Wikipedia:Veckans tävling/Kvinnliga stats- och regeringschefer

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Kända och mindre kända "maktens kvinnor" från förr och i nutiden - denna vecka går det att förbättra artiklarna om Kleopatra VII av Egypten, Ingrida Šimonytė och många fler.
Veckans tävling
Samia Suluhu, Tanzanias president.
TävlingsledareZquid
Priser
VinnarprisArticle green2.svg
Övriga tävlande, minst 200 poängArticle purple.svg
Övriga tävlande, minst 100 poängArticle brown.svg
Samtliga deltagareAnn Zingha.jpg
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:
Vaira Vike-Freiberga-13062007.jpg

Fyra deltagare kom med bidrag under måndagen. Nalle&Lisa anlände på morgonen med en förbättrad artikel om en president i ett östersjöland, och begav sig sedan till Serbien och Bangladesh. Även Kaljami startade vid Östersjön, men därefter gick färden vidare till San Marino och Asien. Aciram gjorde förbättringar i en lång rad artiklar, och från 0503roca fick vi en nyskapad artikel om en ganska nyvald premiärminister.
Tisdag:
Elisa Bonaparte with her daughter Napoleona Baciocchi - François Gérard - Google Cultural Institute.jpg

Som ni kanske har märkt, finns det olika styrelseformer och en hel del kvinnor att skriva om. Er Tävlingsledare läser, lär och förundras. Och bidragen har varit många även denna dag, bland annat en toscansk storhertiginna från Aciram och en etiopisk president från Nalle&Lisa. Vi har dessutom fått en femte deltagare: Allexim, som blev den sjätte att göra en insats i artikeln om Gabons premiärminister... ja, på Wikipedia kan vi jobba tillsammans både inom och utom tävlingar.
Onsdag:
Ingrida Simonyte 2019.jpg

Sjunnesson anslöt sig till deltagarskaran, och gav oss mycket information om Litauens premiärminister. Därefter förbättrades artikeln om en kvinna som varit presidenthustru, premiärminister och president.
Aciram började dagen med en regent från spanska Inkvisitionens tid och slutade med en drottning av Tonga. Kaljami kom tillbaka med fler statschefer i San Marino, medan Nalle&Lisa låter oss veta vad som hände när en premiärminister i São Tomé och Príncipe blev avsatt.
Torsdag:
Sirimavo Ratwatte Dias Bandaranayaka (1916-2000) (Hon.Sirimavo Bandaranaike with Hon.Lalith Athulathmudali Crop).jpg

Paracel63 blev den sjunde deltagaren, och förbättrade artikeln om världens första kvinnliga regeringschef. Fem andra skribenter var i skrivartagen denna dag: Aciram, Allexim, Kaljami, Nalle&Lisa och Sjunnesson. De knattrade vidare på tangentborden, och in strömmade mer information om en styrande i Spanien, en irländsk president, fler sanmarinska statschefer, en karibisk premiärminister och en argentinsk president. Bland annat. Listan på bidrag blir allt längre, jag undrar vad som kommer under resten av veckan.
Fredag:
蔡英文官方元首肖像照.png

Denna dag kom iallafall ännu en deltagare; Boelnorra, i sällskap med en drottning av Ndongo och Matamba. Och ännu fler bidrag från "gamla" deltagare, om kvinnor på olika platser och tider. Aciram reste till 1700-talet och valde en rani av Tripura. Nalle&Lisa utökde artikeln om Portugals första kvinnliga premiärminister och Allexim gjorde detsamma med artikeln om Nya Zeelands första kvinnliga premiärminister. Sjunnesson ägnade sig åt en statschef i Centralafrikanska republiken och Kaljami återvände till ett tidigare bidrag och gjorde fler förbättringar i artikeln om en president i Taiwan.
Lördag:
Maia Sandu - MUS2559 (cropped).jpg

