Tom Vilsack

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tom Vilsack som jordbruksminister (2009)

Thomas James ”Tom” Vilsack, född 13 december 1950 i Pittsburgh i Pennsylvania, är en amerikansk demokratisk politiker. Han var guvernör i Iowa 19992007 och var jordbruksminister i regeringen Obama. Han tillkännagav 2006 sin avsikt att ställa upp i presidentvalet 2008 men gav upp redan i februari 2007.

Thomas Vilsack adopterades 1951 av Bud och Dolly Vilsack samt uppfostrades i en katolsk familj. Han avlade 1972 grundexamen vid Hamilton College och juristexamen 1975 vid Albany Law School.

Vilsack och hustrun Christie flyttade till hennes hemstad Mount Pleasant i Iowa, där han gick med i svärfaderns advokatbyrå. Tom och Christie Vilsack har de två sönerna Jess och Doug. Den äldre sonen Jess avlade i likhet med fadern grundexamen vid Hamilton College och har juristexamen från University of Iowa. Doug har juristexamen från University of Colorado.

Strax efter att hans ämbetstid slutade, Vilsack släppte ett uttalande till stöd för Sonny Perdue som jordbruksminister. Det gör Perdue den enda kabinettmedlem nomineringen att få ett offentligt uttalande om stöd från en Obama-kabinettmedlem.[1]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Vilsack backs Perdue for Agriculture Secretary. Agri-Pulse. Läst 30 mars 2018.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

  • Biografi på National Governors Associations webbplats