Hornbach

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Hornbach
En Hornbach butik i Wateringen, Nederländerna.
TypAktiebolag
HuvudkontorNeustadt an der Weinstrasse, Tyskland (koncernens huvudkontor)
Göteborg, Sverige (svenskt huvudkontor)
NyckelpersonerAlbrecht Hornbach/
Steffen Hornbach
BranschDetaljhandel
Antal anställdaCa 18.000 (2017)
Historia
Grundat1877
Övrigt
Webbplatswww.hornbach.se

Hornbach är en butikskedja i form av ett familjeföretag, grundat 1877, som idag omfattar över 150 byggvaruhus i hela Europa. Varuhusen finns i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Nederländerna, Tjeckien, Sverige, Slovakien och Rumänien.

Hornbach skiljer sig från andra liknande varuhus då de aldrig har tidsbestämda erbjudanden eller speciella priser för stamkunder. Detta är, för att citera Hornbach Botkyrkas varuhuschef Olle Boredahl, "så att våra kunder kan planera sin ekonomi långsiktigt för att ha råd att förverkliga sina projekt".

Huvudkontoret för Hornbach ligger i Bornheim vid Landau in der Pfalz i Tyskland, i närheten av den plats där företagets historia en gång började. Koncernens skandinaviska huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige.

Det första byggvaruhuset i Sverige och Skandinavien öppnade på Backaplan i Göteborg år 2003. Det finns även Hornbachvaruhus i Malmö, som öppnade år 2005, och i Botkyrka kommun strax utanför Stockholm, som öppnade 2008. Det fjärde varuhuset i Sverige öppnades i Sundbyberg, också utanför Stockholm, våren 2012. Det femte varuhuset öppnade i Helsingborg/Väla Södra, i juli 2013.

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]