Tokka och Rahzar

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Tokka och Rahzar är två fiktiva karaktärer i beättelserna om Teenage Mutant Ninja Turtles. Tokka är en muterad alligatorsnappsköldpadda och Rahzar är en muterad varg.

Långfilmer[redigera | redigera wikitext]

I den andra långfilmen, där de medverkade först, kidnappade Shredder professor Jordon Perry och tvingade honom att framställa mutagen åt Fotklanen, så att Shredder kunde mutera djur och träna dessa att slåss mot sköldpaddorna. Djuren var en snappsköldpadda och en varg. Då Shredder såg att Tokka och Rahzar hade låg intelligens, ville han ta livet av dem. Men Jordon Perry förklarade att de var ändå levande varelser, och han lyckades övertala Shredder att inte döda dem. Shredder kom då på att han kunde hota sköldpaddorna med att om de inte ville utmana Fotklanen på strid, skulle Shredder skicka ut Tokka och Rahzar att förstöragatorna i New York. Efter att sköldpaddorna befriat Jordon Perry skapade han sedan ett antimutagen, som sköldpaddorna försökte lura Tokka och Rahzar att äta. Det tog tid, men till slut tog antimutagenet effekt och Tokka och Rahzar blev två vanliga djur igen.

1987 års tecknade TV-serie[redigera | redigera wikitext]

I 1987 års tecknade TV-serie var Tokka och Rahzar bara med en gång, under säsong 7 1993 i avsnittet "Dirk Savage: Mutant Hunter".[1]

I avsnittet stavades deras namn Toka och Razar.

TV-spel[redigera | redigera wikitext]

De tidigare TV-spelen var baserade på 1987 års tecknade TV-serie, men Tokka och Rahzar var med i TV-spelen innan de varit med i TV-serien. I TV-spelen användes dock stavningarna Tokka och Rahzar.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Ninja Turtles”. http://www.ninjaturtles.com/cartoon/guide/cart167.htm. Läst 19 juli 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]