Mall:Nybörjare

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
User-info.svg Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Nybörjare!

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera. Tillsammans hjälps vi användare åt att med denna teknik skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Utgå från att andra menar väl; oftast är tillsägelser och råd välmenande även om de kan låta korthuggna. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder. Du kan också placera ut mallen {{Hjälp}} på denna diskussionssida så hamnar sidan i en hjälpkategori som uppmärksammas. Ha tålamod med att dina ändringar kan återställas av andra användare, men alla versioner sparas så inget försvinner permanent (eventuella raderingar kan också återskapas).

Vi hoppas att du kommer trivas här, läs gärna hela denna mall för att få en snabbkurs i hur Wikipedia fungerar. Återigen, Välkommen!

Nyttiga länkar: DeltagarportalenVanliga frågorKontakt

 • Wikipedia har ett fritt innehåll Wikipedia har ett fritt innehåll
  Allt innehåll på svenskspråkiga Wikipedia finns tillgängligt under fria licenser. Wikipedia plagierar inte upphovsrättskyddat material.
Gnome-help-browser.svg Tips för nybörjare
 • Berätta gärna lite om dig själv
  Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också ett nätverk. Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver naturligtvis inte avslöja någon personlig information. Läs mer här!
 • Respektera upphovsrätten!
  Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja bilder och media från Wikimedia Commons, den fria databasen. Läs mer här!
 • Skriv bara om relevanta ämnen
  En artikels ämne måste nå en tillräckligt hög nivå av allmänintresse och betydelsefullhet så att tillräckligt många författare med kunskap om ämnet vill bidra till artikeln. Ange dina källor och skriv ut det självklara. Läs mer här!
 • Signera diskussionsinlägg
  Signera dina diskussionsinlägg med fyra tilde (~~~~) på diskussionssidor så skapas signatur med tidsstämpel automatiskt. Artiklar ska dock inte signeras. Radera inte material från diskussionssidan - arkivera istället på en undersida!
User-trash-full.svg Om du hittar skräp
 • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{Radera|Motivering}} längst upp på artikeln, uppmärksammas den av administratörer.
 • Klotter är enkelt att återställa. Gå till historik och ”spara över” med en korrekt version. Om den senaste versionen är klotterversionen, klicka på Gör ogjord.

[visa] [redigera] [historik] [rensa sidcachen]

Template-info.png Dokumentation


Användning[redigera wikitext]

Denna mall är tänkt att vara en sammanfattning av info från {{signera}}, {{intro}} och andra matnyttiga sidor för nybörjare. Utformningen är tagen från commons:Template:Welcome. Bland annat Mall:Nb och Mall:Newbie omdirigerar hit.

Se även[redigera wikitext]


Denna mall är tänkt att vara en sammanfattning av info från {{signera}}, {{intro}} och andra matnyttiga sidor för nybörjare. Utformningen är tagen från commons:Template:Welcome.

Mallparametrar
Parameter Beskrivning Typ Status
Inga parametrar angivna