Sökandet efter mer information och källor till maktens kvinnor går vidare. Under lördagen var fyra deltagare igång på olika håll. Allexim besökte bland annat Indien och Moldavien, hittade källor och förbättrade sex artiklar. Nalle&Lisa startade med en kvinna från São Tomé och Príncipe, och avslutade dagen i Panama. Aciram nyttjade öven denna dag tidsmaskinen, och bjöd på förbättringar i en rad artiklar, bland annat om förmyndarregenter. Och en nionde deltagare; Manvswow bjöd på fin utökning från Island.
Ja, det är roligt med både nya deltagare och nya bidrag som kommer in. Och det finns lite tid kvar för fler. Jag har nu, som en liten extra "Heja, heja"-uppmuntran, lagt en några tips med källor att botanisera bland. Den som vill kan nappa på dessa tips, eller något av de tidigare som lagts in i Tipshörnan!
Jag vill också tipsa om att längre bidrag även kan passa i Wikipedia:Månadens artiklar - lägg gärna in dem där så att fler får se vad som gjorts under veckan.
Söndag:
Mary Robinson (2014).jpg

Jag har haft en gräsligt hektisk vecka, men här kommer iallafall rapport för söndagen. Och jag får böja med att konstatera att jag tydligen varken kan räkna eller läsa mina egna anteckningar... Jag missade ju helt att Sjunnesson under lördagen gjorde ännu en stor och fin utökning i en artikel, denna gång gällde det Nya Zeelands premiärminister. Jag är hemskt ledsen för min miss, men mycket glad för bidraget.
Under söndagen kom tre deltagare med bidrag. Nalle&Lisa lät oss blad annat veta vem som är president i Trinidad och Tobago. Sjunnessons resa runt i världen gick denna dag till Sri Lanka. Och Manvswow lade till mycket ny information i artikeln om en irländsk president, gick vidare till en annan president, och fortsatte av bara farten med partiledare. Behövliga förbättringar, även om kvinnor som inte är/varit stats- eller regeringschefer faller utanför veckans tema.
Och så var ännu en tävling slut, och jag blickar som vanligt tillbaka. Det kom in många bidrag om kvinnor från många platser och tider - mycket roligt att se! Och det var roligt att ni jobbade till viss del tillsammans med att förbätta en del artiklar. Men om jag fått siffrorna rätt gav veckan 9 deltagare, 125 förbättrade artiklar (en stor del av dem fick sina första källor) och 26 nya. Dessutom fick en artikel om en assyrisk drottning en första källa veckan innan (eftersom jag råkat "lura" Aciram att starta för tidigt) och två artiklar utanför temat förbättades (av Manvswow).
Och slutpoängen ger följande turordning:
1. Aciram - 645 p
2. Kaljami - 587 p
3. Sjunnesson - 531 p
4. Nalle&Lisa - 208 p
5. Manvswow - 201 p
6. Allexim - 68 p
7. 0503roca - 34 p
8. Boelnorra - 32 p
9. Paracel63 - 21 p
Stort grattis till Aciram, och stort tack till alla deltagare! Stort tack även för bidrag från Ricjac och Allexim till Tipshörnan. Jag hoppas ni alla tyckte det var en trevlig tävling, och att vi ses fler gånger.
Den som är tävlingssugen nu under pingsthelgen, kan skriva om Biologisk mångfald. Eller varför inte fotografera för Wiki Loves Earth, som håller på hela maj?.


Denna tävling är nu slut och priser är utdelade.

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.

Emoji u1f449.svg Nästa vecka är tävlingstemat Biologisk mångfald. Välkommen att delta även där!


Välkomna till denna veckas tävling som handlar om kvinnliga stats- och regeringschefer!


Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Om jag säger "kvinnlig statschef" eller "kvinnlig regeringschef", vem tänker du på då? Kanske drottning Kristina, Katarina den Stora, Indira Gandhi, Angela Merkel eller Margaret Thatcher. Men det finns många fler exempel. Och under veckan som pågår 10 - 16 maj fyller vi på Wikipedias information om dessa kvinnor.

