C More Sport

Från Wikipedia
C More Sport
Lanserad2004
Nedlagd1 september 2018
ÄgareC More
SändningsområdeSverige
LandSverige
HuvudkontorStockholm
SysterkanalerC More First
C More First HD
C More Hits
C More Hits HD
C More Action
C More Emotion
SF-kanalen
C More Series
C More Series HD
C More Fotboll
C More Hockey
C More Extreme
C More Tennis
C More Live
C More Live HD
C More Live 2
C More Live 3
C More Live 4
Webbplatshttp://www.cmore.se/sport
Tillgänglighet
Kabel-TV
Canal DigitalKanal 28, 159​
Com HemKanal 75, 76​
IPTV
Telia
Bahnhof

C More Sport, var en skandinavisk sportkanal. Den drevs av C More Entertainment och var en av koncernens svenska sportkanaler.

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

C More Sports tablåer fokuserade på Hockeyallsvenskan och SHL, men även Wimbledon, ATP-tennis, Elitserien i Speedway, hästsport, internationell fotboll.

C More Sports sände en av de matcher som inte är huvudmatch från varje SHL-omgång, då huvudmatchen primärt sänds i C More Hockey. Dock så var C More Sports huvudkanal för Hockeyallsvenskan.[1]

Distribution[redigera | redigera wikitext]

För att kunna direktsända alla matcher från SHL används i första hand C More Hockey, men även C More Sport samt C More live-kanaler. De matcher i Hockeyallsvenskan som inte visas i tv, är tillgängliga via streaming. Från SM-slutspelet sänder C More åttondelsfinalerna (play-inn), tre kvartsfinaler och en semifinal. I Hockeyallsvenska sänder kanalen samtliga matcher från grundserien. Kvalmatcher efter serien samsänds med TV12, det vill säga Slutspelsserien, Playoff, Hockeyallsvenska finalen och Direktkval till SHL.

Konkurrens[redigera | redigera wikitext]

Den 6 maj 2015 meddelade Hockeyallsvenskan att ligan tecknat ett fyraårigt avtal med C More Entertainment, som innebär att C More från och med säsongen 2015/2016 tar över sändningsrättigheterna efter Viasat.[2] Sändningsrättigheterna som övertogs från Viasat Hockey, hade sänt Hockeyallsvenskan sedan 2010/2011. Den 2 maj 2019 blev det officiellt att Hockeyallsvenskan och CMore förlängt det gemensamma tv-avtalet. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2025/2026. Med det nya avtalet fördubblas det ligabidrag som Hockeyallsvenskan delar ut till de 14 allsvenska klubbarna, vilket i det gamla avtalet låg på cirka cirka 2,5–3 miljoner kronor per klubb.[3][4]

Profiler[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]