Caroline L. Jensen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Caroline L Jensen i Kungsträdgården i Stockholm den 22 maj 2013 i samband med kampanjen Book of Hope för Barncancerfonden.

Caroline L. Jensen, född 1978, är en svensk romanförfattare. Hennes debutroman "Champagneflickan" kom ut i april 2008 på Lind&Co och är en självbiografisk roman som behandlar ett år då hon arbetade på strippklubb i Köpenhamn. Boken rönte stor uppmärksamhet i media.

2010 släpptes Caroline L Jensens andra roman, "Fru Bengtssons andliga uppvaknande" - en komedi om gamla testamentet, de tio budorden och Guds natur. Den har översatts till flera språk, bland annat tyska och spanska.

2011 följdes denna roman upp med "Vargsläkte - Lykanthropos 1", den första delen i en tänkt trilogi om en klan av svenska varulvar.

2012 gav Bonnieretiketten MIX Förlag ut tre skräcknoveller av Jensen, "Plock, plock", "Smårå septemberskog" och "Ankomst".

På Hoi Förlag kom samma år novellerna "Husdjur är inte tillåtna på Pärlan" och "Bortom Brahms", och i antologin "De Odöda", utgiven av Bonnieretiketten Semic, bidrog Jensen med novellen "Sju års olycka" som mottogs med många fina recensioner.

2013 kom långnovellen "Rovdjur" ut på Mix Förlag

2014 var ett hektiskt år för Jensen. I april publicerades kortromanen "Slukhål" av MIX Förlag, en del i projektet "Efter Stormen" där tre författare skrev varsin kortroman om samma katastrof. I oktober släpptes sedan romanen "Demonologi för nybörjare" av både Kalla Kulor Förlag och MIX Förlag, samtidigt som alla Jensens skräcknoveller samlades och gavs ut i novellsamlingen "Rovdjur - samlade skräcknoveller" av Hoi Förlag. Ytterligare en kortroman av Jensen publicerades i september 2014. Den har titeln "Och Kyria tystnade" och publicerades dels i antologin "Maskinblod 3" och dels i den förutnämnda novellsamlingen. Hon medverkade även i antologin "Bländverk" där hon bidrog med en kort novell som heter "Söker sig hem".

2013 Tilldelades Caroline L Jensen Landskrona stads kulturstipendium, med motiveringen att hon lyfter den växande cross over-genren i Sverige och genom sitt skrivande lockar de unga in i läsandets värld.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Romaner[redigera | redigera wikitext]

Noveller[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]