på bildsidan så att bilden kan tas bort.

Är bilden uppladdad från en annan Wikipedia, interwikilänka till bilden ifråga. För en lista över tillgängliga licenser, se meddelanden för upphovsrätt.

Detta gäller även Bild:Casperelectronics casperSK1.jpg och Bild:Casperelectronics casperbarbie.jpg/Lokal_Profil 23 mars 2007 kl. 14.44 (CET)[svara]

Bilden är tagen av Pete Edwards själv, han är tillfrågad och har givit tillstånd till publicering för fri användning (har skriftligt dokumentation på att så är fallet). Om du tvivlar så kontakta gärna honom själv och bekräfta att så är fallet!/Mvh Overengen 24 mars 2007 kl. 19.12 (CET)[svara]
Om det skriftliga tillsåndet specificerar att kommersiell användning och modifiering av bilderna är tillåtet så är allt bra. Om så är fallet så vidarbefodra mailet till permission@wikimedia.org och specificera att de gäller de tre ovanstående bilderna på svenska wikipedia. På så sätt så garanteras det att bilderna finns kvar i framtiden =) /Lokal_Profil 24 mars 2007 kl. 22.04 (CET)[svara]

Apple Computer-mjukvara[redigera wikitext]

Hej, såg att du infört en ny kategori för Mac-program. Är inte namnet lite klumpigt? vore inte Kategori:Macintoshmjukvara ett mer naturligt val? Apple Computer-mjukvara för tankarna till program utvecklade av företaget som idag inte ens heter Apple Computer. --Idrougge 6 april 2007 kl. 15.15 (CEST)[svara]

Jag vet inte vad som är bäst, min tanke var att börja städa upp lite bland alla de artiklar som kan relateras till Apple. Företaget heter Apple och inte Macintosh, därför tycker jag att det passar bättre. /mvh Overengen 6 april 2007 kl. 15.21 (CEST)[svara]
Om mjukvaran är utvecklad av Apple är det utmärkt så, men t ex Stuffit Expander är tredjepartsmjukvara. Om mjukvaran sorteras efter plattform är det en bra idé att använda namnet på plattformen och inte företaget. --Idrougge 6 april 2007 kl. 16.23 (CEST)[svara]
Då får det bli ytterligare en underkategori till 3:e part. /Overengen 6 april 2007 kl. 16.26 (CEST)[svara]


Artikel klar![redigera wikitext]

Se http://sv.wikipedia.org/wiki/Sonic_the_Hedgehog_%28karakt%C3%A4r%29 Donkey KongX 13 april 2007 kl. 22.07 (CEST)[svara]

Tjusigt, vad bra det blev! Jag lägger till kategorier. /MVH Overengen 13 april 2007 kl. 23.40 (CEST)[svara]

Hello I have updated the English Agnus page. May you can use some data.
Best regards,
Gona.eu 86.101.166.178 1 juni 2007 kl. 18.07 (CEST)[svara]

Omröstning om namn till nytt spelsamarbete[redigera wikitext]

Hej deltagare i Wikipedia:Projekt elektroniska spel!

Som du kanske vet har det pågått en diskussion om ett eventuellt spel-samarbeteprojektets diskussionssida. Jag har nu samlat ihop alla förslag som kommit och skapat en omröstning om vilket namn samarbetet ska ha här. Jag informerar dig, och alla andra deltagare i projektet, om detta för att du ska få reda på omröstningen och gå dit och rösta på det förslag du tycker är bäst. Med vänliga hälsningar Leo 13 juni 2007 kl. 13.09 (CEST)[svara]

Tack för hjälp[redigera wikitext]

Tack för att du hjälper mig i arbetet med PSP. Jalla bidr. 22 juli 2007 kl. 20.29 (CEST)[svara]

Ingen orsak, det gör jag gärna igen! /MVH Overengen 23 juli 2007 kl. 18.51 (CEST)[svara]
Är du en ägare av spelkonsolen själv eller är du bara allmänt intresserad av spel och spelkonsoler? Jalla bidr. 23 juli 2007 kl. 19.34 (CEST)[svara]
Nej jag har ingen PSP för tillfället, men det kanske är dags när den nya versionen kommer. /Overengen 23 juli 2007 kl. 23.40 (CEST)[svara]
Där ser man, men tänk på att man kanske inte kommer att kunna köra homebrew på den nya konsolen. Jalla bidr. 24 juli 2007 kl. 08.56 (CEST)[svara]
Det gör inget, jag föredrar licensierad mjukvara. /Overengen 24 juli 2007 kl. 18.40 (CEST)[svara]
Homebrew behöver inte vara olicensierad programvara och piratkopierad programvara. Det finns en mängd andra fria program och spel till PSP med. Men du gör som du vill. Jag tänkte bara informera dig om det, men video-utfunktionen på den nya konsolen verkar läcker. Jalla bidr. 25 juli 2007 kl. 00.27 (CEST)[svara]

