Unga Reumatiker

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Unga Reumatiker, UR
Information
Förbunds­ordförandeCajsa Helin Hollstrand
Historia
Grundat1994
HuvudkontorStockholm
Typ av förbundUngdomsförbund Funktionshinderorganisation Patientorganisation
Struktur
Närstående organisationReumatikerförbundet
Övrigt
WebbplatsUnga Reumatiker

Unga Reumatiker är en rikstäckande och självständig ideell organisation som är partipolitiskt och religiöst obunden. Organisationen verkar för barn, ungdomar och unga vuxna i åldern 0-30 år med reumatiska sjukdomar.

Unga Reumatiker anordnar aktiviteter och läger samt sprider information om reumatiska sjukdomar hos barn och ungdomar. Man bedriver även intressepolitisk verksamhet genom exempelvis samarbeten med andra ungdomsfunktionsnedsättningsförbund[1], representation i olika regeringsråd samt delegationer och deltagande i politiska veckor så som Almedalsveckan m.m.

Unga Reumatiker har i dagsläget ca 1400 medlemmar och har ett nära samarbete med Reumatikerförbundet. Som medlem i Unga Reumatiker är man automatiskt även medlem i Reumatikerförbundet.

Unga Reumatiker bedriver även aktiviteter på regional och lokal nivå. Dessa aktiviteter utförs av regionstyrelser eller arbetsgrupper. Exempel på regionala aktiviteter kan vara bassängträning, biobesök, föreläsningar och läger. Därutöver har Unga Reumatiker också en verksamhet med stödkompisar och patientrepesentanter.


Hedersutmärkelsen Hederssköldpaddan

Hederssköldpaddan är Unga Reumatikers hedersutmärkelse och delades ut för första gången 2015. Utmärkelsen delas ut till en person eller organisation som har gjort en betydande insats för Unga Reumatiker.[1]

Regioner[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]