Användardiskussion:Staffel

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Staffel!

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera. Tillsammans hjälps vi användare åt att med denna teknik skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Normalt bör alla utgå från att andra menar väl. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder. Du kan också placera ut mallen {{Hjälp}} på denna diskussionssida, så hamnar sidan i en hjälpkategori som uppmärksammas. Ha tålamod med att dina ändringar kan återställas av andra användare, men alla versioner sparas så inget försvinner helt (inte ens det som "raderas").

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Läs gärna hela denna välkomstruta för att få en snabbkurs i hur Wikipedia fungerar. Återigen: Välkommen!

Nyttiga länkar: Deltagarportalen Vanliga frågor Kontakt

Tips för nybörjare
  • Berätta gärna lite om dig själv
    Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också ett nätverk. Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver inte avslöja någon personlig information. Läs mer här!
  • Respektera upphovsrätten!
    Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja bilder och andra mediefiler från Wikimedia Commons, den fria databasen. Läs mer här!
  • Skriv bara om relevanta ämnen
    En artikels ämne måste få tillräckligt allmänintresse och betydelse, så att tillräckligt många författare med kunskap om ämnet vill bidra till artikeln. Ange dina källor och skriv ut det självklara. Läs mer här!
  • Signera diskussionsinlägg
    Signera dina diskussionsinlägg med fyra tilde (~~~~) på diskussionssidor, så skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel. Artiklar ska dock inte signeras. Radera inte material från diskussionssidan – arkivera istället på en undersida!
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{Radera|Motivering}} längst upp på artikeln, uppmärksammas den av administratörer.
  • Klotter är enkelt att återställa. Gå till historik och ”spara över” med en korrekt version. Om den senaste versionen är klotterversionen, klicka på Gör ogjord.

Nitramus 1 september 2008 kl. 23.15 (CEST) (Användaren har dock varit här längre än så)[svara]

Användarsida[redigera wikitext]

Hej Staffel! Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också en community. Om du vill så kan du skriva lite information om dig själv på din användarsida, så slipper den lysa rött när du signerar inlägg och skriver runt på Wikipedia. Att skapa en användarsida är såklart helt valfritt och du kan vara helt anonym om du vill.

Om du väljer att skapa en användarsida så finns det massvis med personifiering att göra. Du kan använda såkallade användarrutor för att t.ex. visa var du bor någonstans, och på så sätt hitta wikipedia-medlemmar från samma stad. Lägger du t.ex. in mallen {{Användare Stockholm}} på din sida så placeras du automatiskt i en kategori med användare från Stockholm. Det finns många fler!

Vill du lägga in en bild på dig själv så kan du ladda upp den (glöm inte att ange en fri licens!) och sedan lägga in den på din användarsida genom att använda bildkod, såsom [[Bild:Exempel.jpg|thumb|200px|En bildförklaring]]. Lycka till!

Med vänliga hälsningar--MiCkEdb 7 februari 2007 kl. 10.11 (CET)[svara]

Hej. Eftersom Wikipedia inte är en nyhetstjänst utan en encyklopedi så är det kutym att man inte lägger in om misstanke för brott utan först när dom fallit i frågan. Mvh SweJohan 27 juli 2008 kl. 01.02 (CEST)[svara]

Jag förstår det, men ämnet kan ju anses vara pågående. Det måste inte nödvändigtvis vara till Rahmans nackdel, då människor som tidigare engagerat sig i hans frigivning nu upplyses om att han är häktad på nytt och kan behöva stöd. Om det inte ska vara kvar, så ska referensen bort också. Staffel 27 juli 2008 kl. 01.12 (CEST)[svara]
Fortsättningen på denna diskussion finns på diskussionssidan för Joy Rahman.

Användardiskussionssidor[redigera wikitext]

Hej! Jag ser, när jag kollar i historiken för din användardiskussion, att du vid två tillfällen tömt den. Man brukar inte tömma användardiskussioner dock, enligt praxis här, utan de bör på något sätt finnas kvar. Jag har därför återskapat dina tidigare inlägg. Det man kan göra, om man tycker att ens användarsida blir oöverskådlig, är att skapa ett arkiv där man lägger avslutade diskussioner. Jag ser också att du aldrig blivit välkomnad formellt med välkomstruta och allt, så då får du det av mig. Den rutan innehåller ju trots allt en del bra länkar, så det kan vara bra att ha. Lycka till! Nitramus 1 september 2008 kl. 23.15 (CEST)[svara]

Hej!
Jag rullade tillbaka din redigering i artikeln PKK i och med att det var en lång rad antaganden i den utan källor. Om du bara glömde lägga in källan så hämta texten ur historiken och lägg in den igen, men då med källhänvisning.
MVH
--Arnef 20 september 2008 kl. 23.38 (CEST)[svara]

Upplysningsvis så fanns källhänvisning med redan första gången.

Ingen instruktionsbok[redigera wikitext]

Wikipedia är ingen instruktionsbok - detta avser artikeln om Hjärt- och lungräddning‎ vilken dessvärre i dagsläget ser ut att innehålla just instruktioner. Ztaffanb 10 november 2008 kl. 23.27 (CET)[svara]

Och varför skriver du denna kommentar här?--Staffel 10 november 2008 kl. 23.30 (CET)[svara]
Aha - jag såg att du hade redigerat men inser nu att du bara korrigerat stavfelen. Nåja, det blir inte bättre av det, men du är inte den skyldige. Jag ber om ursäkt, jagar vidare och ber att du bortser från min kommentar ovan. Ztaffanb 10 november 2008 kl. 23.33 (CET)[svara]
Visst, inga problem. --Staffel 10 november 2008 kl. 23.35 (CET)[svara]