Tömning av kategorier[redigera wikitext]

Jag har sett att du tömt ett stort antal kategorier. Om kategorierna ska raderas är det bättre att märka dem med {{radera|orsak till varför de ska raderas}}. Som du gör nu blir det bara kryptiskt.--Kruosio 1 september 2007 kl. 18.31 (CEST)[svara]

Frågan om dessa kategoriers vara eller icke vara är redan avslutad i en diskussion förd i bybrunnen. De ger inget mervärde utan är bara krångliga och förvirrande (de återfinns ej heller i någon annan språkversion av wikipedia). Jag har tagit på mig uppdraget att flytta innhållet för att därefter radera dem. /MVH Overengen 2 september 2007 kl. 00.20 (CEST)[svara]
Jag gissade på att du ville ha bort dem men du raderar dem ju inte utan bara tömmer dem. Om de inte raderas riskerar det att se ut som kategorierna fortfarande använs eftersom om någon lägger in kategorin i en artikel så blir den då blå. Om den raderas så blir den röd. Radera dem kan endast en administratör göra och för att uppmärksamma en admin på att de ska raderas så märker man dem med raderamallen och optimalt om man har en länk till eventuell diskussion som förts. Jag kan ta på mig att gå igenom och radera de kategorier du tömt om jag får en länk till där det diskuterats (bara hänvisa till bb är lite vagt).--Kruosio 2 september 2007 kl. 00.31 (CEST)[svara]
Tack för tipset, jag ska försöka att komma ihåg att märka kategorierna för radering i fortsättningen. Ang. diskussionen så fördes den för så länge sedan att jag har glömt när men jag ska göra mitt bästa att försöka hitta den igen! /MVH Overengen 2 september 2007 kl. 10.16 (CEST)[svara]

Hej! Ser att du lagt in några spelkategorier för radering. Innan kategorierna slängs är det dock bra om de artiklar som ligger i dem gås igenom så man 1) tömmer kategorierna på artiklar och 2) ser till att alla dess artiklar är korrekt omkategoriserade. Detta för att 1) tillse att artiklarna inte är märkta med röda kategorier som någon vänlig själ snart blåser liv i igen och 2) för att inga artiklar ska bli kategorilösa och därmed svårhittade. Lycka till med städjobbet! :) Bero 2 september 2007 kl. 13.51 (CEST)[svara]

Fixat! /MVH Overengen 2 september 2007 kl. 16.30 (CEST)[svara]
Schysst! Bero 2 september 2007 kl. 20.47 (CEST)[svara]

Победа[redigera wikitext]

Hej,

Jag försökte IW-länka till de engelska och ryska artiklarna om fordonet men hittade inget på enwp eller på den ryska gaffelsidan utom lite info om en personbil från sent 40-tal. Kan den ha ett annat officiellt namn, medan Победа är något slags slang- eller armébeteckning?

- Tournesol 28 september 2007 kl. 12.03 (CEST)[svara]

Det finns en artikel på enwp som heter GAZ-M20 Pobeda men den handlar om en annan modell eller möjligtvis en serie av bilar med samma namn. /MVH Overengen 28 september 2007 kl. 12.08 (CEST)[svara]
Ja, den hittade jag, men den såg mer ut som en Volvo PV, inte så terrängmässig med andra ord :-) - Tournesol 28 september 2007 kl. 12.12 (CEST)[svara]
Antar att det är en så kallad grundversion, som sedan modifierats i senare versioner för andra användningsområden. /MVH Overengen 28 september 2007 kl. 12.43 (CEST)[svara]
Var har du hittat informationen du använde för att skapa artikeln? - Tournesol 28 september 2007 kl. 12.45 (CEST)[svara]
Hittade en artikel om denna variant av bilmärket, fler finns att finna med en sökning på orden "pobeda" och "suv". /Overengen 28 september 2007 kl. 21.28 (CEST)[svara]

Will it blend?[redigera wikitext]

Jag har tagit bort sidan enligt Wikipedia:Relevanskriterier#Webbplatser och webbinnehåll. Kan du på något sätt motivera sidans relevans får du gärna återkomma till mig. Fortsätter du skapa om den utan motivering kan det räknas som klotter. -- JIESDEO B D 21 oktober 2007 kl. 15.03 (CEST)[svara]