Tävlingen är inspirerad av Veckans tävling med namnet Wikipedia:Veckans tävling/Maktens män och kvinnor, som arrangerades 2015. Men denna gång ägnar vi oss helt och fullt åt maktens kvinnor - närmare bestämt kvinnor som är eller har varit statschefer/regeringschefer. Om någon suttit länge (som Elizabeth II) eller kort tid (som Jane Grey) spelar ingen roll. Jag välkomnar även mer information om kvinnor som varit styrande i makens frånvaro eller i väntan på att minderårigt barn ska ta över tronen. Och det går lika bra att förbättra gamla artiklar, som att skapa nya inom temat.

Inspiration går att få från till exempel Listor över statschefer och Listor över regeringschefer. Även artiklar om kvinnor som styr självutropade stater godkänns.

Titta gärna också i kategorierna Women rulers, Women prime ministers och Presidents på en-wp. (Observera dock att inte alla i dessa kategorier passar in i tävlingstemat.)

Fler tips finns på tipshörnans lista här nedan. Där kan du även lägga in egna förslag.

Om något är oklart, fråga gärna på diskussionssidan.

 • Mål: Skapa och förbättra artiklar inom temat kvinnliga stats- och regeringschefer
 • Tid: 10 maj 2021 00:00:00 — 16 maj 2021 23:59:59
 • Tävlingsledare: Zquid.
 • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
 • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
 • Pris: Vinnaren får Article green2.svg, övriga tävlande med minst 200 poäng får Article purple.svg och tävlande med minst 100 poäng får Article brown.svg. Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
 • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

I tävlingen får du:

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller skapande av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Både nyskapade artiklar och textutökningar i gamla artiklar behöver minst en källa (befintlig eller ny), som ska anges. Mer information i fotnoten.[a]
 • 2 p i bonus för första bilden i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.[b]
 • 2 p i bonus för första ljudfilen i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 2 p i bonus för första filmklippet i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös artikel.[a] [b]

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att skapa eller förbättra. Alla är välkomna att önska förbättringar och skapande av artiklar som passar i ämnet – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version om det gäller en ny artikel. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

 1. Zquid: Utöka artikeln om Margrethe II av Danmark och ge den fler källor
 2. Zquid: Utöka artikeln om Corazon Aquino och ge den fler källor
 3. Zquid: Utöka artikeln om Irene (bysantinsk kejsarinna) och ge den fler källor
 4. Zquid: Utöka artikeln om Golda Meir och ge den fler källor
 5. Zquid: Ge artikeln om Katarina II av Ryssland fler källor i form av noter
 6. Zquid: Ge artikeln om Margaret Thatcher fler källor
 7. Zquid: Utöka artikeln om Elizabeth II, gärna med information om tiden efter prins Philips bortgång ([1]), tillvaton under andra världskriget ([2]), hennes titlar ([3] [4], [5]), eller varför inte hennes intressen och engagemang i olika frågor ([6], [7])
 8. Zquid: Utöka artikeln om Samia Suluhu, gärna med information om tiden innan presidentskapet ([8], [9], [10]) eller frågorna hon får hantera nu ([11], [12], [13])
 9. Zquid: Utöka artikeln om Tarja Halonen, gärna med information om tiden innan, under eller efter presidentskapet ([14], [15], [16], [17])
 10. Zquid: Utöka artikeln om Katrín Jakobsdóttir, gärna med information om tiden innan presidentskapet eller frågorna hon får hantera nu ([18], [19], [20], [21], [22]
 1. Ricjac: Utöka artikeln om Benazir Bhutto och ge den fler källor
 2. Ricjac: Utöka artikeln om Marie-Adélaïde av Luxemburg och ge den fler källor
 3. Ricjac: Utöka artikeln om Gro Harlem Brundtland och ge den fler källor
 4. Ricjac: Utöka artikeln om Kersti Kaljulaid och ge den fler källor
 5. Ricjac: Utöka artikeln om Kim Campbell och ge den fler källor
 6. Ricjac: Utöka artikeln om Michelle Bachelet och ge den fler källo
 1. Allexim: Skapa en artikeln om Drottning Betty alt. Betty (drottning) (en).
 2. Allexim: Skapa en artikeln om Drottning Quaiapen alt. Quaiapen (en).
 3. Allexim: Skapa en artikeln om Wawaloam (en).
 4. Allexim: Skapa en artikeln om Nonhelema (en).
 5. Allexim: Utöka artikeln om Glory of the Morning (en).
 6. Allexim: Skapa en artikeln om Djoumbé Fatima (en).
 7. Allexim: Skapa en artikeln om Violeta Bermúdez (en).
 8. Allexim: Skapa en artikeln om Lucina da Costa Gomez-Matheeuws (en) (no).
 9. Allexim: Skapa en artikeln om Irena Degutienė (en).


