Wartburg (bilmärke)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wartburg. Modellen ovan är en modernare variant på den som kom på 1960-talet och som tillverkades fram tills att fabriken lades ner.
Wartburg 312

Wartburg var ett östtyskt bilmärke vars ursprungliga förebilder var 1930-talets DKW-bilar. Wartburg tillverkades av det folkägda företaget VEB Automobilwerk som skapats utifrån Awtowelo (EMW) i Eisenach åren 1956–91. Namnet hade dock använts på en av bilarna tillverkade i Eisenach redan 1898.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Fabriken i Eisenach som utvecklade och tillverkade Wartburg var från 1928 ägd av BMW som här startade sin personbilstillverkning. Efter andra världskriget kom fabriken 1946 att tas över av den sovjetiska ockupationsmakten under namnet Awtowelo med bilar med namnet EMW innan det 1952 blev ett statligt östtyskt bolag. Fram till 1955 tillverkades BMW-baserade modeller.

1956 kom Wartburg 311 som var en vidareutveckling av IFA F9 som i sin tur utvecklats från Auto Unions DKW F9 från 1940. Det är nu man tar namnet Wartburg som varumärke, efter den namnet på den 1898 första tillverkade motorvagnen vid Eisenacher Fahrzeugwerke. Namnet Wartburg kommer från borgen Wartburg utanför Eisenach.

Under 1960-talet kom en modern kantig Wartburg-modell, Wartburg 353, som kom att tillverkas fram till dess att tillverkningen lades ner efter Tysklands återförening. Wartburg-bilarna var betydligt större än kusinen Trabant och hade riktig plåtkaross. Den ursprungliga motorn var trecylindrig och av tvåtaktstyp. Wartburgen moderniserades under slutet av 1980-talet med ny inredning och genom motorer och växellådor som man lånat från Volkswagen Golf. Modellen med Golf-motorn, Wartburg 1.3 introducerades 1988. Efter Tysklands återförenande lades Wartburg ner och fabriken köptes av Opel 1991.

I en tidningsartikel i den Tyska tidningen AUTO Strassenverkehr, intervjuas den tidigare konstruktionschefen på Wartburg fabriken. Han berättar att man tittade på flera olika motorer / motorkonstruktioner från väst för att ersätta sin 2-takts motor.

Det slutgiltiga valet av motor / växellåda gjordes av en politiskt tillsatt chefsperson. Den valda motorn sägs enligt folk på fabriken varit den sämst anpassade till bilens konstruktion.

Den valda motorn innebar att större modifieringar var nödvändiga i chassit, åtkomlighet och vägegenskaper blev lidande. Detta bidrog till fabrikens snabba nedläggning.

Precis som Trabanterna så har Wartburgarna blivit kultbilar och årligen anordnas stora Wartburg-träffar där olika specialversioner visas upp. Wartburgen är dock inte speciellt populär i Tyskland då bilen klassas som en miljöbov på grund av sina stora utsläpp. Det gäller i första hand tvåtaktaren medan fyrtaktaren är något bättre även om den också saknar avgasrening.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]