Unga Reumatiker

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Unga Reumatiker, UR
Information
Förbunds­ordförandeCajsa Helin Hollstrand
Historia
Grundat1994
HuvudkontorStockholm
Typ av förbundUngdomsförbund Funktionshinderorganisation Patientorganisation
Struktur
Närstående organisationReumatikerförbundet
Övrigt
WebbplatsUnga Reumatiker

Unga Reumatiker är en rikstäckande och självständig ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Organisationen verkar för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 0-30 år med reumatiska sjukdomar.

Unga Reumatiker anordnar aktiviteter och läger samt sprider information om reumatiska sjukdomar hos barn och ungdomar. Man bedriver även intressepolitisk verksamhet genom exempelvis samarbeten med andra ungdomsfunktionsnedsättningsförbund[1], representation i olika regeringsråd samt delegationer och deltagande i politiska veckor så som Almedalsveckan m.m.

Unga Reumatiker har i dagsläget ca 1600 medlemmar och har ett nära samarbete med Reumatikerförbundet. Som medlem i Unga Reumatiker är man automatiskt även medlem i Reumatikerförbundet.

Unga Reumatiker bedriver även aktiviteter på regional och lokal nivå. Dessa aktiviteter utförs av regionstyrelser eller arbetsgrupper. Exempel på regionala aktiviteter kan vara bassängträning, biobesök, föreläsningar och läger. Därutöver har Unga Reumatiker också en verksamhet med stödkompisar och patientrepresentanter.

Regioner[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Vi vill också kunna gå på krogen i kväll”. Aftonbladet. 25 oktober 2013. http://www.aftonbladet.se/debatt/article17725665.ab. 
  2. ^ "Region Norr"
  3. ^ "Region Öst"
  4. ^ "Region Väst" Arkiverad 1 februari 2014 hämtat från the Wayback Machine.
  5. ^ "Region Jönköping/Östergötland" Arkiverad 1 februari 2014 hämtat från the Wayback Machine.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]