Ben & Jerry's

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ben & Jerry's
BenJerry-UnitedSquare.jpg
En Ben & Jerry's glasskiosk i Singapore
HuvudkontorSouth Burlington, Vermont, USA
ProdukterGlass
Historia
Grundat1978
GrundareBen Cohen
Jerry Greenfield
Uppköpt avUnilever
Ben & Jerry's glassar finns i många smaker. På bilden ovan ses "Cherry garcia" med körsbär.
Länder där Ben & Jerry's säljs idag.

Ben & Jerry's är en amerikansk glasstillverkare som startade 1978 av Ben Cohen och Jerry Greenfield. Huvudkontorer ligger i South Burlington och huvudfabriken i Waterbury, USA.

Företaget ägs sedan 2000 av det multinationella matkonglomeratet Unilever.[1] De lanserades i Sverige under 2004[2]. En av deras storsäljare i Nordamerika och Nordeuropa är glassen Phish food. Ben & Jerry's blev 2007 först i Sverige med att erbjuda rättvisemärkt glass.

Sverige[redigera | redigera wikitext]

Ben & Jerry's har haft flera kampanjer och samarbeten. Bland annat har de samarbetat med Blodcentralen i Göteborg för att få studenter att skänka blod, den kampanjen hette "Give a pint - Get a pint" (Ge en halvliter - Få en halvliter), och med de menades att den som gav en halv liter blod fick en halv liter glass. De samarbetar också med SOS Barnbyar och har en kampanj mot miljöförstöring och den globala uppvärmningen, under namnet "När den har smält är den förstörd". De hade också en kampanj där de lanserade glassen Nordic Water Peace.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Glassgrundare vilsna när pengarna rullade in”. SvD Näringsliv. http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/glassgrundare-vilsna-nar-pengarna-rullade-in_8374456.svd. Läst 28 juli 2013. 
  2. ^ Pressmeddelande: 7-Eleven lanserar Ben & Jerry's glass i Sverige

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]