Wikipedia:Veckans tävling/Hela vägen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Veckans tävling
Hela vägen
TävlingsledareHaxpett
DatumStart: 29 mars 2021 00:00:00
Slut: 4 april 2021 23:59:59
SegrareNalle&Lisa
Priser
SegerArticle green.svg
300 poängArticle purple.svg
150 poängArticle brown.svg
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Tisdag: Rivstart i tävlingen med tips från Zquid och Per W samt bidrag från Nalle&Lisa redan tidigt på morgonen, med fortsatta bidrag från Kaljami och Paracel63 under kvällen. Lite förtydligande vad gäller kategorier samt uppmaningar till deltagarna om att räkna in rättmätiga poäng ökade på poängskörden, så det känns som att det kan bli många rosetter innan veckan är slut. Fortfarande finns det dock många listor kvar att uppdatera och åtgärda, så det finns plats för fler deltagare i tävlingen och många poäng kvar att kämpa om.
Onsdag: Några nya bidrag, och en ny tävlande i Nordelch som hittat hit med bidrag gällande volleyboll och fotboll. Välkommen! Flera listor bygger på sig, och röda länkar blir blåa när listorna leder till artiklar snarare än uppmaningar att skapa artiklar. Två rosetter redo för utdelning, då både Kaljami och Nalle&Lisa passerat 150 poäng. Jag tror dessutom att alla deltagare utom Paracel63 har mer poäng att hämta då nya artiklar utöver "storlekspoängen" ger en extrapoäng då länken som leder dit blir blå. Jag har förtydligat lite då det var lite oklart tidigare. Fortfarande mycket vecka kvar att tävla, så några stadiga uppdateringar i långa listor kan leda långt! (Tilläggslogg pga redigeringskonflikt: Välkommen Skivsamlare också!)
Fredag: Inga nya deltagare eller tips, men fina uppdateringar av listor och nya artiklar. Jag lär mig en massa nya saker av att kolla upp det ni skriver om! En annan sak jag lärt mig är att det är klurigt med poängräkningsinstruktioner, för jag tror bestämt att ni fortfarande har mer poäng att hämta. Dels enstaka poäng när nya artiklar gör röda länkar blåa, men också de fem bonuspoäng det ger att uppdatera till exempel årsprislistorna så att alla år är med. Förhoppningsvis inga poäng som avgör tävlingen, men fortsatt fritt att uppdatera om ni känner att ni saknar dom. Nya rosetter också, och fortsatt öppet i toppen av tävlingen!
Måndag: Veckan är slut, och med det även tävlingen. Stort tack till Ainali för tips på slutet och välkommen till Per W och Vivo i tävlingen. Fortsatta uppdateringar i både listor och artiklar in i slutet, men stort grattis till Nalle&Lisa som med en bra blandning i både ämnen och aktivitet skrev ihop 481 poäng och tog hem den gröna rosetten. Fortsatt på prispallen spurtade Per W med en monsteröversättning av Statens pris för informationsspridning in på silverplatsen med 379 poäng precis före Kaljami som knep bronsplatsen med 369 poäng. Alla på pallen kom över 300 poäng och får därför den lila rosetten, och dessutom får Skivsamlare den bruna rosetten med sina 162 poäng. Många listor har förbättrats och blivit uppdaterade i aktualitet, innehåll, källor och länkar, och genom nya artiklar har länkarna i listorna blivit blåa. Stort tack till alla som varit med och förbättrat Wikipedia, både med tävlingsbidrag och tips.
Emoji u1f449.svg Den kommande veckan arrangeras Illustreringsrace XXI – välkommen även dit!

Livet är fullt av listor, och så även Wikipedia. Den här veckan lämnar vi livets listor utanför och gör vi vad vi kan för att gemensamt komplettera alla listor här. I en del fall är det röda länkar mitt i en lista, i andra fall har listan inte uppdaterats på några år, och ibland finns det inte ens en lista där det borde vara en. Oavsett så är både städande och kompletterande av befintliga listor, skapande av nya listor och förbättring/nyskapande av det som är med på listorna målet här.

Exempel på listor och artiklar att jobba med är bästa dam i vasaloppet där flera namn är röda så det går att skriva nya artiklar, Naturhistoriska riksmuseet där listan med överintendenter helt saknas, Golden Globe Award för bästa kvinnliga huvudroll – drama som 2018 uppdaterades med vinnaren 2017 och därefter saknar efterföljande vinnare. Navboxar i stil med Super Bowl eller Herrunderkläder är också med i tävlingen, och där Super Bowl är ett exempel på en lista som kan bli komplett och herrunderkläder exempel på en lista som inte kan bli komplett.

Kategorier räknas i den här tävlingen inte som listor, även om dom är förvillande lika listor i sin utformning.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

 • Tid: 29 mars 2021 00:00:00 — 4 april 2021 23:59:59
 • Tävlingsledare: Haxpett
 • Deltagande: Lägg till användarnamn (i alfabetisk ordning), artiklar och poäng.
 • Poäng: Deltagarna räknar själva sina poäng, vid behov med assistans från tävlingsledaren.
 • Priser: Segraren föräras gröna rosetten. Övriga som når minst 300 poäng får den lila rosetten och de som når minst 150 poäng får den bruna rosetten.
 • Botar: Är hjärtligt välkomna att vara med och tävla om alla rosetter.

