Fysioterapeuterna

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Fysioterapeuterna (tidigare Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund) är en svensk partipolitiskt obunden organisation för fysioterapeuter/sjukgymnaster som bildades 1943. Organisationen är endast öppen för legitimerade fysioterapeuter/sjukgymnaster, det vill säga fysioterapeuter/sjukgymnaster som har avlagt en godkänd fysioterapeut/sjukgymnastexamen och har legitimerats av Socialstyrelsen. Undantagna är studerande vid fysioterapeututbildningar som kan få ett särskilt medlemskap. Organisationens syfte är att främja och synliggöra fysioterapeuter/sjukgymnasterna och deras arbete.

Medlemsantalet den 31 december 2013 var 12 108, varav 9994 är yrkesverksamma medlemmar i Sverige. (Kommun 1709, Landsting 4969, Stat 283, Privatanställda 1347, Företagare 1686, Studerande 793, Pensionärer 734, Övriga, inkluderar utlandsboende och arbetslösa. 587)

Fysioterapeuterna ger ut tidningen Fysioterapi som utkommer nio gånger per år med över 12 000 exemplar. Förbundet är också huvudarrangör för Sjukgymnastdagarna, ett nationellt arrangemang med föredrag, workshops, företagsutställningar och presentation av forskning. Sjukgymnastdagarna arrangeras vartannat udda år.

Vidare läsning[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]