Ben & Gunnar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Ben & Gunnar
GenreKomedi
RegissörTomas Alfredson
ProducentIréne Tostar
ManusRobert Gustafsson, Johan Rheborg, Henrik Schyffert, Jonas Inde, Andres Lokko och Martin Luuk
SkådespelareRobert Gustafsson, Johan Rheborg, Jonas Inde
ProduktionsbolagSveriges Television AB
Premiär1999
Speltid60 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
IMDb

Ben & Gunnar – en liten film om manlig vänskap, svensk TV-film från 1999 av Killinggänget, regisserad av Tomas Alfredson. Filmen är den andra i Killinggängets minifilmserie Fyra små filmer.

Filmen är en pastischNär Harry mötte Sally[1].

Handling[redigera | redigera wikitext]

I filmen När Harry mötte Sally inleds filmen med en bilresa där en en man och en kvinna delar en bil med varandra, mannen menar att två personer av olika kön inte kan vara vänner utan att ha sex. De ogillar varandra, lär känna varandra, blir vänner och till sist ett par. Under filmen visas klipp med intervjuer av par som berättar hur de har träffats.

I filmen Ben & Gunnar blir de bekanta med varandra under en gemensam bilresa från Stockholm till Göteborg sommaren 1985 för att gå på Bruce SpringsteenUllevi. Ben berättar att han föredrog Springsteen tidigare, när han hade skägg, men stämningen blir stel eftersom Ben säger till Gunnar att han tycker att Gunnar är "skön" och senare berättar att två män kan inte vara vänner utan att ha sex. Under filmen visas intervjuer av män med skägg och anekdoter kring dessa. Ben och Gunnar stöter på varandra vid olika tillfällen, Ben har låtit skägget växa, de blir vänner och även Gunnar skaffar skägg. Trots tvivel från Gunnars sida slutar filmen med att de förenas i en kyss.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Movie connections for En liten film Arkiverad 14 maj 2005 hämtat från the Wayback Machine., IMDB