Joe Rogan

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Joe Rogan
px175
Joe Rogan 2020.
FöddJoseh Jaes Roan
11 augusti 1967 (52 år)
Newark, New Jersey, USA
NationalitetAmerikansk
Yrke/uppdragProgramledare
Ståuppkomiker
Kampsportskommentator
Känd förFear Factor
The Joe Rogan Experience

Joseph James Rogan, känd som Joe Rogan, född den 11 augusti 1967 i Newark, New Jersey, är en amerikansk ståuppkomiker som är uppväxt i Boston men bosatt på västkusten i Los Angeles sedan 1994.

Joe Rogan har en av världens mest populära poddradioprogram,The Joe Rogan Experience, som under april 2020 var den näst mest nedladdade podcasten i USA. I podcasten, som han startade år 2010, samtalar Rogan med inbjudna gäster om allt ifrån kampsport till politik. Bland annat har Sam Harris, Jordan Peterson, Milo Yiannopoulos, Neil deGrasse Tyson, Alex Jones, Shirley Manson, Leah Remini, Ronda Rousey, Amy Schumer, Danica Patrick, Sir Roger Penrose, Elon Musk, Mike Tyson och Kid Cudi gästat programmet.

Joe Rogan har två standup-specialare på Netflix, Triggered och Strange times. Joe Rogan är även färg-kommentator för den amerikanska MMA-organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC) sedan 1997. Han är en av de mest kända cannabisförespråkarna[1] i USA och medverkar i den cannabisvänliga dokumentärfilmen The Union från 2007. De svenska TV-tittarna känner kanske igenom honom mest som tidigare programledare för amerikanska Fear Factor, som sänts i TV3 och TV6. Rogan har också haft en roll i TV-serien NewsRadio.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Joe Rogan - Cure for Life Youtube.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]