Fixade tips[redigera | redigera wikitext]

(flyttas hit i överstruken form, när artikeltips blivit artikel)

 1. Zquid: Skapa artikeln om Rose Christiane Raponda (en)
 2. Zquid: Utöka artikeln om Sirimavo Bandaranaike och ge den fler källor
 3. Zquid: Utöka artikeln om Sanna Marin och ge den fler källor
 4. Zquid: Utöka artikeln om Johanna av Österrike (1535–1573) och ge den fler källor
 5. Zquid: Utöka artikeln om Isabel Perón och ge den fler källor och efterfrågat förtydligande
 6. Zquid: Utöka artikeln om Janet Jagan och ge den källor
 7. Zquid: Utöka artikeln om Hanna Suchocka och ge den källor
 8. Zquid: Utöka artikeln om Luísa Dias Diogo och ge den fler källor
 9. Zquid: Utöka artikeln om Micheline Calmy-Rey och ge den fler källor
 10. Zquid: Utöka artikeln om Jacinda Ardern och ge den fler källor
 1. Ricjac: Utöka artikeln om Catherine Samba-Panza och ge den fler källor
 2. Ricjac: Utöka artikeln om Jenny Shipley och ge den fler källor
 3. Ricjac: Utöka artikeln om Indira Gandhi och ge den fler källor
 4. Ricjac: Utöka artikeln om Vigdís Finnbogadóttir och ge den fler källor
 1. Allexim: Skapa en artikeln om Salima Machamba (en).

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

Deltagarna listas alfabetiskt efter användarnamn.

Exempelanvändare, 64 p
 1. Elizabeth II, utökad 1995 byte, första ljudfilen = 20 + 2 = 22 p
 2. Go-Sakuramachi, utökad 950 byte, första källan = 9 + 3 = 12 p
 3. Ana Brnabić, utökad 3 000 byte = 30 p
 4. Drottning Silvia, utökad 900 byte = 0 p (ej stats- eller regeringschef)