Will it blend? är ett lysande exempel på viral marketing som fått mycket stor uppmärksamhet. Konstigt nog finns sidan på den engelsspråkiga versionen av wikipedia trotta att den av vissa anses som klotter på den svenska. För att ta bort sidan bör artikel få en rimlig chans att genomgå en bedöming av fler användare en endast en som agerar utifrån eget tycke! /MVH Overengen 21 oktober 2007 kl. 16.40 (CEST)[svara]

Kan du kika på diskussionen vid WikiHow? Peter R 29 oktober 2007 kl. 15.57 (CET)[svara]

Jag är på vippen att markera sidan för snabbradering, du får bygga ut den rejält om den ska kunna motivera skippandet av kategorier. "Lista över MMORPG", "Lista over racingspel", "Lista över sportspel", nä, skriv om spelen i stället och lägg in en [[:Kategori:<genre>spel]]. Sedan är väl dystopi ingen genre. För det tredje ifrågasätter jag att Halo (I) är dystopiskt. Se det som konstruktiv kritik, jag är inget vidare på att uttrycka mig vänligt. --SaberExcalibur! 1 november 2007 kl. 20.55 (CET)[svara]

Se [8] innan du hugger på allt du kan! /MVH Overengen 1 november 2007 kl. 21.03 (CET)[svara]
Jaha, då har du mycket arbete framför dig med din lista på fyra wikilänkar och en röd. Lycka till~ --SaberExcalibur! 1 november 2007 kl. 21.08 (CET)[svara]
Du får gärna hjälpa till, men jag räknar inte med det ;) /Overengen 1 november 2007 kl. 21.10 (CET)[svara]

Nya artiklar[redigera wikitext]

Hej, jag ser att du ibland är lite slarvig när du skapar nya artiklar. Till exempel stavar du tidvis länder med liten bokstav i början (Suurhusen) eller sätter djur i fel systematisk grupp (Vampyroteuthis infernalis, det förekom även tidigare, men kommer inte ihåg dessa artiklar) trots att den engelska förlagan anger rätt grupp. Det är inte bra för Wikipedias kvalitet. Och ett tips till: sätt gärna en länk i Portal:Djur/Nyskapad när du skapar nya djurartiklar (även utdöda djur). Hälsningar, --Nordelch 3 november 2007 kl. 11.27 (CET)[svara]

Oj, oj det var mycket på en gång. Ja, artiklarna är ibland lite slarvigt skriva. En artikel kan bli gränslöst bra och omfattande oavsett ämne. Min grundidé är att någon måste börja, sedan är det bara att förbättra. Kul att du nämner just Vampyroteuthis infernalis, den är extra problematisk eftersom den inte är utdöd utan räknas som ett levande fossil. Den är heller ingen bläckfisk vare sig 8 eller 10-armad, utan tillhör en helt egen art. Jag vet dessvärre inte i vilken kategori den gör sig bäst. Du är precis som alla andra är välkomna att göra vad som behövs för att förbättra dem! /MVH Overengen 3 november 2007 kl. 11.39 (CET)[svara]
Visst ingår den i bläckfiskar (klass, högre systematisk grupp) då den tillhör ordningen Vampyromorpha (lägre systematisk grupp), men jag hade redan ändrad artikeln ;o). Hare bra, --Nordelch 3 november 2007 kl. 12.07 (CET)[svara]
Tack för hjälpen! /MVH Overengen 3 november 2007 kl. 13.19 (CET)[svara]

Kall-katodsrör[redigera wikitext]

Hej! Kall-katodsrör har blivit föreslagen för snabbradering. Har du något att säga till artikelns försvar föreslår jag att du skyndar dit och skriver det!--Bero 3 november 2007 kl. 11.44 (CET)[svara]

Tack för tipset! /MVH Overengen 3 november 2007 kl. 11.50 (CET)[svara]

Hejsan Overengen.

jag ser att du har skapat articeln EEE PC. Jag har själv funderat på att göra så eftyer att ha läast den engelska artikel. Jag tycker att datorn verkar läcker. Vet du när den kommer till Sverige? ha det bra Jalla bidr. 4 november 2007 kl. 13.43 (CET)[svara]

