Katrin Zytomierska

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Katrin Zytomierska
Katrin Zytomierska och Bingo Rimér.
Född 17 september 1977 (38 år)
Yrke/uppdrag Programledare
Krönikör
Bloggare
Make Alex Schulman (2007-2008)
Partner Bingo Rimér (2009-2015)
Webbplats
Katrin Zytomierskas blogg

Katrin-Julie Zytomierska, född 17 september 1977, är en svensk programledare, med polsk-judiskt ursprung[1], affärskvinna, krönikör och en av Sveriges mest lästa bloggare.[2] Zytomierska är grundare och VD till Katrin Zytomierska/LCHFklubben.se som producerar och säljer livsmedel som innehåller lite kolhydrater.

Under 2008 ledde hon TV400-programmet Idol:Eftersnack tillsammans med Peter Jihde, ett systerprogram till Idol 2008.[3] Hon fick ta timeout för programledarskapet av programmet efter ett antal uppmärksammade negativa kommentarer om deltagarna samt en medialt uppmärksammad konflikt med Marcus Birro. Den 22 oktober meddelades det att Zytomierska fick behålla jobbet som programledare.[4] Hon blev återigen programledare för "Idol Eftersnack" under Idol 2009. Hon var även programledare för MTV-programmet Sunday Supreme.[5]

År 2009 var Katrin Zytomierska återkommande radiopratare i morgonprogrammet VAKNA! med The VoiceKanal 5 och The Voice. Hennes uppgift var att varje torsdag hissa och dissa aktuella händelser, företeelser och personer under vinjetten Arga snackarn - inspirerat av realityserien Arga snickaren.

Zytomierska är delägare i pr-bolaget Pure PR.[6] 2008 deltog också Katrin Zytomierska i TV3:s hälsoprogram Du är vad du äter.[7] 2007 gifte hon sig med Alex Schulman, men paret tog ut skilsmässa 2008[8] Hon var 2009-2015 sambo med Bingo Rimér, med vilken hon har 2 söner: Ringo, född 2010, och Rambo, född 2013.

Under kampanjen inför valet 2010 fick Katrin Zytomierska enligt tidningen Resumé betalt för att skriva positivt om Moderaterna.[9] Hon var en av profilfigurerna för Moderaternas kampanj Let Love Rule, både som bloggare och som konferencier i samband med valkampanjen 2010. [10]

År 2012 kom hennes första bok ut, "Dags att bli smal: LCHF på mitt sätt".

Kontroverser[redigera | redigera wikitext]

Hösten 2011 skrev Katrin Zytomierska ett kränkande blogginlägg om sin barnflicka[11][12]. Sydsvenskan sammanställde ett antal citat för att återge inläggets karaktär: "Vår barnflicka har rymt." "Hon är en enkel bondjänta från landsbygden i Polen." "Jag är för snäll. Jag har skämt bort henne." "Jag brydde mig aldrig om att vi skämde bort henne trots att folk som kan polska hela tiden sa till mig att jag måste vara hård och proffsig mot henne." "Hon fick allt som hon pekade på. Glass, chips, godis, kakor." "Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige."[13] Katrins blogginlägg rörde upp en nätstorm och bloggerskan anmäldes för dödshot.[14] I radioprogrammet Aschberg kom det fram att barnflickan troligen jobbade svart.[15]

Hösten 2012 hånade och kränkte Zytomierska en privatperson i sin blogg på grund av dennes vikt. Personens öppna svarsbrev ledde till en enorm protestaktion mot Zytomierska, och så många annonsörer drog in sina sponsringar av hela webbportalen att Finest.se tog beslutet att stänga ned hennes blogg.

Under hösten 2015 medverkade Katrin i "Malou efter 10" där hon menade att överviktiga är lata och oattraktiva, vilket skapade snabb kritik på sociala medier. Hon gav dock några dagar senare en ursäkt mot detta på sin blogg.

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]