Aciram, 653 p Article green2.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Shibtu, källa + 185 byte = 2 + 3 = 5 p
 2. Samsi, källa + 150 byte = 1 + 3 = 5 p
 3. Zabibe, källa + 138 byte = 1 + 3 = 4 p
 4. Yatie, källa + 150 byte = 1 + 3 = 4 p
 5. Cratesipolis, källa + 143 byte = 1 + 3 = 4 p
 6. Etazeta av Bithynien, källa + 115 byte = 1 + 3 = 4 p
 7. Laodice av Pontus, källa + 363 byte = 3 + 3 = 6 p
 8. Salome Alexandra, källa + 101 byte = 1 + 3 = 4 p
 9. Antonia Tryphaena, källa + 324 byte = 3 + 3 = 6 p
 10. Dou Miao ‎, källa + 320 byte = 3 + 3 = 6 p
 11. Liang Na , källa + 335 byte = 3 + 3 = 6 p
 12. Feng av Norra Wei, källa + 320 byte = 3 + 3 = 6 p
 13. Härskarinnan i Tikal, källa + 218 byte = 2 + 3 = 5 p
 14. Laodike VI, källa + 121 byte = 1 + 3 = 4 p
 15. Laodike av Pontus, källa + 130 byte = 1 + 3 = 4 p
 16. Nysa av Pontus, källa + 218 byte = 2 + 3 = 5 p
 17. Dou (kejsarinna), källa + 320 byte = 3 + 3 = 6 p
 18. Balthild , källa + 165 byte = 2 + 3 = 5 p
 19. Seaxburh av Wessex, källa + 125 byte = 1 + 3 = 4 p
 20. Theodelinda av Bayern, källa + 179 byte = 2 + 3 = 5 p 98 p
 21. Parsbit, källa + 179 byte = 2 + 3 = 4 p
 22. Ermengard av Italien, källa + 232 byte = 2 + 3 = 5 p
 23. Didda, källa + 198 byte = 2 + 3 = 5 p
 24. Adelaide av Susa, källa + 193 byte = 2 + 3 = 5 p
 25. Bertha av Bretagne, källa + 220 byte = 2 + 3 = 5 p
 26. Agnes I av Faucigny, källa + 209 byte = 2 + 3 = 5 p
 27. Agnes av Frankrike (hertiginna av Burgund), källa + 181 byte = 2 + 3 = 5 p
 28. Antonia Malatesta av Cesena, källa + 184 byte = 2 + 3 = 5 p
 29. Abbakka Chowta, källa + 183 byte = 2 + 3 = 5 p
 30. Margareta Aldobrandini, källa + 153 byte = 2 + 3 = 5 p
 31. Alimah III av Anjouan, källa + 121 byte = 1 + 3 = 4 p
 32. Caroline Bonaparte, källa + 364 byte = 4 + 3 = 6 p
 33. Elisa Bonaparte, källa + 164 byte = 2 + 3 = 5 p
 34. Maria Beatrice d'Este, källa + 116 byte = 1 + 3 = 4 p
 35. Fredrika av Glücksburg, källa + 204 byte = 2 + 3 = 5 p
 36. Isabella av Brasilien, källa + 691 byte = 7 + 3 = 10 p
 37. Kaahumanu, källa + 146 byte = 1 + 3 = 4 p
 38. Kaahumanu II, källa + 212 byte = 2 + 3 = 5 p
 39. Kaahumanu III, källa + 312 byte = 3 + 3 = 6 p
 40. Victoria Kamamalu, källa + 205 byte = 2 + 3 = 5 p 103 p
 41. Louise av Berry, källa + 221 byte = 2 + 3 = 5 p
 42. Makea Takau Ariki, källa + 207 byte = 3 + 3 = 6 p
 43. Maria Luisa av Spanien, källa + 230 byte = 2 + 3 = 5 p
 44. Marie Louise av Österrike, källa + 165 byte = 2 + 3 = 5 p
 45. Pa Upoko Takau Ariki, källa + 146 byte = 2 + 3 = 5 p
 46. Pauline av Anhalt-Bernburg, källa + 285 byte = 3 + 3 = 6 p
 47. Amelia Tokagahahau Aliki, bild + 115 byte = 1 + 3 = 4 p
