Användare:dnm

Från Wikipedia
Kontakt
Lämna ett meddelande
Skicka ett mail
Gräv i arkivet
Att åtgärda...
49 POV-märktaartiklar
Interna sidor
Användarrutor

Presentation kommer imorgon.

26 november 2017

Sverigedemokraternas landsdagar: Tydliga beslut om repatriering och välfärdschauvinism, och oblyg öppen rasism i talarstolen. Partiledaren försvarar beslut om statligt sanktionerade parallellsamhällen med A- och B-människor om de får bestämma och har svårt att kalla rasism för rasism. Gamla Sverigedemokraterna är tillbaka igen. Inte bara islamisterna radikaliseras, även svensk extremhöger gör detta.

20 september 2017

Det var ett framgångsrikt val för Svenska kyrkan. Många fler medlemmar än på mycket länge valde att använda sin demokratiska rätt att välja kyrkans ledning. Inte bara det att valdeltagandet ökade med 50 procent så sade en överväldigande majoritet medlemmarna också ifrån mot fascismens framfart i kyrkan.

Media blåser gärna upp att Sverigedemokraterna vuxit men om vi ska se lite saklighet på siffrorna var det ett katastrofval för SD. Förutom att stödet per satsad krona kraftigt sjönk för partiet tappade det konservativa blocket som helhet i kyrkan genom att SD ätit upp Borgerligt alternativ. Vad som vidare visar hur dåligt valet varit för SD är att de progressiva och liberala krafterna i kyrkan stärkt sin ställning, exempelvis gick Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänstern i Svenska kyrkan fram.

Allt som allt är stödet för en öppen och inkluderande folkkyrka grundmurat hos medlemmarna.

2 september 2017

Ikväll har jag arbetat med att avPOVa lite artiklar. Kategorin hade ökat till 22 stycken men nu nere på 13. Det finns några lätta kvar att åtgärda, men efter artikeln DIBS Payment Services borde jag kanske ta och sova. För var artikel jag fixat har jag känt att tålamodet stadigt sjunkit. När jag kom till DIBS Payment Services kände jag efter genomläsning "Men va fan är det här för jävla skit!" följt av så många suckar att jag tappade räkningen. Då hände detta som jag nog får ta som ett tecken på att det är dags att sova.

2 maj 2017

Nu går vågorna höga på några diskussionssidor och KAW. Bäst att logga av hjärnan för ikväll och hoppas på en munter morgondag! God natt!

16 februari 2017

Vem kunde anat att artikeln Alternativa fakta skulle locka fram besatthet och riktigt dåliga egenskaper. Fascinerande.

26 januari 2016

Efter en tids frånvaro ska jag göra några trevande försök tillbaka, men alla konflikter och medvetna provokationer och osakliga påhopp tog på krafterna under hösten. Det ska vara kul att redigera och inte ett permanent slagfält präglat av uppsökande konflikter. Det är välkommet med olika åsikter och jag tror att ur meningsskiljaktigheter föds större ting än annars skulle vara möjligt, men ren och skär obstruktion och negativ diskussion leder aldrig någonstans. Eller jo, i mitt fall ledde det någonstans: jag tvangs att ta en paus runt jul som sedan förlängdes av ett par andra skäl, men även vånda (i brist på bättre ord) över vad som väntade på Wikipedia. Samma dans på minfält.

2 december 2015

Jag konstaterar att det nu är över tio år sedan jag gjorde min första redigering på Wikipedia. Sedan följde några år av oinloggad IP-redigerare från gång till annan i alla möjliga artiklar för ämnen jag stött på i vardagen. 2010 började jag på "riktigt". Jag tror dock att min aktivitet mellan 2005 och 2010 låg i snitt på någon redigering per vecka. Det var mest stavfel och dylikt jag pysslade med, och jag kunde inget om wikiprogrammering eller riktlinjer och dylikt. Jag visste inte riktigt heller vad Wikipedia var – om jag ska vara ärlig. Man kan därför notera min förvirring kring detta när jag började på allvar 2010. Tiden har gått fort och det har varit tufft, roligt och eländigt, och det har varit utvecklade!

11 mars 2015

Det är tidig vår av allt att döma. Solen strålar och värmer, och humöret är på topp och tilltar i takt med att snön smälter bort. Lite planering av undervisning och musik förgyller tillvaron. Snart är det sommar och långledigt. Det kan inte bli bättre!