Inte en aning, det har varit ganska kort tid mellan lansering i asien och usa så en lansering innan slutet av år 2007 är min gissning. /MVH Overengen 4 november 2007 kl. 14.29 (CET)[svara]
Det låter ju riktigt trevligt. Det kanske får bli ett köp, jag skulle behöva en dator till föreläsningarna. Men priset lär ju gå upp något in i norden när den träffar den svenska marknaden på samma sätt som för alla andra utländska teknikrelaterade produkter. Jalla bidr. 4 november 2007 kl. 16.04 (CET)[svara]

Hej! Du såg att jag omdirigerade din artikel till redan befintlig med rätt namn va? Jag tycker inte hennes "försvar" är relevant nog att nämnas i artikeln. Om det framledes tas upp av oppositionen, blir en stor sak och kanske påverkar hennes karriär är det förstås okej. Tycker jag alltså.--Bero 4 november 2007 kl. 23.38 (CET)[svara]

Hon har missuppfattat sin roll som politiker, om det blir skandal får tiden utvisa. /MVH Overengen 4 november 2007 kl. 23.40 (CET)[svara]

Kategorisera[redigera wikitext]

Jag ser att du har skapat en ny artikel, vilket är mycket bra. För att man på ett lätt sätt ska kunna hitta artiklar kategoriserar vi dem. Hur du går tillväga för att kategorisera din artikel, kan du läsa om här. Popperipopp 6 november 2007 kl. 11.18 (CET)[svara]

Administratör[redigera wikitext]

Hej Overengen! Du har varit aktiv på wikipedia ett tag, och har många redigeringar, därför skulle jag vilja nominera dig till administratör. Ställer du upp? Med vänliga hälsningar моралист моралистович 7 november 2007 kl. 17.49 (CET)[svara]

Det gör jag gärna! /MVH Overengen 8 november 2007 kl. 18.55 (CET)[svara]
Jag har nominerat dig på WP:AAB. :) //моралист моралистович 8 november 2007 kl. 23.10 (CET)[svara]

Hej! Du gjorde om omdirigeringen av chai till en stub som i praktiken är en mindre innehållsrik dubblett till masala chai. Fanns det goda skäl till det? Det vore bra om du skrev redigeringskommentarer som talade om vad du gjort och varför!--Bero 17 november 2007 kl. 09.52 (CET)[svara]

Hej Bero! När jag redigerade sidan så kunde jag inte se någon redirect. Vad det beror på vet jag inte och kan därför inte ge någon förklaring på vad som hänt. Redigeringen har inte utförts med avsikten att ställa till det på något sätt. /MVH Overengen 17 november 2007 kl. 10.01 (CET)[svara]
Hm, skumt. Man kan diskutera under vilket ord artikeln ska ligga, men för att undvika en situation med två artiklar som det senare kan bli jobbigt att slå ihop gör jag då om chai till en omdirigeringssida igen. Gå dit om ett par minuter och se om du dirigeras om som du borde är du snäll!--Bero 17 november 2007 kl. 10.12 (CET)[svara]
Borde inte ordet Chai i så fall snarare dirigeras till ordet te!? ...och /eller kompleteras med en ordentlig förklaring till skillnaderna i språkbruk. Chai i engelskspråkiga delar av välden är ofta synonymt med masala chai, inte te, medans chai i överiga delar oftast är synonymt med te som ej har tillsatser av kryddor. /MVH Overengen 17 november 2007 kl. 10.19 (CET)[svara]
Det är kanske en diskussion som bör föras på artikelns diskussionssida men: När jag först såg artikeln löd den "Chai är ett slags te." Vetandes att chai är ordet för te på många språk dirigerade jag om sidan till te. När detta sedan kom upp till (sido)diskussion vid Bybrunnen med argumentet att chai i Sverige syftar på masala chai skrev jag stubben om masala chai, dirigerade om chai dit, skrev en rad överst om att chai på många språk i världen betyder te och en halv mening om att chai på många språk, som inte har ett te-ord som låter som chai, används istället för det mer korrekta masala chai. Man kan diskutera om masala chai ska ligga på chai eller inte, men när jag själv först lärde mig använda det ordet "på svenska" syftade det bara på te och var ett "ryskt låneord" så jag är inte säker på att chai ens "på svenska" entydigt betyder masala chai och tycker (uppenbarligen) att det ska ligga som det nu ligger.--Bero 17 november 2007 kl. 10.36 (CET)[svara]
Aha, det förklarar en del, då satt vi troligtvis och redigerade ungefär samtidigt ovetandes om varandra, och därav de konstiga resultaten. Ang. ordens nuvarande placering/omdirigering så tror jag att får duga som det är! Det ska bli spännande och se vad som händer framöver med synen på de olika orden. /MVH Overengen 17 november 2007 kl. 10.42 (CET)[svara]