 48. Viktoria av Sachsen-Coburg-Saalfeld, källa + 148 byte = 1 + 3 = 4 p
 49. Wilhelmine av Kurland, källa + 139 byte = 1 + 3 = 4 p
 50. Maria Anna av Portugal, källa + 153 byte = 2 + 3 = 5 p
 51. Sirikit, källa + 174 byte = 2 + 3 = 5 p
 52. Zewditu I av Etiopien, källa + 172 byte = 2 + 3 = 5 p
 53. Jyestha av Sambhupura , ny + 942 byte = 9 p
 54. Jayendrabha av Sambhupura, ny + 764 byte = 8 p
 55. Nrpendradevi av Sambhupura ‎ , ny + 764 byte = 8 p
 56. Indrani av Sambhupura , ny + 692 byte = 7 p
 57. Friederike Auguste Sophie av Anhalt-Bernburg, källa + 284 byte = 3 + 3 = 6 p
 58. Maria Leopoldina av Österrike, källa + 264 byte = 3 + 3 = 6 p
 59. Shah Jahan Begum ‎, källa + 765 byte = 8 + 3 = 11 p
 60. Sikandar Begum , källa + 720 byte = 7 + 3 = 10 p 124 p
 61. Kempa Nanjammani Vani Vilasa Sannidhana ‎, källa + 893 byte = 9 + 3 = 12 p
 62. Tui Manu'a Matelita , källa + 865 byte = 9 + 3 = 12 p
 63. Ekaterine Dadiani , källa + 858 byte = 9 + 3 = 12 p
 64. Caroline av Hessen-Homburg , källa + 1278 byte = 13 + 3 = 16 p
 65. Johanna av Österrike (1535–1573), + 4083 byte = 41 p
 66. Maria Anna av Österrike (1683–1754), källa + 296 byte = 3 + 3 = 6 p
 67. Maria Antonia av Bayern, källa + 134 byte = 1 + 3 = 4 p
 68. Mentewab, källa + 160 byte = 1 + 3 = 5 p
 69. Gisela Agnes von Rath, källa + 114 byte = 1 + 3 = 4 p
 70. Tarabai Bhosale, källa + 118 byte = 1 + 3 = 4 p
 71. Tehaapapa I, källa + 109 byte = 1 + 3 = 4 p
 72. Maria Augusta von Thurn und Taxis, källa + 260 byte = 3 + 3 = 6 p
 73. Tupoumahe'ofo, källa + 126 byte = 1 + 3 = 4 p
 74. Johanna av Österrike (1535–1573), + 5399 byte = 54 p
 75. Jahnnavi Devi, + 1884 byte = 19 p
 76. Christine Charlotte av Württemberg, källa + 157 byte = 2 + 3 = 5 p
 77. Eleonora de' Medici, källa + 164 byte = 2 + 3 = 5 p
 78. Elisabeth Dorothea av Sachsen-Gotha-Altenburg , källa + 277 byte = 3 + 3 = 6 p
 79. Maria Gonzaga, källa + 248 byte = 2 + 3 = 5 p
 80. Isabella Clara Eugenia av Spanien, källa + 207 byte = 2 + 3 = 5 p 229 p
 81. Meisho, källa + 221 byte = 2 + 3 = 5 p
 82. Costanza d'Avalos, källa + 217 byte = 2 + 3 = 5 p
 83. Giovanna av Amalfi, källa + 227 byte = 2 + 3 = 5 p
 84. Louise av Savojen, källa + 127 byte = 1 + 3 = 4 p
 85. Grace O'Malley, källa + 146 byte = 1 + 3 = 4 p
 86. Agnes av Burgund, källa + 220 byte = 2 + 3 = 5 p
 87. Constance av Frankrike, källa + 173 byte = 2 + 3 = 5 p
 88. Alice av Vergy, källa + 170 byte = 2 + 3 = 5 p
 89. Babukhan Khatun, källa + 218 byte = 2 + 3 = 5 p
 90. Blanka av Monferrato, källa + 113 byte = 1 + 3 = 4 p
 91. Elvira Ramírez ‎, + 1543 byte = 15 p
 92. Teresa Ansúrez, + 1428 byte = 14 p
 93. Elvira García av Kastilien, + 1241 byte = 12
 94. Mumadona Dias, + 1118 byte = 11 99 p