25 november 2014

På en och samma vecka har jag blivit kallad kommunist och nazist. För inte jättelänge sedan så blev jag ungefär samtidigt (i tid sett) kallad högerextremist och vänsterextremist. Att jag blir kallad extremist av olika slag har varit vanligt under flera års tid. Ska jag se krasst på alla diskussioner jag varit med om gäller följande: När POV:en talar så saknas det närmast jämt sans och balans i vad som påstås. Dessa är i regel inte intresserad av källor och när källor frambringas dissekeras dessa med målet att diskvalificera dem och källkraven för just den specifika artikeln höjs på alla tänkbara sätt, allt för att POV-pusharna ska kunna pressa igenom sin marginaliserade ståndpunkt. När det kommer till de olika POV-uttrycken är den vanligaste POV:en den som går i en högerextrem riktning. De är ihärdiga användare och IP-nummer och försöker vittvätta artikel efter artikel och varhelst de drar fram uppstår evighetsdiskussioner där våra riktlinjer medvetet misstolkas, missbrukas och källäget fullständigt trasas sönder i all orimlighet.

När vi på Wikipedia skapar artiklar ska det göras genom att det som står också bygger på vederhäftiga källor. Det det neutrala perspektivet föresätter också att marginaliserade uttryck inte ges en otillbörlig vikt. Därför gläder det mig att extremisterna till såväl höger som vänster irriterar sig på mig, för det visar att just denna otillbörliga vikt ges litet eller inget manövreringsutrymme.

17 maj 2014

Trots tråkigheterna under gårdagen och natten mot idag har det idag varit en allmänt väldigt bra dag! Dessutom snubblade jag över tre goding från ungdomen: Love sees no colour, Somebody's Watching Me och I'm gonna get you (anyway). Det har blivit lite av en nostalgi dag och afton!

5 maj 2014

Konflikthanteringen befinner sig på ett sluttande plan insmort i olja. Personangrepp bortförklaras, försvaras eller förnekas, medan icke-angrepp förstoras upp. De som påtalar problemen blir föremål för attacker i all småsinthet (ett exempel bland flera är i den nu pågående KAW-diskussion som började spåra ur redan efter de första reaktionerna). Det blir ytterst en fråga om förtroenden som sätts på prov och en gemenskap med en uppsättning förhållningsregler som vittrar sönder.

En positiv tolkning som kan bjuda in till förändring av situationen som nu råder skulle kunna vara att rädslan härskar på Wikipedia varför ingen vågar agera mot oförrätter. Det andra sämre alternativet, som jag tycker mig tyvärr sett existera under en längre tid och som nu fördjupas, är att det finns ett godkännande att vissa får syssla med mobbning, förlöjligande, sarkasm, att vara raljanta och oförskämda mot andra användare. Mobbning är aldrig OK och de strukturer som bjuder in till dessa måttstockar behöver adresseras och åtgärdas på något sätt. Det är ett gemensamt ansvar att stå upp för ett gott Wikipediaklimat som sträcker sig bortom vänskapsband och personliga groll.

För övrigt anser jag att WP:KAW bör museimärkas.

16 april 2014

Den senaste tiden har visat två tydliga saker, dels att jag har stöd av gemenskapen för det arbete jag utför här. Det känns jättebra och jag tackar ödmjukt för det. Det är alltid lika trevligt när ens arbete uppmärksammas och uppskattas. Jag får emellanåt beröm och det även av personer som brukar vara av skiljaktig mening. Den andra grejen är dock inte lika trevlig: Gemenskapen tycker det är OK att vissa användare bokstavligt talat försöker hacka sönder mig i småbitar, provocerar, använder personangrepp med mera. Det finns dock ljus i mörkret som måste framhållas; en handfull administatörer som vågar ta strider och ta tag i problem. Jag önskar att fler kunde bära samma civilkurage och därmed underlätta dessa administratörers många gånger otacksamma arbete.

Jag kan också med sorg konstatera att den överenskommelse som funnits mellan mig och annan användare, som bringat husfrid, är borta. Användaren har återigen börjat hacka på mig och försöker provocera. Hen ringar in mina inlägg specifikt, med för ämnet ovidkommande kommentarer som direkt ämnade att skapa negativa känslor. I och för sig har användaren gjort detta under några månader nu och tillhör vanligheten. Det beteendet sanktioneras också av gemenskapen.

Jag hoppas att detta kan sluta då det är destruktivt för Wikipedia och infekterar diskussionsklimatet. För ärligt talat, hur mycket skit ska jag behöva tåla? Får jag någon gång säga ifrån? Nej det verkar jag inte få göra, för då är jag en lika god kålsupare enligt Wikipedialogiken. Lösningen har varit att vända andra kinden till, som flera administratörer ideligen föreslår på grund av att de inte vågar ta sitt ansvar. Jag har testat detta, deras uppmaning fungerar uppenbart inte -- jag har slut på kinder. Att sopa konflikter under mattan är inte vägen framåt (inte i något sammanhang) men är den metod som numera tillämpas, åtminstone på vissa användare. WP:Etikett verkar ha museimärkts.

