Hoppa till innehållet

Användardiskussion:Impromptu

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedia, Impromptu!

Wikipedia är en wiki där alla kan redigera. Tillsammans hjälps vi användare åt att med denna teknik skapa ett fritt uppslagsverk för alla. Normalt bör alla utgå från att andra menar väl. Om du behöver hjälp, tveka inte att kontakta en fadder. Du kan också placera ut mallen {{Hjälp}} på denna diskussionssida, så hamnar sidan i en hjälpkategori som uppmärksammas. Ha tålamod med att dina ändringar kan återställas av andra användare, men alla versioner sparas så inget försvinner helt (inte ens det som "raderas").

Vi hoppas att du kommer att trivas här. Läs gärna hela denna välkomstruta för att få en snabbkurs i hur Wikipedia fungerar. Återigen: Välkommen!

Nyttiga länkar: Deltagarportalen Vanliga frågor Kontakt

Tips för nybörjare
  • Berätta gärna lite om dig själv
    Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också ett nätverk. Om du vill kan du skriva om dig själv på din användarsida. Där kan du till exempel berätta om dina intresseområden och kunskaper. Du behöver inte avslöja någon personlig information. Läs mer här!
  • Respektera upphovsrätten!
    Lägg inte upp upphovsrättsskyddat material! Du kan ladda upp eget material under en fri licens eller välja bilder och andra mediefiler från Wikimedia Commons, den fria databasen. Läs mer här!
  • Skriv bara om relevanta ämnen
    En artikels ämne måste få tillräckligt allmänintresse och betydelse, så att tillräckligt många författare med kunskap om ämnet vill bidra till artikeln. Ange dina källor och skriv ut det självklara. Läs mer här!
  • Signera diskussionsinlägg
    Signera dina diskussionsinlägg med fyra tilde (~~~~) på diskussionssidor, så skapas automatiskt en signatur med tidsstämpel. Artiklar ska dock inte signeras. Radera inte material från diskussionssidan – arkivera istället på en undersida!
Om du hittar skräp
  • Ibland skapas skräpartiklar. Genom att skriva {{Radera|Motivering}} längst upp på artikeln, uppmärksammas den av administratörer.
  • Klotter är enkelt att återställa. Gå till historik och ”spara över” med en korrekt version. Om den senaste versionen är klotterversionen, klicka på Gör ogjord.

Riggwelter 10 december 2007 kl. 12.22 (CET)[svara]

Prova sandlådan[redigera wikitext]

Test

Välkommen till Wikipedia! Trevligt att du vill experimentera med redigeringsfunktionen i Wikipedia. Din ändring fungerade men har nu återställts, raderats eller kommer att raderas. Om du vill prova mer, gör det då gärna i sandlådan. Tester på andra ställen måste återställas av någon. Även om du själv städar upp efter dig påverkas artikelhistorik och bevakningslistor, men i sandlådan kan man testa utan att störa. Man kan även förhandsgranska sina redigeringar för att se resultatet av sina ändringar utan att publicera.


Se även: introduktionssidan, vad Wikipedia inte är, fikarummet och faddrar.

@ VαΓιΩmαтι©ÐιΣsΣŁ 13 december 2007 kl. 11.06 (CET)[svara]

Bra jobbat![redigera wikitext]

Kul att du vill hjälpa till att bekämpa klotter på wikipedia, bra jobbat! Om du vill kan du gå med i Wikipedia:Projekt klottersanering. ‎‎‎‎xenus (disk; bidr.) 13 januari 2008 kl. 11.38 (CET)[svara]

Tillbakarulling[redigera wikitext]

Hej Impromptu!

Jag ser att du återställer mycket klotter. Vill du ha tillgång till funtionen "rulla tillbaka"? Du kan läsa på den sidan om vad det är för något. Leo Johannes 3 februari 2008 kl. 15.53 (CET)[svara]

Hej, jag tilldelade dig det nu (efter förfrågan på Wikipedia:Begäran om åtgärder). Fungerar det som det ska? Leo Johannes 3 februari 2008 kl. 16.32 (CET)[svara]

Användarsida[redigera wikitext]

Hus
Hus

Hej!

Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också en community. Om du vill, får du gärna skriva litet om dig själv på din användarsida (Användare:Impromptu), så lyser den inte röd i bevakningslistor, artikelhistorik och när du signerar diskussionsinlägg. Att skapa en användarpresentation är valfritt och behöver inte innehålla personuppgifter, men det är trevligt om du berättar något om vad du vill göra på Wikipedia.

‎‎‎‎xenus disk, bidrag 15 februari 2008 kl. 15.12 (CET) [svara]

Hej Impromptu! Jag ser att du är intresserad av Queen och undrar om du kan ta en titt på artikeln? Den ser i överlag väldigt fin ut och skulle säkert bli en utvald artikel någon gång, eftersom du verkar tillräckligt insatt i ämnet vore det bra om du granskade den lite, så kunde eventuella brister åtgärdas. ‎‎‎‎xenus 15 mars 2008 kl. 11.33 (CET)[svara]

Ja, gör gärna det! Visst vore det kul om den blev utvald! Jag är också gärna med. Jag gjorde ett större jobb med den under hösten som jag till slut la in i december. I januari inforgade dock en annan användare en mängd fakta utan att uppge källor. Efter det la jag in källa behövs-taggen vid det som jag inte hittade själv. Jag har också bett användaren att komplettera med källor, men det har han eller hon hittills inte gjort. Min tanke var att vänta och se om källorna skulle trilla in, men nu har vi nog väntat tillräckligt länge. Mitt förslag är att vi lägger dessa fakta i Queenartikelns diskussionssida tills någon hittat tillförlitliga källor. Några tankar:
Jag är både nörd vad gäller såväl språk som typografi så om du har några frågor eller funderingar om det får du gärna diskutera med mig. En sak jag tänkte på är exempelvis citattecken. Jag gjorde typografiska citattecken i artikeln – de funkar ju bra på webben numera – men såg att några av dem bytts ut mot raka citattecken. Finns det någon särskild anledning till det? Dessutom finns nu citattecken runt några gruppnamn. Det används inte i andra artiklar och känns onödigt vid egennamn. Det blir dessutom rätt plåttrigt med citattecken vid både egennamn, citat och titlar. Min tanke var att det räcker vid citat. Alltså dels för att det blir plåttrig med många, dels för att få känner till skillnaden på typografiska och raka, men de som gör det har större förtroende för en text med korrekt tecken. Titlar kan man ju välja att markera med antingen kursiv stil eller citattecken, jag valde att kursivera. Visserligen har kursiv stil sämre läsbarhet, både på webben och i tryck, men det funkar i Wikipedias typsnitt, och verkar dessutom vara det vanligaste på Wiki (och är ju annars praxis). Tanken med den kursiva stilen är ju dessutom att man ska läsa just det textavsnittet långsammare. Då är det värre med liten stil som vi använder i infoboxen, i alla fall för äldre läsare som jag vet ofta klagar över storleken. Men den diskussionen kanske vi borde föra på en annan plats.
Språkligt: jag försökte lägga mig på lagom nivå, jag menar ledigt språk men inte för slappt. Jag undviker exempelvis det stelare samt när och funkar, och undviker överanvändande av vilket när som funkar (det ”anklagar” jag inte dig för, men användaren som la in fakta utan källor verkade älska vilket men använde i övrigt en onödigt informell stil som orsakade en hel del stilbrott). Jag föredrar dock ge ut framför släppa, men låt framför sång, och självklart trummis framför trumslagare (som jag såg i en artikel om ett annat rockband ;-)).
Fakta: Helt ok att du tog bort några artister i inspiratörer/inspirerat – de var nog överinfo (även om jag tyckte att Presley platsade eftersom de tidigt i karriären framförde hans låtar live, men ok, det var kanske mer ”personligen Mercury” än musikaliskt), men några fakta som jag tog bort i höstas har kommit tillbaka (exempelvis att Staffell gick till Humphy Bong). Min tanke när jag tog bort dem var att det skulle vi kunna lägga i underartiklar, exempelvis om Smile (som vi ännu inte har skapat), Staffel eller bandmedlemmarna (som naturligtvis ska utökas). Jag tyckte egentligen inte att artikeln behöver så mycket info om de tidiga basisterna, men dina tillägg blev bra.
Har för övrigt noterat allt jobb du lagt ner i albumartiklarna. Du är möjligtvis inte kunnig i tyska? Jag har förberett en artikel om Greatest hits III, men gillade inte upplägget i den engelska artikeln med upplägget med uppräkningen av låtarna och infon om var de kom från och såg att den tyska artikeln innehöll mer fakta, och eftersom min tyska är mycket begränsad så kom jag av mig. Om du kan tyska skulle vi kanske kunna fixa artikeln tillsammans?
Jalf17 21 mars 2008 kl. 02.33 (CET)[svara]
Ang. citattecken: Nej, det finns ingen anledning till det. När jag hade bytt till raka så tyckte jag inte det blev någon skillnad? Visst, vi kan använda citattecken endast på citat, absolut. Jag kan även ta bort Staffells övergång till Humpy Bong, så det kan användas till underartiklar, som du föreslog. Håller med om den engelska Greatest Hits-artikeln. Kan dock inte tyska ;)
Impromptu 21 mars 2008 kl. 11.39 (CET)[svara]