Kategorisera mera[redigera wikitext]

Hej! Jag ser att du har startat ett flertal artiklar under kvällen, men många av dem saknar kategorier. Det vore trevligt om du i samband med att du skapar artiklarna hittar en lämplig kategori att placera dem i. MVH JIESDEO 3 januari 2008 kl. 00.29 (CET)[svara]

Ska bli, så fort som det finns tid och ork! /MVH Overengen 3 januari 2008 kl. 00.31 (CET)[svara]

Artikeln JayCut är anmäld för radering[redigera wikitext]

vilket jag inte vet om du har uppmärksammat. (Jag tycker nog att anmälare litet oftare kunde kosta på sig att informera "huvudförfattare" till artiklar när dessa föreslås för radering; men det görs tyvärr sällan.)

Artikeln är verkligen extremt kort, som den ser ut nu. Med vänlig hälsning, Jörgen B 6 februari 2008 kl. 01.42 (CET)[svara]

Kategorisera ännu mera[redigera wikitext]

Jag ser att nästan alla artiklar du skapar är korta eller mycket korta artiklar utan kategori. Kategorier är mycket viktiga för navigeringen inom Wikipedia och placerar artikeln i ett visst sammanhang. Datorspelsartiklar kategoriseras vanligvis efter plattform (Kategori:Datorspel indelade efter plattform) och utgivningsår (Kategori:Datorspel indelade efter år) och ibland också efter genre (Kategori:Datorspelsgenrer). Artiklar som saknar kategori är svåra att hitta i efterhand och det är därför mycket viktigt att de kategoriseras redan från början. Bristfällig kategorisering är därmed bättre än ingen kategorisering alls. Som du har märkt så riskerar artiklar som är allt för korta och saknar kategori att anmälas till snabbradering eftersom det inte framgår tillräckligt väl av artikeln vad den handlar om och varför ämnet för artikeln är tillräckligt viktigt för att platsa i Wikipedia. /Dewil 17 mars 2008 kl. 10.00 (CET)[svara]

Tänkte bara visa dig på att artikeln Zamzar, som du skrivit, har fått sin relevans ifrågasatt. Se diskussionssidan. // habj 2 april 2008 kl. 20.15 (CEST)[svara]

Tack! /Overengen 2 april 2008 kl. 22.15 (CEST)[svara]

Ang Tyda.se[redigera wikitext]

Hej, jag har anmält din artikel om Tyda.se för radering då den dels kan uppfattas som reklam och dels på långa vägar inte uppfyller Wikipedias relevanskriterier. Mvh SweJohan 4 april 2008 kl. 21.41 (CEST)[svara]

användarruta gamecube[redigera wikitext]

Jag tänkte fråga varför jag inte fick byta färg på gamecuberutan, men sen när jag såg din användarsida kunde jag gissa :). Förutom att det inte blir snyggt med en lila ruta bland de ljusgrå; finns det nån standard för hur rutor ska färgsättas eller nån policy rörande ändringar? mvh --oskila 12 april 2008 kl. 00.16 (CEST)[svara]

Rutan är visserligen skapad av mig, men tillhör alla och det är därför fritt fram för vem som helst att ändra dess innehåll och utseende. Färgen "gamecube lila" är visserligen snyggt men sticker ut från de övriga som är neutralt grå. Personligen tycker jag att det bör vara en enhetlig färg på samtliga användarrutor av detta slag! /MVH Overengen 12 april 2008 kl. 13.09 (CEST)[svara]
Ungefär som jag trodde. Och jag håller med betr. enhetlighet. Skulle man ändra färg till en som associeras till konsollen ifråga så måste man ju göra det på allihop och då blir det lite väl brokigt för användare som har fler än en :) --oskila 13 april 2008 kl. 23.17 (CEST)[svara]

KISS (mjukvara)[redigera wikitext]

Hej! Jag ser att du står som ursprungsförfattare till KISS (mjukvara). Om du anser att artikeln skall behållas på svenska wikipedia kanske du kan utveckla ämnet lite. Artikeln är nu substub-markerad och kommer att raderas om den inte utökas. --Kr-val 21 april 2008 kl. 10.56 (CEST)[svara]

