SOS – en segelsällskapsresa

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
SOS – en segelsällskapsresa
Genre komedi
Regissör Lasse Åberg
Producent Bo Jonsson
Manus Lasse Åberg, Bo Jonsson
Skådespelare Lasse Åberg
Jon Skolmen
Birgitte Söndergaard
Tor Isedal
Anders Ahlbom
Ewa Fröling
Originalmusik Bengt Palmers
Produktionsbolag Viking Film
Svensk Filmindustri
Distribution Svensk Filmindustri
Premiär
Speltid 104 minuter
Land Sverige
Språk Svenska
Föregångare Sällskapsresan II – Snowroller
Uppföljare Den ofrivillige golfaren
IMDb SFDb

SOS – en segelsällskapsresa är en svensk komedifilm som hade biopremiär i Sverige den 25 december 1988.[1] Det är den tredje filmen i serien om Stig-Helmer Olsson, och är skriven och regisserad av Lasse Åberg, som även spelar huvudrollen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Efter en skilsmässa med Lotta har den gammalmodige brödrostfabrikarbetaren Stig-Helmer Olsson tänkt tillbringa midsommarhelgen med sin mor och sonen Karl-Helmer, bortsett från en maskerad tillsammans med vännen Ole (Jon Skolmen). Efter maskeraden hamnar Stig-Helmer och Ole av en händelse ute i Stockholms skärgård, dit flera andra familjer också åkt.

Stig-Helmer och Ole träffar Krisse (Susanne Barklund) som Ole känner sedan tidigare och som tar dem med till en överklassfest. Under festen får Stig-Helmer pröva på windsurfing, vilket slutar med att han nästan åker ut på öppna havet. Han blir räddad och tas till Stråholmen av Krisses vän Anna-Vera (Birgitte Söndergaard). Det visar sig att Anna-Veras pappa (Tor Isedal) har hemliga planer på att bygga ut Stråholmen till ett Östermanland tillsammans med kommunens starke man, Ture Janzon (Stellan Sundahl), något som Anna-Vera vill stoppa. Med hjälp av Ole och en segeltävling försöker Anna-Vera och Krisse sprida medvetenhet om fifflet med bygget av Östermanland.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”SOS - en segelsällskapsresa”. Svensk filmdatabas. 25 december 1988. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=16007&type=MOVIE&iv=Basic. Läst 17 september 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]