Man kan säkert se detta som ett bittert utspel, men man kan också förutsätta mina goda avsikter och se detta som ett rop på hjälp.

1 februari 2014

Jag noterar återigen hur samma användare återkommer i tjafs över småsaker och som utnyttjar sin makt (administratörsverktyg eller ställning inom wikigemenskapen) i detta tjafs. Jag noterar också i en annan del av detta tjafs återkommande användare som tidigare jagat bort andra bra och viktiga användare ur projektet genom arrogans, mobbning och annat. Det är tråkigt att se att det av allt att döma finns en grupp användare som engagerar sig tillsammans med resultatet: dessa destruktiva konsekvenser. Tesen som jag tidigare framfört om att det finns A- och B-lag/-användare stärks och det finns en negativ intern kultur som måste brytas. Inte heller kan kritik accepteras utan att uppstöttning ska komma eller fräcka avfärdanden av fullt legitima påpekanden.

16 december 2013

De senaste dagarna har varit fulla av helt obegripliga, urfråniga och dumma diskussioner. Jag trodde WP:V och WP:Neutralitet var det som gällde. Verifierbarheten ska också styrkas genom kvalitativa källor, men icket. Det går inte. Allt ska ifrågasättas och FN kan man inte använda som källa heller.

I dessa juliga tider springer nazister på gatan och kastar glasflaskor och stora smällare på barn och föräldrar med barnvagnar. Parallellt med detta pågår försök att ändra om Wikipedias artiklar om Rasism, Islamofobi, Fria tider med flera på ett sätt som skulle få högerextremisterna på Avpixlat, Fria tider och Exponerat att jubla. Kanske vi någon gång kan få läsa positiva kommentarer på hatsajterna istället för detta.

Med tanke på den senaste tidens avslöjande om Sverigedemokratiska näthatar får jag anta att Sverigedemokraternas fotsoldater har bråda tider när hela luciafirandet bara åt h-vete. Det riktigt ironiska är att näthatarna skriker om tradition och när en skola ville göra ett mer traditionsenligt luciafirande genom att plocka bort jultomtarna ur luciatåget, visade det sig att rasisterna inte visste hur traditionerna egentligen var och även skrek åt det. Vissa saker kan göra ens dag. :)

Förresten, med anledning av Sverigedemokraterna. Vi minns alla deras våldtäktspropaganda där de önskade hänga ut invandrare, men vilket är det vanligaste förekomna namnet i våldtäktssammanhang på den misstänkta förövaren? Svaret finner du här.

29 juli 2013

"Snart är det dags för Prideparaden 2013. Då ska vi visa oss stolta och kräva vår rätt. Vi är människor. Vare sig vi bor i Ryssland eller i Sverige." Så sant som det är sagt! Vi är alla människor. De kommande dagarna till ära är min målsättning att skapa en rad artiklar och kategorier kring ämnen som rör HBTQ-frågor. Idag skapades exempelvis transfobi, bifobi och lesbofobi. Förvisso endast stubbar, men det är alltid en början.

14 juli 2013

En liten uppdatering. Tragisk händelse, men kan inte låta bli att länka: [1]. Notera namnen. Ifall det stämmer ... vad ska man då säga?

29 april 2013

Jag har haft en mycket låg aktivitet en tid nu och kommer nog försöka höja den igen. Mitt fokus kommer att ligga på de POV-märkta artiklarna som ökat lavinartat sedan bottennoteringen förra året, då jag som hårdast arbetade med att åtgärda den typen av artiklar. Återkomsten blir dock först om drygt en månad.

7 januari 2013

På grund av alldeles för lite ledig tid ligger aktiviteten på mycket låga nivåer sedan månader tillbaka. Under denna tid har jag primärt hållit mig uppdaterad kring konsensusfrågor och bevakat bevakningslistan. Det kommer fortsätta så en tid framöver varför det troligtvis inte kommer att komma nya artiklar på flera veckor, däremot kan jag under tiden engagera mig i olika diskussioner som är relevanta för artikelutveckling för flera eller enskilda artiklar.

17 november 2012

I början på september skrev jag angående Sverigedemokraters rasistiska uttalanden och odemokratiska natur: "Någonstans övergår olyckliga formuleringar och individuella ställningstaganden till att vara en partisjäl." Idag är vi där. Något som naturligtvis inneburit krismöte hos Sverigedemokraterna. ^.^

Det verkar som att det sedan en tid sedan laddats upp för en högerextrem offensiv på Wikipedia som några dagar tillbaka blåser genom svenskspråkiga Wikipedia med skapandet av opinionsbildande bloggar, borttagning av information, benämningar med mera.



Hur långt kan du skjuta katten?