Hoppa till innehållet

Användare:Kapten Kaos

Från Wikipedia
Wikipedia:Babel
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-4 This user speaks English at a near-native level.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
da-1 Denne bruger har et grundlæggende kendskab til dansk.
no-1 Denne brukeren kan litt norsk.
fr-0 Cet utilisateur ne comprend pas le français (ou ne le comprend pas sans grande difficulté).
Kapten Kaos som mycket ung.

Välkommen till min användarsida! Jag har huserat här på svenska Wikipedia under pseudonymen Kapten Kaos sedan den 1 juli 2006.

Nulla dies sine linea (Inte en dag utan en rad)
– mitt motto på Wikipedia


Biografi[redigera | redigera wikitext]

Jag är född i Stockholm i början av 1960-talet. Jag växte upp i Jakobsberg i Järfälla kommun.

Sedan 1992 är jag bosatt i stadsdelen Gärdet i Stockholm. Gift sedan 1985 och pappa till två döttrar.


Min yrkesmässiga karriär[redigera | redigera wikitext]

Jag har arbetat bland annat som:


Mina fritidsintressen[redigera | redigera wikitext]

Jag är intresserad av det mesta som rör sig kring mig, men några av de intressen som givit avtryck här på Wikipedia kan nämnas:


Om mig här på Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

Mitt användarnamn Kapten Kaos[redigera | redigera wikitext]

Mitt användarnamn på svenska Wikipedia, Kapten Kaos valde jag eftersom det permanent råder just kaos på mitt skrivbord. Ordet kapten lade jag till för att det lät bra före ordet kaos; det ska inte tas bokstavligt, vare sig i marin, militär eller någon annan mening.


Min statistik[redigera | redigera wikitext]

Tårtfest hos Kapten Kaos med anledning av 1 000-redigeringsjubiléet.


Min Wikipedia-historia[redigera | redigera wikitext]

Jag upptäckte Wikipedia någon gång under 2003 eller 2004 genom sökträffar på Google. Vad jag sökte efter och varför minns jag inte, men vad jag minns var att jag fascinerades av mängden information och av arbetssättet med en fri encyklopedia som växte fram genom självkontrollerat arbete av frivilliga krafter. Jag bokmärkte Wikipedia och återvände sporadiskt men alltmer ofta återkom jag. Under 2004 och 2005 gjorde jag ett antal redigeringar som oinloggad användare.

I mitten på juni 2006 lyckades jag ramla och bryta benet på ett så fullkomligt idiotiskt sätt att jag inte här tänker berätta hur det gick till. Detta grusade naturligtvis alla familjens och mina semesterplaner i grunden; klättring på stegar i och för ommålning och renovering av sommartorpet, segeltur i goda vänners segelbåt och sol- och badning med flera liknande trevlifikationer ersattes av en veckas vistelse på Karolinska Universitetssjukhusets ortopedklinik, operation och gipsning av ben och därefter huvudsakligen av gång medelst kryckor, intagande av analgetika, försök att klia mig på benet genom gipsbandage och stillasittning på och i olika stolar, soffor, fåtöljer och andra möbler för sittändamål.

Här kom min trogna bärbara dator till mitt förnufts räddning (tror jag). Genom ADSL och en trådlös nätverkshubb kunde jag sitta i skuggan utanför torpet och knattra på tangenterna, medan den svenska högsommaren pågick i full karriär omkring mig. Jag återupptäckte därvid Wikipedia och resten är, som man säger, historia.


Mina Wiki-bokmärken[redigera | redigera wikitext]

Wiki-nytta +/-
Wiki-mallar m m +/-
Wiki-humor +/-