Poängräkning[redigera | redigera wikitext]

Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller nyskrivning av artiklar som ingår i eller innehåller en lista. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt.
 • 1p extra per listobjekt i listor som läggs till, rättas, uppdateras eller går från röd till blå (till exempel när en ny artikel skapas)
 • 5p bonus om en lista som kan bli komplett blir det
 • 10p bonus till den som gör en komplett lista helt blå

Wikidata[redigera | redigera wikitext]

 • 1p per objekt som uppdateras på nånting som är med i en lista (till exempel lägga till efternamn eller commonskategori)
 • 1p extra om redigeringen är på ett listrelaterat objekt (till exempel företrädare)

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

(Plats för artikelförslag som alla wikipedianer kan lägga in. Av praktiska skäl endast tio per tipsare. Stryk över det som har fixats.)

Här nedan kan man lista önskade artiklar, listor, navboxar och successionsboxar att förbättra. Jag har lagt in tips på artiklar från blandade ämnesområden. Det finns ju mycket att välja bland. Och alla är välkomna att föreslå artiklar från olika ämnesområden – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

 1. Haxpett: Svenska damhockeyligan avslutades nyss med att Luleå HF/MSSK vann SM-finalen.
 2. Haxpett: P2-lyssnarnas romanpris (röda länkar)
 3. Haxpett: Padma Bhushan
 4. Haxpett: Elitserien i bandy för damer och {{Säsonger av Allsvenskan i bandy för damer}} saknar flera år.
 1. Zquid: I artikeln 4 april är Jordbävningen i Kangra (en) röd länk
 2. Zquid: I artikeln 8 april är bland annat Annette Funicello (en) röd länk
 3. Zquid: I artikeln Suezkanalen är Suez Canal Company (en) röd länk
 4. Zquid: I artikeln Paralympiska sommarspelen 2016 är bland annat Sverige i Paralympiska sommarspelen 2016 (en) röd länk
 5. Zquid: I artikeln Montréaldeklarationen är bland annat Claire L’Heureux-Dubé (en) röd länk
 6. Zquid: I artikeln Oscar för bästa klippning är bland annat Barbara McLean (en) röd länk
 7. Zquid: Artikeln Heders-Oscar behöver uppdateras
 8. Zquid: I artikeln Beckers konstnärsstipendium är bland annat Petra Hultman ([1], [2], [3]) röd länk
 9. Zquid: I artikeln Nationalparker i Namibia är bland annat Namib-Naukluft nationalpark (en) röd länk
 10. Zquid: I artikeln Slavskepp är bland annat Aurore (slavskepp) (en) röd länk
 1. Per W: I artikeln Tiomila är många vinnarklubbar röda länkar som OK Tisaren, men en del finns på engelska.
 2. Per W: Mallen Mall:Riksdagsledamöter/Socialdemokraterna/2018–2022 har tiotalet rödlänkar. De andra partierna har också rödlänkar.
 1. Ainali: I artikeln 2021 under rubriken Framtida händelser skulle ett urval ur Wikipedia:Projekt aktuellt/Prio2/Kommande val kunna läggas till. (Även ett Månadens uppdrag)
 2. Ainali: I artikeln Riksmötet 2018/2019 finns en punktlista som skulle kunna fyllas på med viktiga händelser. (Även ett Månadens uppdrag)
 3. Ainali: I artikeln Riksmötet 2019/2020 saknas helt en punktlista med viktiga händelser, trots historiskt viktiga förändringar på grund av Covid-19.

Resurser[redigera | redigera wikitext]

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

Exempelanvändare, 43 p
 • Ny artikel, 2300 byte om en person i en lista = 23 = 23 poäng
 • Befintlig artikel, utökad med 851 byte varav tre namn i en lista som gör att den täcker hela den tillgängliga tidsperioden, några namn är dock fortfarande röda= 9 + 3 + 5 = 17 poäng
 • Wikidataobjekt, lagt till förnamn till ett objekt samt att personen är efterträdare till ett annat objekt = 1 + 2 = 3 poäng

Kaljami, 369 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Padma Shri, från artikeln Padma Bhushan, ny 1 579 byte = 16 p
 2. Padma Vibhushan, + 511‎ byte + 47 listobjekt = 5 + 47 = 52 p
 3. Sushma Swaraj, från artikeln Padma Vibhushan + 5 753 byte = 58 p
 4. Bharat Ratna, + 2 747 byte + 29 nya listobjekt = 27 + 29 = 56 p
 5. Bhimrao Ramji Ambedkar, från artikeln Bharat Ratna, + 3 417 byte + 15 nya listobjekt = 34 + 15 = 49 p
 6. Tsouiska språk, från artikeln Austronesiska språk, ny 773‎ byte + 3 nya listobjekt + röd till blå = 8 + 3 + 1 = 12 p
 7. Östformosiska språk, från artikeln Austronesiska språk, ny 705‎ byte + 5 nya listobjekt + röd till blå = 7 + 5 + 1 = 13 p
 8. Amis, + 2 965 byte = 30 p
 9. Tupianska språk, ny 846‎ byte + 7 listobjekt = 8 + 7 = 15 p
 10. Karibiska språk, ny 860‎ byte + 7 listobjekt = 9 + 8 = 17 p
 11. Macro-jê-språk, ny 1 005 byte + 7 listobjekt = 10 + 8 = 17 p
 12. Tsou (språk), från artikeln Tsouiska språk, ny 3 259 byte + röd till blå = 33 + 1 = 34 p

