Nybro IF

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För den tidigare ishockeysektionen, se Nybro Vikings IF.
Nybro IF
HemortNybro, Sverige Sverige
Aktiv1906-
VerksamhetFotboll
Konståkning
Tidigare verksamhetHandboll
Ishockey

Nybro IF bildades 1906 och är en idrottsförening i Nybro i Sverige.

Nybro IF har bland annat spelat i Sveriges näst högsta division i fotboll för herrar och högsta division i ishockey för herrar. Föreningen delades 1998 och ishockeysektionen blev en egen förening, Nybro IF Hockey. 2002 byttes sedan namnet till nuvarande Nybro Vikings IF. Nybro Vikings IF spelar nu i Hockeyettan. 2007 kvalificerade sig Nybro IF för spel i Division 2 i fotboll för herrar 2008. I dagsläget spelar Nybro IF i division 3 och tränas av Ola Nybro IF har även en god ungdomsverksamhet där bland annat fotbollsspelarna Joel Allansson (nu Randers FC), Christoffer Andersson (Helsingborgs IF), David Elm (Kalmar FF) och Viktor Elm (Kalmar FF) har spelat. Inom hockeyn har Björn "Böna" Johansson och Fredrik Olausson Nybro IF som moderklubb.

I Nybro IF finns också en konståkningssektion med ett 60-tal aktiva åkare. tidigare fanns det också inom Nybro IF fanns även en handbollssektion. Nybro IF Handboll är även kända för anrika och traditionella Hacke Cup. 2008 bröt sig dock handbollssektionen ur och bildade en egen förening vid namn Nybro Handboll

Nybro IF har en bred trupp och har det senaste åren haft en bra kontakt med amerikanska spelare. I truppen kan man se spelare med stora talanger. Gezim Dalipi som för tillfället har en otydlig position har mycket teknik i sig han har även testat på landslagsspel under året 2002-2007. Nyförvärven till 2018 är Aldrin Zhuta (Anfallare) och Liridon Hasani (Mittfältare) som kommer från Flygsfors Gadderås IF. Aldrin som med sin fart och fina avslut spås göra många mål framöver i sin karriär. Liridon som i mittfältet är en tvåvägsspelare plockar snabbt tillbaka bollarna till sitt lag. Armend Qoku (Mittfältare) som tidigare spelat i Nybro IF ungdomslag fick 2018 komma upp i A-laget.

I Nybro IF ungdomslag finns det många talanger som försöker få sig en plats i A-laget. Där spelare som Selim Redzeposki (Mittfältare), Alpay Bekiri (Mittfältare) har stora talanger och många av dessa har potential att få en plats i A-lagets trupp. Även ungdomlagets målvakt Enes Mamudi har utvecklats enormt och tagit en given plats i ungdomslaget även han har stor potential till A-lags spel. Joel Allansson är en spelare som gick hela vägen från ungdomslag till A-laget och spelar nu i Randers FC. Nybro IF U spelar i division 6 under 2018 och det är första gången som de gör detta. Man anser att spelarna är klara för nya utmaningar och vill utveckla sig mer i att spela mot mer fysiska motståndare.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]