Hej!

Du och en annan användare på Wikipedia verkar ha lite olika åsikter om hur artikeln Innuendo (musikalbum) skall se ut. Vill bara påminna om att det kan vara värt att lämna ett meddelande på den andra användarens diskussionssida även om det är ett oinloggat IP-nummer som redigerar. Uppmana personen att delta i diskussionen så kanske ni kan hitta en lämplig lösning eller kompromiss? /Fluffdune 30 maj 2008 kl. 11.50 (CEST)[svara]

Liten text[redigera wikitext]

Jag är lite nyfiken på varför du förminskar texten i olika mallar (som mall:album infobox). Jag kan inte se någon fördel, det försämrar ju bara läsbarheten. Jag har inte sett någon rekomendation av sådant förfarande och jag tror inte jag sett någon annan än dig göra det heller. Carnot 3 juni 2008 kl. 03.03 (CEST)[svara]

Jag tycker helt enkelt att det blir snyggare! Tänkte säga att den engelska wikipedian har liten text, men kollade nu, och det har den ju faktiskt inte! Impromptu 3 juni 2008 kl. 10.10 (CEST)[svara]
Eftersom webbläsare kan bete sig lite hur som helst är det bäst att så långt som möjligt använda standardtext - åtminstone för allt som är mer än enstaka ord. Normalt ställer man in sin webbläsare så att standardtexten blir bekvämt läsbar (Control och +, etc), men vad som då händer med andra textgrader eller teckensnitt kan variera väldigt för olika användare. 81.232.56.250 3 juni 2008 kl. 10.19 (CEST)[svara]
Att du tycker att det är snyggt kan jag ju inte argumentera mot för det är ju högst individuellt, jag tycker det inte. Jag tycker även att läsbarhet, inte minst på grund av ovanstående går före. Eftersom det ser ganska märkligt ut om bara artiklar som du skrivit har detta utseende borde du kanske, om du vill fortsätta, ta upp detta på bybrunnen eller kanske stilguiden, och se om du får stöd från andra användare. Carnot 3 juni 2008 kl. 16.35 (CEST)[svara]

Grattis! Du samlade ihop mer än 100 poäng i UTÖKA!-tävlingen och tilldelas därmed denna rosett. //»Maukie (Diskussion · Bidrag) 1 april 2009 kl. 15.38 (CEST)[svara]

Skriv gärna något om dig själv[redigera wikitext]

Hus
Hus

Hej!

Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också en community. Om du vill, får du gärna skriva litet om dig själv på din användarsida (Användare:Impromptu), så lyser den inte röd i bevakningslistor, artikelhistorik och när du signerar diskussionsinlägg. Att skapa en användarpresentation är valfritt och behöver inte innehålla personuppgifter, men det är trevligt om du berättar något om vad du vill göra på Wikipedia.

