Unga Reumatiker

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Unga Reumatiker, UR
Förbunds­ordförande Madeleine Beermann
Grundat 1994
Huvudkontor Stockholm
Typ av förbund Ungdomsförbund Handikapporganisation
Närstående organisation(er) Reumatikerförbundet
Webbplats Unga Reumatiker

Unga Reumatiker är en rikstäckande och självständig ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Organisationen verkar för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 7-32 år med reumatiska sjukdomar.

Unga Reumatiker anordnar kurser och läger samt sprider information om reumatiska sjukdomar hos barn och ungdomar. Man bedriver även viss intressepolitisk verksamhet genom exempelvis samarbeten med andra ungdomsfunktionsnedsättningsförbund[1] och deltagande på Almedalsveckan. Unga Reumatiker har i dagsläget ca 1500 medlemmar och har ett nära samarbete med Reumatikerförbundet. Som medlem i Unga Reumatiker är man automatiskt även medlem i Reumatikerförbundet.

Unga Reumatiker bedriver även aktiviteter på regional och lokal nivå. Dessa aktiviteter utförs av regionstyrelser eller arbetsgrupper. Exempel på regionala aktiviteter kan vara bassängträning, biobesök, föreläsningar och läger.

Regioner[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Vi vill också kunna gå på krogen i kväll”. Aftonbladet. 25 oktober 2013. http://www.aftonbladet.se/debatt/article17725665.ab. 
  2. ^ "Region Norr"
  3. ^ "Region Öst"
  4. ^ "Region Väst" Arkiverad 1 februari 2014 hämtat från the Wayback Machine.
  5. ^ "Region Jönköping/Östergötland" Arkiverad 1 februari 2014 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]