Quincy Jones III

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Quincy Jones III
Quincy Jones III.jpg
FödelsenamnQuincy Delight Jones III
Pseudonym(er)QD3
Snoopy
Född23 december 1968 (52 år)
Storbritannien London, England, Storbritannien
GenreHiphop
RollMusikproducent
Webbplatswww.qd3.com

Quincy Delight Jones III (även känd som QD3 och Snoopy), född 23 december 1968 i London, är en svensk-amerikansk musiker, musikproducent och skådespelare. Han är son till Quincy Jones och Ulla Andersson och halvbror till skådespelerskan Rashida Jones. Han fick sin första uppmärksamhet i media i och med filmen Stockholmsnatt, när han ingick i musik- och dansgruppen Berzerk, men även var berättare och skådespelade i filmen.

Jones är uppvuxen till fyra års ålder vid Beverly Hills i Los Angeles. Han flyttade sedan tillsammans med sin mor till Farsta, en förort Söder om Stockholm.

Jones bor numera i Los Angeles och arbetar som producent och låtskrivare. Bland artisterna som han har arbetat med kan nämnas Tupac Shakur och LL Cool J. Han flyttade från Sverige som 17-åring. Jones har med sitt bolag QD3 Entertainment gjort dokumentärserien Beef. Han var en av tre jurymedlemmar i Idol 2016.[1]

Filmografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”De blir nya ”Idol”-juryn”. Dagens Nyheter. http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/de-blir-nya-idol-juryn/. Läst 26 januari 2016. 

http://www.imdb.com/name/nm0005061/. Hämtat 23 augusti 2016