DKW

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
DKW:s logotyp. Ringarna nederst bildar idag Audis märke.

DKW 1916-1966, var ett tyskt bil- och motorcykelmärke som ingick i Auto Union där bland annat Audi också ingick.

Initialnamnet DKW har fått flera olika förklaringar, en av de mer spridda är Dampf-Kraft-Wagen, det vill säga ångbil. [1]

Historia[redigera | redigera wikitext]

Osmo Kalpalas DKW Donau får översyn under Finska rallyt 1956.

DKW grundades i staden Zschopau i Sachsen, av den danske industrialisten Jörgen Skafte Rasmussen, som började bygga tvåtaktsmotorer 1916. Samma år började fabriken experimentera med ångbilar på grund av bränslebristen under det pågående kriget. 1917 tillverkades den första ångbilen. Under 1920-talet följde motorcykel- och personbilstillverkning. 1932 blev DKW del i den nybildade koncernen Auto Union tillsammans med Horch, Audi och Wanderer.

Under andra världskriget var det många privata bilar som drogs in i "krigstjänst". DKW:s aktuella modell vid krigsutbrottet var F 8, modellen var inte intressant för det tyska försvaret på grund av att karossen var byggd av trä.[2]

Man byggde, under kriget, även en del större bilar och monterade ibland ihop två små tvåtaktsmotorer till en enhet. Att dubblera motorerna visade sig dock inte ge så mycket extra effekt som väntat.

Efter andra världskriget beslagtogs verksamheten i vad som blivit den sovjetiska sektorn, senare DDR. Företagsledningen och viktiga medarbetare lämnade Zwickau och östra Tyskland, och DKW startade verksamheten på nytt i Västtyskland där Ingolstadt blev koncernens nya centrum. Auto Union började tillverka DKW då detta ska ha varit de pressverktyg man fick med sig från öst. DKW som en del av Auto Union ägdes sedan 1958 av Daimler-Benz.

DKW blev under 1950-talet känt för sina tvåtaktsdrivna småbilar som hade försäljningsframgångar i Västeuropa. När företaget köptes av Volkswagen AG 1965 bytte man namn till det nygamla Audi som tidigare var ett av märkena i Auto Union (men bytte till Auto Unions symbol med de fyra ringarna fast utan den horisontella linjen genom ringarna) då DKW ansågs ha en för stark koppling till de gamla tvåtaktsdrivna bilarna. DKW F102 blev den sista bilen som tillverkades under namnet DKW (1966) och den omarbetades till Audi F103. 1957 upphörde all MC-tillverkning och maskinparken överfördes till Zweirad Union i Nürnberg. 1966 köptes Zweirad Union upp av Fichtel & Sachs, sedan 2001 ZF Sachs AG.

DKW i populärkulturen[redigera | redigera wikitext]

Torssons låt Jag minns en gammal bil på skivan Att kunna men inte vilja (1980)[3] handlar om DKW.

Det svenska syntbandet Art Facts låt DKW på skivan The Nuclear Princess (1992) handlar lite grann om att köra DKW.

Personbilsmodeller[redigera | redigera wikitext]

Slogans[redigera | redigera wikitext]

  • Kenner fahren DKW

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Zeitprofile, utgiven 1992 av Audi AG
  2. ^ Im Zeichen Der Vier Ringe, utgiven 1992 av Audi AG, band I, s. 381. ISBN 3-7688-0778-9
  3. ^ Svensk mediedatabas

Källor[redigera | redigera wikitext]

  • Zeitprofile. Eine Unternehmensdokumentation der AUDI AG, företagsbok från Audi år 1992.
  • Im Zeichen der Vier Ringe 1873-1945, ISBN 3-7688-0778-9

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]