Användardiskussion:Opelzafira1992

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Opelzafira1992!

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera. Tillsammans hjälps vi användare åt att med denna teknik skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Normalt bör alla utgå från att andra menar väl. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder. Du kan också placera ut mallen {{Hjälp}} på denna diskussionssida, så hamnar sidan i en hjälpkategori som uppmärksammas. Ha tålamod med att dina ändringar kan återställas av andra användare, men alla versioner sparas så inget försvinner helt (inte ens det som "raderas").

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Läs gärna hela denna välkomstruta för att få en snabbkurs i hur Wikipedia fungerar. Återigen: Välkommen!

Nyttiga länkar: Deltagarportalen Vanliga frågor Kontakt

Tips för nybörjare
  • Berätta gärna lite om dig själv
    Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också ett nätverk. Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver inte avslöja någon personlig information. Läs mer här!
  • Respektera upphovsrätten!
    Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja bilder och andra mediefiler från Wikimedia Commons, den fria databasen. Läs mer här!
  • Skriv bara om relevanta ämnen
    En artikels ämne måste få tillräckligt allmänintresse och betydelse, så att tillräckligt många författare med kunskap om ämnet vill bidra till artikeln. Ange dina källor och skriv ut det självklara. Läs mer här!
  • Signera diskussionsinlägg
    Signera dina diskussionsinlägg med fyra tilde (~~~~) på diskussionssidor, så skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel. Artiklar ska dock inte signeras. Radera inte material från diskussionssidan – arkivera istället på en undersida!
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{Radera|Motivering}} längst upp på artikeln, uppmärksammas den av administratörer.
  • Klotter är enkelt att återställa. Gå till historik och ”spara över” med en korrekt version. Om den senaste versionen är klotterversionen, klicka på Gör ogjord.

Om du undrar något kan du kontakta mig på min diskussionssida! --Bluescan 12 februari 2008 kl. 16.22 (CET)[svara]

Astronautartiklar[redigera wikitext]

Hej! Ett tips som hjälpmedel när du skapar artiklar om astronauter är att översätta text från engelskspråkiga Wikipedia, se till exempel: en:Julie Payette och en:Thomas Marshburn. Där finns mycket mer fakta att hämta. -- JIESDEO 24 april 2008 kl. 16.33 (CEST)[svara]

Rymdfärja som ska användas till STS-128[redigera wikitext]

Hej hej! På denna sida [[1]] så är det ändrat till Discovery och denna sida har blivit ändrad från några veckor sedan. Denna sida: [[2]], även denna sida visar att Discovery blivit bytt till detta uppdrag. Samt [3], med Fuglesangs egna dagbok där han skriver "I övrigt är det nu klart att vi flyger på rymdfärjan Discovery". Och detta beror på att Atlantis uppdrag till Hubbleteleskopet STS-125 är uppskjutet till start 12 maj 2009. Och det tar sedan ca. 5-6 månader att göra en rymdfärja klar för nästa flygning, så Atlantis är inte klar för en rymdfärje flygning tidigast november 2009.






Hej!

Såg att du ändrat min redigering av STS-128, Atlantis, Discovery.

Jag undrar var du får infon ifrån om att Discovery ska användas vid STS-128 (när Christer Fuglesang ska upp igen)

Enligt Nasas "Launch Schedule" [4] står det ju klart och tydligt:

Date: Aug. 6 +
Mission: STS-128
Launch Vehicle: Space Shuttle Atlantis
Launch Site: Kennedy Space Center - Launch Pad 39A
Description: Space shuttle Atlantis will use a Multi-Purpose Logistics Module to carry experiment and storage racks to the International Space Station.

Och den sidan är uppdaterad senast: January 9, 2009 - 8:15 a.m. EST

Står även i andra nyhetsartiklar på Nasas hemsida att deet är Atlantis som gäller.

Ibland kan det finnas ett behov av att se hur ens ändringar kommer att påverka en artikel. Det finns ett enkelt sätt att se det på – tryck på knappen för förhandsgranskning. Då kan du se dina ändringar utan att spara dem i artikeln. Det är praktiskt om man är osäker på vilken effekt de kommer att ha. Lycka till!  /Scooba 7 maj 2009 kl. 17.58 (CEST)[svara]

Flyglinjer[redigera wikitext]

Hej. Tack för att du försöker förbättra wikipedias artiklar. Jag vill bara upplysa dig om att wikipedia skall skrivas ur ett globalt perspektiv (fastän skrivet på svenska) och att det kan verka underligt om flyglinjer till just svenska flygplatser nämns. Inte som så att det är fel, men om man inte säger någonting om andra förbindelser blir det lite väl obalanserat mot Sverige och svenska förhållanden. Diupwijk 14 augusti 2009 kl. 20.07 (CEST)[svara]

Hej Opelzafira1992! Artikeln STS-400 har kritik mot att den är förvirrande och jag är böjd att hålla med. Vi har ju inte några egna artiklar (förutom STS-401) om reservrymdfärder som aldrig blev av och ingen ens ville att de skulle bli av tidigare på sv:wp. Tycker du vi kan ta bort dem eller vill du hellre ha dem kvar och förbättra dem? Lämna gärna din syn på diskussionssidorna. Jiell 20 september 2009 kl. 17.46 (CEST)[svara]