DAF 55

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
DAF 55
DAF 55 Coupé
Grundinformation
Märke DAF
Tillverkning 1967-1972
Designer Giovanni Michelotti
Konstruktion
Klass Småbilsklass
Karosseri 2-d sedan, 2-d coupé, 3-d herrgårdsvagn
Plattform Frontmotor, växellådan bak, bakhjulsdrift
Besläktade DAF/Volvo 66
Liknande Ford Anglia, FIAT 128, Renault 4
Drivlina
Motor 1,1-liters fyrcylindrig radmotor
Effekt 34-47 hk
Växellåda steglös automat
Dimensioner
Vikt ca 750 kg
Kronologi
Efterträdare DAF 66

DAF 55 är en bakhjulsdriven småbil tillverkad i Nederländerna av DAF 1967-1972.

Historik[redigera | redigera wikitext]

DAF 55 lanserades som årsmodell 1968 som ett större komplement till DAF 44. Den byggde till viss del på den mindre 44:an, men var något större storleksmässigt. Den största skillnaden var att den gamla 2-cylindriga luftkylda boxermotorn blev utbytt mot en ny vätskekyld Renaultmotor med fyra cylindrar, 1108cc och 34 eller 47 hk beroende på modellår och utförande. Växellådan var densamma som tidigare, det vill säga en steglös remdriven slutväxelenhet monterad vid bakaxeln, vilket ger bilen bra väghållning och körkänsla.

DAF 55 fick väldigt dåligt rykte i Sverige och fick ofta nerslag på besiktningen, framförallt avgassystemet och vissa balkar hade långt sämre resultat än medelbilen.

Modellen fanns som 2-dörrars sedan/coupé och 3-dörrars kombivagn och hörde hemma i den större småbilsklassen. Precis som den mindre DAF 44 så är även denna modell designad av Giovanni Michelotti och blev egentligen mer känd för sin design än sina prestanda. 1972 började Volvo att köpa aktier i DAF:s personbilsdivision, och samma år gjorde man om DAF 55 till 66 som i grunden är samma bil med en rejäl ansiktslyftning.

DAF 55 i olika tävlingssammanhang[redigera | redigera wikitext]

DAF 55 var väldigt framgångsrik i rally-sammanhang. Med sin jämna viktfördelning och avsaknaden av differential så slog den de flesta andra bakhjulsdrivna bilar på alla sorters underlag.

I Nederländerna höll man även tävlingar i "Crazy Racing" med DAF 55. Eftersom bilarna gick lika fort framåt som bakåt så var det många som tävlade om vem som kunde backa fortast. Det slutade oftast med haverier, man skulle kunna kalla detta för holländarnas folkrace. Många slutade med Crazy Racing när Volvo köpte in sig i DAF-koncernen 1975 för att bevara minnet av holländsk bilindustri.

Källor[redigera | redigera wikitext]