Även PicLens är något i kortaste laget. Det är jättebra att du skriver artiklar om datorrelaterade ämnen, men snälla försök fylla i alla fall 2-3 hela meningar om ämnet! Det gör artikeln så mycket bättre!. --Njaelkies Lea 21 april 2008 kl. 14.25 (CEST)[svara]
Kanon! Nu blev artikeln genast mycket mer värd! :) --Njaelkies Lea 22 april 2008 kl. 00.05 (CEST)[svara]
Jag brukar arbeta med artiklar i mindre etapper allteftersom det finns tid och lust. Men för att undvika att glömma bort dem brukar jag skapa stubbar med bevakning så att det på så sätt är möjligt att återkomma till dem vid ett senare tillfälle när det finns något mer att lägga till. /Overengen 22 april 2008 kl. 11.10 (CEST)[svara]

Hej, du behöver inte skriva "x är namnet på en/ett y", det räcker att skriva "x är en/ett y". Exempelvis är "X är namnet på ett fordon" redundant, "x är ett fordon" räcker gott och väl. Jag har städat i vissa artiklar men långt ifrån alla, det gör ju inget att det står så men du får gärna tänka på det i framtiden. /Grillo 11 maj 2008 kl. 12.08 (CEST)[svara]

Ibland är det fråga om namnet på ett specifikt fordon och i andra fall kan det vara benämningen på en hel grupp av fordon med lite varierande egenskaper och/eller tillverkare e.t.c. Det kan därför vara vettigt att göra det tydligt redan från början. Det finns därmed inget behov av att städa alla artiklar! /MVH Overengen 11 maj 2008 kl. 12.25 (CEST)[svara]
Jag förstår faktiskt inte vad du menar. Kan du förtydliga? /Grillo 11 maj 2008 kl. 16.20 (CEST)[svara]
Ta t.ex. ordet stadsjeep, det är knappast ett officiellt namn men däremot ett vedertaget begrepp. Jeep däremot är både ett officiellt namn och ett begrepp som de flesta associerar till en viss typ av fordon med terränggående egenskaper. Det är därför viktigt att göra det tydligt när det är frågan om ett allmänt vedertaget begrepp och när det rör sig om ett officiellt namn. Jfr gärna med inlines och rollerblade. /MVH Overengen 11 maj 2008 kl. 19.21 (CEST)[svara]
Ja. Jag förstår fortfarande inte varför det innebär att alla artiklar måste inledas med "x är namnet på en". Om det finns tvetydigheter är det bättre att reda upp dem där man hittar dem. /Grillo 11 maj 2008 kl. 19.23 (CEST)[svara]

Hello Kitty[redigera wikitext]

Är artiklar som den här om Hello Kitty: Roller Rescue värda mödan när de inte berättar mer än vad som framgår av kategorierna? --Idrougge 28 maj 2008 kl. 04.51 (CEST)[svara]

Ett antal Hello Kitty-artiklar omdirigerades nyligen till en samlingsartikel Hello Kitty-spel, men det gjorde du ogjort. Jag förstår inte varför, så jag återställde omdirigeringarna. De enskilda artiklarna var ju ändå inte stort mer än stubbar och spelen förefaller inte relevanta vart och ett för sig. E.G. 17 juli 2008 kl. 14.22 (CEST)[svara]
Länkarna till artiklar skrivna i andra språkversioner försvinner om de slås ihop till en och samma artikel. Vad är poängen? /Overengen 17 juli 2008 kl. 15.04 (CEST)[svara]
Poängen är att det knappast finns någon anledning att ha stubbartiklar om datorspel som i sig själva knappast är relevanta för egna artiklar. Att det finns enskilda artiklar om dem på andra språk tycker inte jag är ett tillräckligt skäl för att bevara stubbar om dem på svenskspråkiga Wikipedia. Om det finns mer att skriva om spelen, uppgifter som också kan visa på relevans, så får man väl utveckla den saken först. E.G. 17 juli 2008 kl. 15.43 (CEST)[svara]
Det blir inte lättare att utveckla innehållet för att alla artiklar slagits samman till en och samma artikel så det kan knappast räknas som en poäng. Vad du personligen tycker om stubbar tänker jag inte lägga mig i men du kan inte ta på dig rätten att på egen hand avgöra nödvändigheten av en sammanslagning utan en föregående diskussion. Var därför snäll och återställ berörda artiklar och slutför en diskussion först! /Overengen 17 juli 2008 kl. 15.54 (CEST)[svara]
Jag ser inte att du har deltagit i diskussionen om infogningsförslaget på Diskussion:Hello Kitty Daily. E.G. 17 juli 2008 kl. 15.56 (CEST)[svara]
Nej det har jag inte. Tiden mellan det att inlägget skrevs och det att innehållet flyttades är i det minsta laget! ...men om jag hade skrivit ett inlägg skulle du i så fall brytt dig? /Overengen 17 juli 2008 kl. 16.01 (CEST)[svara]
Det var ju nu inte jag som flyttade/infogade artikeln till att börja med, men jag anser att det finns större anledning att diskutera och förklara sina redigeringar om man vill återställa något som någon annan har gjort. Det var också därför jag skrev till dig här att jag hade återställt dina återställningar. E.G. 17 juli 2008 kl. 16.05 (CEST)[svara]
Jag föreslår ett fullständig återställande av samtliga artiklar (d.v.s. separata artiklar en för varje titel) för att på så sätt underlätta fortsätt arbete med innehållet! /Overengen 17 juli 2008 kl. 16.11 (CEST)[svara]
Man kan väl lika gärna fortsätta utveckla den nu befintliga artikeln Hello Kitty-spel? Om du utvecklar den, kanske relevansen sedan framgår så att ingen längre tycker att det är konstigt att det skall finnas en artikel för varje spel. På vilket sätt skulle arbetet underlättas genom att man har en artikel för varje spel? Vill man hämta information från andra språkversioner kan man ju öppna ett nytt fönster i sin webläsare och söka upp dem där. E.G. 17 juli 2008 kl. 16.25 (CEST)[svara]
Jag vet hur en webbläsare används, tanken är bara att det underlättar för andra användare om länken redan finns där, det går snabbare och smidigare samt att det indikerar att det finns mer material att läsa utan att först behöva genomföra en sökning, vilket är ett slöseri med tid! /Overengen