E.G. den 25 juni 2009 kl. 09.26 (CEST)[svara]

Mall:Rating-6[redigera wikitext]

Hej Impromptu, jag såg att du skapade Mall:Rating-6 den 16 september 2008. Den verkar inte fungera, gjorde den det när du skapade den? – GeMet [gemet|ʇǝɯǝƃ] 3 november 2009 kl. 09.46 (CET)[svara]

Hej. Nej, det gjorde den inte, och jag har sedan dess glömt bort den. – Impromptu 3 november 2009 kl. 09.59 (CET)[svara]
Okej, då nominerar jag den för snabbradering. – GeMet [gemet|ʇǝɯǝƃ] 3 november 2009 kl. 10.01 (CET)[svara]

Skriv gärna något om dig själv[redigera wikitext]

Hus
Hus

Hej!

Wikipedia är inte bara ett uppslagsverk, det är också en community. Om du vill, får du gärna skriva litet om dig själv på din användarsida (Användare:Impromptu), så lyser den inte röd i bevakningslistor, artikelhistorik och när du signerar diskussionsinlägg. Att skapa en användarpresentation är valfritt och behöver inte innehålla personuppgifter, men det är trevligt om du berättar något om vad du vill göra på Wikipedia.

E.G. den 4 november 2009 kl. 11.01 (CET)[svara]

Mindre redigeringar[redigera wikitext]

Hej. Kul att du uppdaterar friidrottsrekord (jag såg den här redigeringen). Jag vill bara uppmärksamma dig på att kryssrutan "mindre ändring" inte i första hand syftar på storleken på ändringen, vilken ju var liten i det här fallet, utan på betydelsen. Det är alltså bara meningen att den kryssas i för mindre kosmetiska förändringar, såsom språkkorrektur. Lycka till med fortsatt redigerande! /Dcastor 14 februari 2011 kl. 13.52 (CET)[svara]

Love on the Rocks with No Ice it doesn't meet notability, therefore, it should redirect to Permission to Land. If you undo, please give a reason why at least. Ian Streeter (diskussion) 10 mars 2012 kl. 18.50 (CET)[svara]

I don't agree. Impromptu (disk) 13 mars 2012 kl. 19.58 (CET)[svara]
Please give a reasoning why? Ian Streeter (disk) 14 mars 2012 kl. 23.49 (CET)[svara]
There are plenty of articles of songs on here that in your way of thinking doesn't meet notability, and I don't think that you as a single individual can decide what stays here and what not. Impromptu (disk) 15 mars 2012 kl. 07.19 (CET)[svara]

Veckans nyskrivna artikel[redigera wikitext]

Gratulerar! Din nya artikel om Hot Cakes utsågs till veckans bästa nyskrivna artikel vecka 18 2012.

Grattis! --Kigsz 15 maj 2012 kl. 13.14 (CEST)[svara]

"det finns en mall för laguppställningar i ishockey, vilken borde vara att föredra."[redigera wikitext]

Varför? Det har ju gått hur bra som helst med den uppställningen som har varit på NHL-artiklarna som t ex Avalanche de senaste åren. Varför byta för när den hålls uppdaterad kontinuerligt? Det hade varit något om den var inaktuell och inte var uppdaterad på ett bra tag men nu är ju inte så. DIEXEL (disk) 19 maj 2012 kl. 10.17 (CEST)[svara]

Den andra blir onödigt stor och om det finns en mall för just detta ändamål bör man väl använda den? Dessutom finns det inget som säger att du inte kan fortsätta uppdatera laguppställningen nu när mallen används. Impromptu (disk) 19 maj 2012 kl. 10.29 (CEST)[svara]

Veckans utökade artikel[redigera wikitext]

Gratulerar! Din utökning av artikeln om Colorado Avalanche utsågs till veckans bästa förlängda artikel vecka 20, 2012.

Grattis! --Kigsz 4 juni 2012 kl. 21.46 (CEST)[svara]

Hej!

Skulle du kunna förklara den här redigeringen?

Nirmos (disk) 1 oktober 2013 kl. 18.36 (CEST)[svara]

Hej, länken innan din redigering såg ut så här: Union (musikalbum). Efter din redigering såg den ut så här: Union (Yes) (Musikalbum). Tja... behöver jag säga nåt mer?

