Användare:Obelix

Från Wikipedia
Jag vid informationsbordet om Wikimedia Sverige under Wikipedia Academy 2008.

Användaressäer från Obelix

Externa länkar (tips)

Bidrag på Wikipedia

En fin savannkungsfiskare. Foto: David Castor.

Jag har skrivit totalt 233 artiklar på Wikipedia. Jag har gjort 26 981 artikelredigeringar och ägnat en hel del arbete i wikipedianamnrymden också, där med totalt 6 278 redigeringar. Jag kan inte kalla mig en wikitomte, men det totala antalet redigeringar är i skrivande stund (2014-05-01) 45 714 redigeringar. Wikitomten på Wikipedia är J 1982, vars fingrar är värda mer än guld.

Många av bidragen till Wikipedia har bestått i skapande av skådespelarartiklar och att förbättra nuvarande filmartiklar, vilket är ett projekt som förmodligen aldrig kommer ta slut – det finns alltid möjlighet att förbättra en filmartikel på Wikipedia, i synnerhet med mer värdefull och relevant information om eventuella priser och annan uppmärksamhet som filmen har fått.

Andra insatser har varit att lösa syntaxfel och göra ändringar, som har tagit mycket tid i anspråk, men som varit värdefulla för att Wikipedias artiklar ska få ett enhetligt utseende.

Jag försöker undvika diskussionskrig så långt det går och istället, vid behov, tillämpa Användare:StefanB/EOD.

Gott? Uppladdaren, Hangsna, kanske vet. ;)
Uppladdaren bekräftar att den var god! /Hangsna

Wikimedia Sverige

År 2009–2010 var jag invald till valberedningen för föreningen. Det året valdes jag sedan internt i valberedningen till valberedningens sammankallande. Jag återvaldes till valberedare år 2010 men hoppade av under hösten av personliga skäl. År 2012 var jag också valberedare, men efter mina övertramp med marionetter på Svenska Wikipedia hoppade jag på frivillig basis av, för att förtroendet för föreningen inte skulle kunna rubbas.

Jag tycker föreningen har en viktig roll för att marknadsföra Wikipedia utåt i olika sammanhang, för att försöka bredda användarkåren på svwp. Samtidigt är det viktigt, i mina ögon, att föreningens arbete inte blir allt för vidsträckt så att arbete läggs ner på ideell basis, som inte gynnar uppslagsverket direkt. Jag tycker personligen att föreningen ska satsa sitt "krut" på att informera om Wikipedia till den breda allmänheten i olika sammanhang. Ett exempel är till skolor. Lärarna har ofta en negativ inställning till allt användande av Wikipedia, vilket är synd för även med källkritik går det alldeles utmärkt att använda Wikipedia i skolarbetet. Det finns inget bättre ställe att kolla på först för att få en övergripande och sammanfattande information om det man arbetar om, och källhänvisningarna kan sedan användas för att komma vidare i skolarbetet. Jag höll ett föredrag om informationshantering på Wikipedia när jag gick på Glimåkra folkhögskola 2012–2013.

Användare jag träffat

Jag har deltagit vid ett antal tillfällen vid wikifikor, men även träffat användare på "privatträffar" samt på Wikimedia Sveriges arrangemang. De jag har träffat är Njaelkies Lea, Yger, Tournesol, Caesar, Ankara, FredrikT, Adville, Historiker, Boberger, Ainali, Hannibal, LA2, Siden, Dcastor, Grillo, Entheta, Petter Strandmark, LittleGun, Fluff, Xenus, Danielåhskarlsson, Calandrella och Sven Rosborn‎

Du är helt fri att lägga till dig och andra på listan, som jag kan ha missat! Jag minns er alla, men inte riktigt vad ni har för konton här. Signera vid korr eller tillägg: Senast uppdaterad av Obelix (diskussion) 18 september 2016 kl. 12.02 (CEST)

Användarrutor

sv Den här användaren har svenska som modersmål.
da-1 Denne bruger har et grundlæggende kendskab til dansk.
no-0 Denne brukeren har liten eller ingen kjennskap til norsk (bokmål).
de-0 Dieser Benutzer hat keine Deutsch kenntnisse (oder hat beträchtliche Schwierigkeiten mit der Sprache).
fr-0 Cet utilisateur ne comprend pas le français (ou ne le comprend pas sans grande difficulté).
en-1 This user is able to contribute with a basic level of English.
fi-0 Tämä käyttäjä ymmärtää suomea hyvin vähän tai ei yhtään.