Commodore-personligheter[redigera wikitext]

I april 2007 skapade du Medhi Ali och flera andra stubbartiklar i kategori:Commodore-personligheter. Medhi nämns inte ens i artikeln om företaget Commodore, och han finns inte omnämnd på engelska Wikipedia. Jag skulle föreslå att vi radera de allra flesta av dessa stubbartiklar, eftersom artiklarna inte klarar dagens relevanskriterier. Har du någon annan uppfattning? Du kan ju slå ihop stubbartiklarna till ett stycke berättande text i artikeln om Commodore. Men helst bör du ha källor att hänvisa till. --LA2 1 juli 2008 kl. 01.49 (CEST)[svara]

Det finns ett flertal personer som har haft betydelse för företaget Commodore som inte nämns i artikeln om själva företaget. Det beror på att artikeln är för kort för att innehålla företagets hela historia och att endast ett fåtal personer känner till alla inblandade personer med betydelse och/eller ansvar för företagets verksamhet. Om någon har raderat artikeln kan jag bara beklaga för då är det förlorat, för intresserade hänvisar jag vidare till boken On the Edge: the Spectacular Rise and Fall of Commodore av Brian Bagnall. /MVH Overengen 6 juli 2008 kl. 20.40 (CEST)[svara]
Den nyskapade artikeln om Medhi Ali (6 juli 2008) är inte bättre än den borttagna (1 juli 2008 av Wanpe). Den förklarar fortfarande inte varför personen Medhi Ali är relevant för en egen artikel i Wikipedia. Denna och andra personstubbar kan däremot mycket väl slås samman till ett stycke i artikeln Commodore och där kan du lägga in din litteraturhänvisning, hellre än här på din användardiskussion. --LA2 8 juli 2008 kl. 02.47 (CEST)[svara]
Företagsledare bör med lätthet kvalificera sig som personer med stark anknytning till företaget. Eftersom Medhi Ali var företagets sista ledare bör även han tillhöra skaran av commodore-personligheter. /mvh Overengen 14 juli 2008 kl. 12.04 (CEST)[svara]

Starwarsspel[redigera wikitext]

Kolla i Diskussion:Star Wars: Battlefront (spelserie) för diskussion om varför vi lägger spelen i en och samma artikel, sluta återskpa dom. Herr X Herr X / 26 juli 2008 kl. 20.59 (CEST)[svara]

Att slå ihop alla dessa artiklar till en och samma artikel är fullständigt poänglöst. En sammanställning på en gemensam sida som kort beskriver de enskilda titlarna är bra men använd endast för att beskriva hela spelserien inte detaljer för de enskilda titlarna. Med en sammanslagning försvinner dessutom länkningen till artiklar i andra språkversioner där det ofta (inte alltid) finns mer läsvärt! Att beslutet har fattats av i det här fallet två deltagare på wikipedia kan knappast ses som företrädande för flertalets önskan. vilja eller behov. /MVH Overengen 26 juli 2008 kl. 21.07 (CEST)[svara]
Säg det på diskussionssidan då, just nu är det det som gäller. jag rullar tillbaka artiklarna igen, redigera INTE om dom Herr X Herr X / 26 juli 2008 kl. 22.10 (CEST)[svara]
Vad ger dig rätten att hindra mig? /Overengen 26 juli 2008 kl. 22.21 (CEST)[svara]