Nalle&Lisa, 481 p Article green.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. S/S Stockvik i Lista över svenska ångfartyg, ny, 3 761 byte = 38 p
 2. Oscar Muñoz i Hasselbladpriset, ny 2 287 byte = 23 p
 3. Hasselbladpriset, sista röda länken, blå lista = 1 + 10 = 11 p
 4. S/S Bjoren i Lista över norska ångfartyg, ny, 3 811 byte = 38 p
 5. S/S Arcturus i Effoa, ny 3 848 byte = 38 p
 6. Horatio Frederick Phillips i Lista över tidiga flygpionjärer, ny 2 023 byte = 20 p
 7. Lista över tidiga flygpionjärer, rättat 4 länkar (samtliga felaktiga) = 4 p
 8. Lista över fyrar, + 97 byte, rättat 1 länk, 5 nya länkar = 1 + 1 + 5 p = 7 p
 9. Lomens stavkyrka i Lista över stavkyrkor, ny, 2 466 byte = 25 p
 10. S/S Ammonia i Lista över norska ångfartyg, ny, 3 680 byte = 37 p
 11. S/S Styrbjørn i Lista över norska ångfartyg, ny, 3 974 byte = 40 p
 12. Golden Globe Award för bästa film – drama, +4 759 byte, 25 nya länkar, komplett = 48 + 25 + 5 = 78 p
 13. Golden Globe Award för bästa kvinnliga huvudroll – drama, +553 byte, 3 nya länkar, komplett = 6 + 3 + 5 = 14 p
 14. Golden Globe Award för bästa regi, +711 byte, 5 nya länkar, komplett = 7 + 5 + 5 = 17 p
 15. Golden Globe Award för bästa manliga huvudroll – drama, +583 byte, 3 nya länkar, komplett = 6 + 3 + 5 = 14 p
 16. Isländska litteraturpriset, 1 148 byte, 12 nya länkar, komplett = 11 + 12 + 5 = 28 p
 17. S/S Børøysund i Lista över norska ångfartyg, ny, 4 502 byte = 45 p
 18. Lista över norska ångfartyg, 4 röda länkar fixade = 4 p

Nordelch, 93 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Lista över Sveriges damlandskamper i volleyboll, +4 883 byte, +21 nya listobjekt = 49 + 21 = 70 p
 2. Lista över fotbollsanläggningar efter kapacitet, rättade 3 listobjekt = 3 p
 3. Generali Arena, Wien, ny 2 035 byte, röd länk i Lista över fotbollsanläggningar efter kapacitet = 20 p

Paracel63, 16 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Sofja Kovalevskaja, från artikeln Litteraturåret 1850, +1 100 byte = 11 p
 2. Hilma af Klint, från artikeln Konståret 1862, +461 byte = 5 p

Per W, 379 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Annika Hirvonen, + 1081 byte (i lista) + WD = 12 p
 2. Statens_pris_för_informationsspridning, ny 36 648 byte = 367 p

Skivsamlare, 162 p Article brown.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. P2-lyssnarnas romanpris, + 1 704 byte + 5 nya listobjekt, komplett = 17 + 5 +5 = 27 p
 2. Ole Robert Sunde, + 429 byte = 4 p
 3. Olaug Nilssen, + 389 byte = 4 p
 4. Erasmuspriset, + 1 009 byte + 4 nya listobjekt, komplett = 10 + 4 +5 = 19 p
 5. Årets målvakt i Serie A i fotboll, + 378 byte + 1 nytt listobjekt, komplett = 4 + 1 + 5 = 10 p
 6. Årets spelare i Serie A i fotboll, + 405 byte + 1 nytt listobjekt, komplett = 4 + 1 + 5 = 10 p
 7. Vestfold og Telemarks litteraturpris, + 1 108 byte + 2 nya listobjekt, komplett = 11 + 2 + 5 = 18 p
 8. Kim Leine, + 320 byte = 3 p
 9. Stig Sjödinpriset, + 356 byte + 1 nytt listobjekt, komplett = 4 + 1 + 5 = 10 p
 10. Kellgrenpriset, + 266 byte = 3 p
 11. Wolfpriset i konst, + 2 317 byte + 5 nya listobjekt, komplett = 23 + 5 + 5 = 33 p
 12. Paul McCartney, + 321 byte = 3 p
 13. Canadian Music Hall of Fame, + 1 169 byte + 2 nya listobjekt, komplett = 11 + 2 + 5 = 18 p

Vivo, 40 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Lista över länsvägar i Dalarnas län + 3979 byte = 40 p