Impromptu (disk) 1 oktober 2013 kl. 21.38 (CEST)[svara]

Det var inte min redigering, men det är mindre viktigt. Det som är betydligt viktigare, är att tillbakarullning endast används vid uppenbart klotter. Om det inte rör sig om uppenbart klotter, använd "gör ogjord" och ange redigeringskommentar. Det bästa är naturligtvis att ta upp det på användarens diskussionssida, särskilt när det gäller en etablerad användare, som i det här fallet. Nirmos (disk) 2 oktober 2013 kl. 03.07 (CEST)[svara]

Wikilänkar[redigera wikitext]

Ett tips: Har du bockat > Inställningar > Finesser > Stilmallar > (Rutan) Förgreningskoll - markerar länkar till förgreningssidor? Då markeras alla förgreningssidor ljusrött när artikeln förhandsgranskas. Se även: Special:Inställningar#mw-prefsection-gadgets "Stilmallar" box Förgreningskoll. Maundwiki (diskussion) 18 november 2017 kl. 23.21 (CET)[svara]

Nu har jag det, tack! Impromptu (diskussion) 18 november 2017 kl. 23.26 (CET)[svara]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 29 mars 2018 kl. 20.41 (CEST)[svara]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 13 april 2018 kl. 03.38 (CEST)[svara]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[redigera wikitext]

WMF Surveys, 20 april 2018 kl. 02.48 (CEST)[svara]

Referensfel[redigera wikitext]

Hej! Jag skulle vilja be dig att du tittar på artikeln Wild Horses (musikgrupp) som du har skapat. Ända sedan den skrevs, 2016, har den haft riktigt många referensfel. Med vänlig hälsning Sjunnesson (diskussion) 26 maj 2019 kl. 07.47 (CEST)[svara]

Hej! Märkligt att jag inte sett det tidigare. Åtgärdat nu dock. Impromptu (diskussion) 28 maj 2019 kl. 15.38 (CEST)[svara]

Community Insights Survey[redigera wikitext]

RMaung (WMF) 9 september 2019 kl. 18.18 (CEST) [svara]

Reminder: Community Insights Survey[redigera wikitext]

RMaung (WMF) 20 september 2019 kl. 21.47 (CEST) [svara]

Joachim Nermark[redigera wikitext]

Jag ser gärna en förklaring till denna tillbakarullning, som gjordes helt utan motivering. Riggwelter (diskussion) 21 december 2019 kl. 17.40 (CET)[svara]

Kan inte se att du motiverat din ändring heller. Men... medaljer för landslag borde väl rimligen ligga i höjd med landslagsrubriken? Impromptu (diskussion) 21 december 2019 kl. 17.44 (CET)[svara]
Min ändring bygger på tanken att det är bättre att ha likvärdiga mallar under varandra (inklusive personfaktamallen), och bilder i högerspalten för att förenkla läsningen. Jag tycker personligen inte att mallar har så mycket med rubriken att göra; alla illustrationer är ju i princip bara till för att förstärka det som ändå skall stå i texten. Riggwelter (diskussion) 21 december 2019 kl. 21.00 (CET)[svara]

Tillbakarullningsverktyget[redigera wikitext]

Hej,

Jag återställde din tillbakarullning då jag utgår från att det var en felklick.

Om det mot all förmodan inte var ett rent slarvfel räknar jag med att begära att du blir av med verktyget. - Tournesol (diskussion) 12 januari 2020 kl. 10.07 (CET)[svara]

Det var absolut inget felklick eller slarvfel. Motivera istället gärna varför du tar bort massor av information från tabellen. Det blir inte så konsekvent om just denna artikel inte ska ha kolumnerna assist, poäng och utvisningar när tusentals andra artiklar om ishockeyspelare har dem. Impromptu (diskussion) 12 januari 2020 kl. 11.43 (CET)[svara]

Spelare i Linköping HC Dam[redigera wikitext]

Hej Impromptu! Vi brukar inte dela upp kategorier i en för män och en för kvinnor. Därför föreslår jag att vi tar bort Kategori:Spelare i Linköping HC Dam och kategoriserar tjejernas artiklar på samma sätt som killarnas. /Machatjkala (diskussion) 20 februari 2020 kl. 22.07 (CET)[svara]

