Pizza Hut

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Pizza Hut-restaurang i USA.
Den första Pizza Hut-restaurangen i Kansas, USA.

Pizza Hut är en internationell restaurangkedja som serverar pizzor. Den ingår i Yum! Brands, världens största restaurangföretag och startades 1958 av bröderna Frank och Dan Carney i staden Wichita i den amerikanska delstaten Kansas. Idag finns det omkring 12 000 restauranger världen över. Pizza Hut misstas ofta[av vem?] för att vara en snabbmatskedja.[källa behövs] All huvudrätt blir färdiglagad omkring 15-20 minuter efter beställning, vid undantag för lunchbuffé. Därför är Pizza Hut i själva verket är en så kallad "casual restaurant", ett slags mellanting i förhållande till ett snabbmatställe och en finare restaurang.

Pizza Hut i Sverige[redigera | redigera wikitext]

I Sverige finns det 15 Pizza Hut-restauranger varav de flesta är placerade i Stockholm där kedjan har en lång historia. Redan 1985 startade statliga SARA de första restaurangerna i landet. Varumärket avyttrades senare till den privata sektorn.

Restaurangerna är i Sverige placerade enligt följande: Sex i Stockholm; två i Göteborg samt en vardera i Malmö, Uppsala, Västerås, Linköping, Örebro, Karlstad och Norrköping.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]