Mall:Ej i angiven källa

Från Wikipedia

[ej i angiven källa]

[visa] [redigera] [rensa sidcachen]

Dokumentation


Användning[redigera wikitext]

Mallen placeras i texten efter en källhänvisning som vid närmare undersökning inte alls stödjer texten såsom man förväntar sig: den talar om något helt annat, eller så måste man ha egen fantasi eller förutfattade meningar för att se att källan hävdar det som texten utsäger. Mallen kan användas om man misstänker att uppgiften kan ha funnits i källan tidigare men därefter raderats eller flyttats, alternativt att den som införde den kan ha tolkat källan felaktigt. Om källan uppenbart är olämplig i sig bör den raderas istället.

Artiklar som förses med den här mallen hamnar i Kategori:Artiklar som behöver enstaka källor och Kategori:Alla artiklar som behöver källor. Om mallen läggs in på sidor som inte ligger i artikelnamnrymden (exempelvis diskussionssidor eller användarsidor) visas texten, men sidorna hamnar inte i kategorierna.

Motivera gärna varför källa behövs (visas som tooltip) med första parameter:

{{Ej i angiven källa|<motivering>|månad=ÅÅÅÅ-MM}}

alternativt

{{Inte där|<motivering>|månad=ÅÅÅÅ-MM}}

Exempel[redigera wikitext]

Wikipedia är en fri uppslagsbok på Internet. Det innebär att man får skriva precis vad man vill och att ingen kontrollerar vad som skrivs.[1][ej i angiven källa].

Referenser[redigera wikitext]

  1. ^ Exempel: exempel av Sir Example

Se även[redigera wikitext]

TemplateData[redigera wikitext]

Mallen placeras i texten efter en källhänvisning som vid närmare undersökning inte alls stödjer texten såsom man förväntar sig: den talar om något helt annat, eller så måste man ha förutfattade meningar för att tro att källan hävdar det som texten utsäger.

Mallparametrar[Redigera TemplateData]

Denna mall föredrar inline-formatering av parametrar.

ParameterBeskrivningTypStatus
motivering1

ingen beskrivning

Autovärde
Okändföreslagen
datumdatum

ingen beskrivning

Autovärde
{{subst:LOCALYEAR}}-{{subst:LOCALMONTH}}
Okändobligatorisk