Mall:Bäst före

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

[Uppdatering behövs]

Template-info.png Dokumentation [visa] [redigera] [historik] [rensa sidcachen]


Användning[redigera]

Lägg in {{bäst före| datum | kommentar }} med datumet på formatet ÅÅÅÅMMDD (utan bindestreck) efter fakta som kommer att behöva uppdateras vid ett visst datum i framtiden. När det angivna datumet inträffar eller överskrids, läggs markeringen ”[uppdatering behövs]” in i texten och artikeln läggs i kategori:Bäst före. När uppgiften har uppdaterats, kan mallen tas bort eller så kan ett nytt framtida datum sättas.

Eftersom datumjämförelsen är numerisk (20140921 betraktas som ett heltal) måste alla åtta siffrorna anges. Om det exakta datumet är osäkert, kan man ange slutsiffrorna 1231 för årets sista dag. Om datumet anges på annan form, utelämnas, understiger år 2000 eller överstiger år 2049, visas ett felmeddelande i en röd ruta enligt nedan.

I mallen är detta genomfört med konstruktionen #iferror, som upptäcker beräkningsfel, och ett par extra #ifexpr som "orsakar beräkningsfel" om gränserna överskrids.

Exempel[redigera]

Sveriges statsminister är [[Fredrik Reinfeldt]].{{bäst före | 20140921 | Riksdagsval 3:e söndagen i september 2014}}

Innan den 21 september 2014 genenerar detta följande:

Sveriges statsminister är Fredrik Reinfeldt.

Efter den 21 september 2014 kommer det att generera följande:

Sveriges statsminister är Fredrik Reinfeldt.[Uppdatering behövs]

Statsministern byts ju visserligen inte ut direkt efter valdagen, kan dessutom bytas ut tidigare, och byts för den delen kanske inte ut alls, men detta är ändå ett rimligt datum för att se över faktauppgiften.

Felaktig datumparameter genererar följande felmeddelande:

Se även[redigera]