Hej! Jag kan tycka att det blir lite märkligt med tanke på att klubben har en wikisida för herrarna och en för damerna (Linköping HC och Linköping HC Dam). Läge att dela upp kategorierna i andra lag också? Tids nog kommer det vara fullproppat på dessa kategorisidor - inte för att det har så stor betydelse egentligen, kanske. Impromptu (diskussion) 21 februari 2020 kl. 06.52 (CET)[svara]
Jag tror du missförstår mig. Detta gäller inte bara ishockeylagen utan alla kategorier. Ingenstans ska det göras en uppdelning mellan män och kvinnor. Det har tydligen diskuterats igenom ordentligt./Machatjkala (diskussion) 21 februari 2020 kl. 14.21 (CET)[svara]
Nejdå, jag missförstår inte. Kan du hänvisa till diskussionen kring detta? Impromptu (diskussion) 23 februari 2020 kl. 21.39 (CET)[svara]
Jag kikade bara lite snabbt på kategorisidan Fotbollsspelare i klubblag i Sverige. Där kan jag se att det är uppdelat mellan män och kvinnor i ett flertal lag, exempelvis: Piteå IF Dam, FC Rosengård (damfotboll), AIK Fotboll Damer, Djurgårdens IF Dam och Hammarby IF DFF. Impromptu (diskussion) 23 februari 2020 kl. 21.49 (CET)[svara]
Diskussionen har förts på olika ställen och baserar sig på erfarenheter bl.a. från andra språkversioner. Problemet är att hitta ett konsekvent system. Man vill undvika kategorier som kvinnliga höjdhoppare eller ännu värre höjdhopperskor. Istället finns en av kategorierna Män eller Kvinnor på alla biografiska artiklar. Dessutom har det en tendens att vara så att man skapar kategorin Ishockeyspelare och sedan som underkategori Kvinnliga ishockeyspelare, men aldrig kategorin Manliga ishockeyspelare. Så var fallet med både Brynäs- och Linköping-kategorin jag tog bort. (Det är f.ö. ett problem med hela artikeln Linköping HC där damishockey skyfflas undan till Linköping HC Dam.) Vissa idrotter har könsmixade klasser och i just Linköpings fall så har åtminstone Jennifer Wakefield spelat med herrlag, men det kan finnas fler. Kan hon då kategoriseras som manlig ishockeyspelare också? Några länkar till diskussioner finns förstås, men jag vet inte om dessa är de viktigaste: Dam-/Herrfotbollsspelare, Svenska damfotbollsklubbar, Höjdhopperskor, författarinnor och sjökvinnor, Svårt med kön och Personer efter kön. Man kan också titta lite högre upp i hierarkin av Kategorier och se att indelningen inte görs där. Se t.ex. Kategori:Svenska mästare i fotboll eller Kategori:Ishockeyspelare. /Machatjkala (diskussion) 24 februari 2020 kl. 08.50 (CET)[svara]
Jag förstår. Problemet för mig är inte vilket kön personen i fråga har. Om Jennifer Wakefield har spelat med Borås herrar så tycker jag att det är självklart att hon ska ingå i den kategorin, det har inte med könet att göra. För mig handlar det om vilket lag man spelat i. Linköping HC (eller Linköping HC Herr) och Linköping HC Dam är ju två olika lag. Det är ungefär som att man skulle ha spelare i Manchester United och Manchester City i samma kategori. Jag vill också bara poängtera att detta inte är något som egentligen stör mig. :) Impromptu (diskussion) 24 februari 2020 kl. 14.21 (CET)[svara]
Machatjkala: Vi brukar väl också kategorisera spelare efter liga? Ska damspelarna ligga i samma kategori som de som spelar i SHL? Ska herrspelarna ligga i samma kategori som de som spelar i SDHL? DIEXEL (diskussion) 24 februari 2020 kl. 14.29 (CET)[svara]
Nej vi brukar inte kategorisera artiklarna efter liga. Efter land, lag och Svensk/Europa/Väldsmästare samt OS-deltagande. Men du menar nog Kategori:Spelare i National Hockey League. Det är lagens kategorier som ligger där inte artiklarna. Det fungerar kanske hjälpligt med NHL där lagen är relativt återkommande, men redan med KHL blir det problem. Ska HK Donbass spelare delas in i underkategorier för vilka ligor de spelat i. Spelare i HK Donbass som spelat i KHL? Jag tycker det är direkt olämpligt. Sedan är detta med dam och herrspelare inte hugget i sten för mig. Det är min tolkning av hur Wikipedia gör. Det leder till en hel del problem om man kategoriserar efter kvinnor och män på varje nivå i kategoriträdet och det är en fördel att samköra vanliga kategorier med kategorierna män resp. kvinnor. Detsamma kan dock sägas även om medborgarskap och där har inte Wikipedia gått hela vägen så jag antar att det kan diskuteras igen. Däremot tycker jag det är fel att alla herrspelare ska ligga under Ishockeyspelare och bara damerna i Kvinnliga ishockeyspelare. /Machatjkala (diskussion) 24 februari 2020 kl. 17.05 (CET)[svara]
Jag håller (lite sent men ändå) med om att det är bra att vi undviker könsuppdelade kategorier. Den förekommande med bristfälliga könsuppdelningen i kategorier är ett av problemen med Commons-kategorierna, liksom med enwp:s kategorier, att det lätt blir rörigt och svårt att pricka rätt. Allt gott. Paracel63 (diskussion) 2 september 2020 kl. 16.24 (CEST)[svara]