Massmeddelande från Projekt datorspel[redigera wikitext]

Detta meddelande är ett massmeddelande som skickas till alla som står uppskrivna som deltagare i projekt datorspel. Meddelandets syfte är att kontrollera vilka deltagare som fortfarande är aktiva på svenskspråkigawikipedia och vilka som fortfarande har intresse för projektet. Meddelandet har ingenting med projektet att göra utan är skapat av mig, Sertion, i egenintresse för att se om det är någon idé att själv fortsätta skapa vissa efterfrågade mallar, så som {{Datorspelsrecensioner}}. Svara genom att skriva en kommentar här! //Sertion d|B 1 februari 2009 kl. 11.28 (CET)[svara]

Det är nu över 30 dagar sedan som det förra massmeddelandet från projekt datorspel skickades ut bland de användare som stod med i dess deltagarlista. För att kunna få en bättre överblick över vilka användare som är aktiva inom projektet (kolla sin e-post minst en gång var trettionde dag) så har det beslutats om att rensa listan så att bara de aktiva medlemmarna står med. Om ni känner att ni blir borttagen och fortfarande vill hjälpa till så är ni mer än välkommen att lägga till er igen. Med vänliga hälsningar Poxnar (D | B) 1 mars 2009 kl. 00.28 (CET)[svara]

Pleaser USA, Inc.[redigera wikitext]

Hi, I am Mdandrea and I contribute on Wikipedia from the United States.
I see that you created a Pleaser article in 2006.
I wanted to let you know that I have created one myself in the English version http://en.wikipedia.org/wiki/Pleaser_USA,_Inc. and if you would like to exchange information on the article, that would be cool.
Thanks,
Mdandrea 16 februari 2009 kl. 03.45 (CET)[svara]

Hej!

Jag undrade på denna sida vad källan är till artikeln?

Fred J (diskussion) 16 mars 2010 kl. 15.29 (CET)[svara]

Kategorier[redigera wikitext]

Hej! Det skulle vara jättebra om du kunde lägga in kategorier i artiklar du skapar. Du kan läsa mer om detta på Wikipedia:Kategorier.

Med vänliga hälsningar, Nirmos 8 december 2010 kl. 14.32 (CET)[svara]

Visst kan jag det. Jag håller på att visa andra användare grunderna just nu och hinner inte med allt finlir men det kommer!

Lista över Elbilstillverkare[redigera wikitext]

Är det ok om tex Renault finns med bland dessa, som inte bara bygger elbilar? Andrgust (diskussion) 1 januari 2001 kl. 00.00 (CET)(Signatur tillagd i efterhand.)[svara]

Terra Soft[redigera wikitext]

Hej, du har skrivit ursprungsartikeln om Terra Soft där det står följande; "Terra Soft avser att bygga och demonstrera en superdator innan årsskiftet 2006/2007. Superdatorn ska byggas med hjälp av ett stort antal Playstation 3-liknande enheter". Kan du inte uppdatera med hur det har gått, det ser lite fånigt ut om det 2013 står så. Hyperboré (disk) 2 maj 2013 kl. 20.19 (CEST)[svara]

Global account[redigera wikitext]

Hi Overengen! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (diskussion) 18 januari 2015 kl. 21.50 (CET)[svara]

Anna Hughes[redigera wikitext]

Artikeln om Anna Hughes påvisade ingenting som uppfyllde relevanskriterierna och har därför raderats. Enligt relevanskontrollanmälan "saknar källor som påvisar tillräcklig uppmärksamhet och är oerhört tunn", vilket jag delar.--Historiker (diskussion) 1 januari 2018 kl. 19.31 (CET)[svara]

The Cremaster Cycle[redigera wikitext]

Kan du inte utveckla din artikel The Cremaster Cycle lite mer? Nu för tiden kräver vi källor som visar att det är relevant för att wp inte skall fyllas med irrelevanta saker. Detta ser mer ut som ett hastgöra, och det är inte meningen vi andra skall städa efter dig. Annars finns det risk artikeln raderas tills det finns någon som vill lyfta den till encyklopedisk nivå. MVH Adville (diskussion) 1 april 2020 kl. 15.35 (CEST)[svara]

Såg nu du inte varit aktiv sedan 2016 och att det är en gammal artikel. Adville (diskussion) 1 april 2020 kl. 15.40 (CEST)[svara]