Allexim, 68 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Rose Christiane Ossouka Raponda, 580 bytes = 6 p
 2. Reneta Indzhova, foto, källa, 421 bytes = 2 + 3 + 4 = 11 p
 3. Mary McAleese, 199 bytes = 2 p
 4. Ruth Dreifuss, 168 bytes = 2 p
 5. Aliquippa (drottning), bild, 116 bytes = 2 + 1 = 3 p
 6. Weetamoo, bild, 116 bytes = 2 + 1 = 3 p
 7. Jenny Shipley, 375 bytes = 4 p
 8. Indira Gandhi, 311 bytes = 3 p
 9. Hanna Suchocka, källa, 725 bytes = 3 + 7 = 10 p
 10. Luísa Dias Diogo, 382 bytes = 4 p
 11. Micheline Calmy-Rey, 304 bytes = 3 p
 12. Jacinda Ardern, 928 bytes = 9 p
 13. Maia Sandu, 773 bytes = 8 p

Boelnorra, 32 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Nzinga av Ndongo och Matamba, + 3 725 byte = 37 p

Kaljami, 587 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Sanna Marin, + 5 060 byte = 51 p
 2. Mimma Zavoli ny 2 602 byte = 26 p
 3. Vanessa D'Ambrosio ny 2 991 byte = 30 p
 4. Mariella Mularoni ny 2 360 byte = 24 p
 5. Valeria Ciavatta ny 3 055 byte = 31 p
 6. Tsai Ing-wen, + 3 050 byte = 31 p
 7. Antonella Mularoni ny 3 433 byte = 34 p
 8. Fausta Morganti ny 3 100 byte = 31 p
 9. Chertek Antjimaa-Toka, + 2 766 byte = 28 p
 10. Maria Lea Pedini Angelini ny 2 653 byte = 27 p
 11. Gloriana Ranocchini ny 1 684 byte = 17 p
 12. Edda Ceccoli ny 1 621 byte = 16 p
 13. Patrizia Busignani ny 2 697 byte = 27 p
 14. Rosa Zafferani ny 2 371 byte = 24 p
 15. Assunta Meloni ny 1 998 byte = 20 p
 16. Maria Domenica Michelotti ny 1 561 byte = 16 p
 17. Grazia Zafferani ny 2 298 byte = 23 p
 18. Lorella Stefanelli ny 2 913 byte = 29 p
 19. Anna Maria Muccioli ny 3 171 byte = 32 p
 20. Denise Bronzetti ny 2 358 byte = 24 p
 21. Maria Luisa Berti ny 2 075 byte = 21 p
 22. Tsai Ing-wen, + 2 488 byte = 25 p

Manvswow, 201 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Vigdís Finnbogadóttir, 5018 byte = 50 p
 2. Mary Robinson, 6508 byte = 65 p
 3. Mary McAleese, 8650 byte = 86p
 4. Kristin Halvorsen, 3376 byte = 34p Jag kan tyvärr inte godkänna bidraget, eftersom hon inte är/varit stats- eller regeringschef
 5. Guri Melby, 3459 byte = 35p Jag kan tyvärr inte godkänna bidraget, eftersom hon inte är/varit stats- eller regeringschef

Nalle&Lisa, 208 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Vaira Vīķe-Freiberga, +1 928 byte, första källa = 19 + 3 = 22 p
 2. Ana Brnabić, +1 359 byte = 14 p
 3. Hasina Wajed, 1 156 byte = 12 p
 4. Sahle-Work Zewde, +1 236 byte = 12 p
 5. Aminata Touré, +403 byte, första källa = 4 + 3 = 7 p
 6. Mame Madior Boye, 1 020 byte, första källa = 10 + 3 = 13 p
 7. Maria das Neves, +878 byte, första källa = 9 + 3 = 12 p
 8. Eugenia Charles, +1 178 byte, första källa = 12 + 3 = 15 p
 9. Maria de Lourdes Pintasilgo, +1 069 byte = 11 p
 10. Maria do Carmo Silveira, ny, 1 622 byte = 16 p
 11. Beatriz Merino, +775 byte = 8 p
 12. Zinaida Greceanîi, 574 byte = 6 p
 13. Mireya Elisa Moscoso, +979 byte, första källa = 10 + 3 = 13 p
 14. Paula-Mae Weekes, ny, 2 586 byte = 26 p
 15. Salima Machamba, ny, 2 084 byte = 21 p

Paracel63, 21 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Sirimavo Bandaranaike, +2 097 byte = 21 p

Sjunnesson, 531 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Ingrida Šimonytė, +14 323 byte = 143 p
 2. Janet Jagan, + 3 508 byte, första källa = 35 + 3 = 38 p
 3. Isabel Perón, +11 5941 byte = 116 p
 4. Catherine Samba-Panza, +9 313 byte = 93 p
 5. Jenny Shipley, +10 553 byte = 106 p
 6. Chandrika Kumaratunga, +3 518 = 29 p

0503roca, 34 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Rose Christiane Ossouka Raponda, ny, + 3402 byte = 34 p

Kommentarer[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du använder en wikipediaartikel på en annan språkversion som utgångspunkt för artikeln på sv-wp, måste du ändå kontrollera uppgifterna från källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra wp-artikeln hänvisar till, om du hänvisar till dessa källor i ditt bidrag. Länkarna som anges ska fungea. Skrivs läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.
 2. ^ [a b c d] Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan, eller om artikeln skapats under veckan av någon annan.