Månadens artikelutökning[redigera wikitext]

Bästa artikelutökningen under juli!

Gratulerar! Din utökning av artikeln om Marilyn Monroe utsågs till månadens bästa artikelutökning under juli 2020. Alla de 300 dagliga läsarna av artikeln tackar och bockar. --Paracel63 (diskussion) 2 september 2020 kl. 16.21 (CEST)[svara]

Trevligt, tack! Impromptu (diskussion) 2 september 2020 kl. 19.20 (CEST)[svara]
Gillar Paracel63 (diskussion) 4 september 2020 kl. 10.19 (CEST)[svara]

We sent you an e-mail[redigera wikitext]

Hello Impromptu,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskussion) 25 september 2020 kl. 20.54 (CEST)[svara]

Linköpings HC[redigera wikitext]

Hej! Min åsikt är att för tiden innan man tog bort s:et i Linköpings HC bör det få stå kvar i artiklarna med s. Det är enligt min mening inte rätt att i alla artiklar ändra till den nuvarande stavningen. Förändringen skedde någon gång kring 2014. Gäller f.ö. även Färjestads BK./Machatjkala (diskussion) 30 oktober 2020 kl. 16.19 (CET)[svara]

We need your feedback![redigera wikitext]

Hej. Apologies if this message is not in your native language: please feel free to respond in the language of your choice. Tack!

I am writing to you because we are looking for feedback for a new Wikimedia Foundation project, Structured Data Across Wikimedia (SDAW). SDAW is a grant-funded programme that will explore ways to structure content on wikitext pages in a way that will be machine-recognizable and -relatable, in order to make reading, editing, and searching easier and more accessible across projects and on the Internet. We are now focusing on designing and building image suggestion features for experienced users.

We have some questions to ask you about your experience with adding images to Wikipedia articles. You can answer these questions on a specific feedback page on Mediawiki, where we will gather feedback. As I said, these questions are in English, but your answers do not need to be in English! You can also answer in your own language, if you feel more comfortable.

Once the collecting of feedback will be over, we will sum it up and share with you a summary, along with updated mocks that will incorporate your inputs.

Also, if you want to keep in touch with us or you want to know more about the project, you can subscribe to our newsletter.

Hope to hear from you soon! -- Sannita (WMF) (talk to me!) 5 augusti 2021 kl. 19.15 (CEST)[svara]

Linköping HC 2020/2021[redigera wikitext]

Vill bara säga att Linköping HC 2020/2021 är den klart bästa lagsäsongssidan jag sett. Det finns så många dåliga lagsäsongssidor så jag blev riktigt glad över denna./Machatjkala (diskussion) 18 september 2021 kl. 11.55 (CEST)[svara]

Tack ska du ha! Då kanske jag skulle göra ett ryck och uppdatera den, orkade inte riktigt hänga i hela förra säsongen. Impromptu (diskussion) 19 september 2021 kl. 09.36 (CEST)[svara]