SOS – en segelsällskapsresa

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
SOS – en segelsällskapsresa
GenreKomedi
RegissörLasse Åberg
ProducentBo Jonsson
ManusLasse Åberg
Bo Jonsson
SkådespelareLasse Åberg
Jon Skolmen
Birgitte Söndergaard
Tor Isedal
Anders Ahlbom
Ewa Fröling
OriginalmusikBengt Palmers
ProduktionsbolagViking Film
Svensk Filmindustri
DistributionSvensk Filmindustri
Premiär25 december 1988 (Sverige)
Speltid104 minuter
LandSverige
SpråkSvenska
FöregångareSällskapsresan II – Snowroller
UppföljareDen ofrivillige golfaren
IMDb SFDb

SOS – en segelsällskapsresa är en svensk komedifilm från 1988, med manus och regi av Lasse Åberg, som även spelar huvudrollen. I övriga roller märks Jon Skolmen, Birgitte Söndergaard, Tor Isedal, Anders Ahlbom, Ewa Fröling och Johan Rabaeus. Det är den tredje filmen i serien om Stig-Helmer Olsson. Filmen hade biopremiär i Sverige den 25 december 1988.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Efter skilsmässan från Lotta har den gammalmodige brödrostfabriksarbetaren Stig-Helmer Olsson tänkt tillbringa midsommarhelgen med sin mor och sonen Karl-Helmer, bortsett från en maskerad tillsammans med vännen Ole (Jon Skolmen). Efter maskeraden hamnar Stig-Helmer och Ole av en händelse ute i Stockholms skärgård, dit flera andra familjer också åkt.

Stig-Helmer och Ole träffar Krisse (Susanne Barklund) som Ole känner sedan tidigare och som tar dem med till en överklassfest. Under festen får Stig-Helmer pröva på vindsurfning, vilket slutar med att han nästan åker ut på öppna havet. Han blir räddad och tas till Stråholmen av Krisses vän Anna-Vera (Birgitte Söndergaard). Det visar sig att Anna-Veras pappa (Tor Isedal) har hemliga planer på att bygga ut Stråholmen till ett Östermanland tillsammans med kommunens starke man, Ture Janzon (Stellan Sundahl), något som Anna-Vera vill stoppa. Med hjälp av Ole och en segeltävling försöker Anna-Vera och Krisse sprida medvetenhet om fifflet med bygget av Östermanland.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]