Wikipedia:Veckans tävling/USA 3

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Denna vecka handlar Veckans tävling om USA. Vi fördjupar oss i olika områden som hör till temat, letar källor och gör andra viktiga förbättringar av artiklar.


Veckans tävling
Vill du skapa nya artiklar inom USA-temat? Det går utmärkt. Vid veckans start fanns exempelvis inte artiklarna om flerfaldiga paralympics-medaljören Jessica Long (på bilden) (en), missionären och äppelträdsfrämjaren Johnny Appleseed (en), den påhittade platsen Agloe (en), passagerarvagnen Georgia 300 (en) och Beaver Creek-plantagen (en) här på svenskspråkiga Wikipedia.
TävlingsledareZquid
Priser
VinnarprisAmerikanska rosetten.png
Övriga tävlande, minst 200 poängArticle purple.svg
Övriga tävlande, minst 100 poängArticle brown.svg
Samtliga deltagareConestoga wagon on Oregon Trail - NARA - 286056 crop.jpg
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:
DowntownNorthfield1.JPG

Redan på månadagen fick tävlingen hela fem deltagare. Först att komma med bidrag var Jan Arvid Götesson, som utökade artikeln om en ort med kriminalhistoria och utbildning. Boelnorra skrev om en berättare, Nalle&Lisa blandade naturområden med en plats där det svänger och Nordelch förbättrade artikeln om ett hotat djur. Myohmy671 hittade en TV-personlighet med expertkunskap.
Myohmy671 är, såvitt jag vet, ny i tävlingssammanhang här på sv-wp, och det är ju alltid roligt att fler vill vara med i vårt samarbete (även om vi här kallar det "tävling").
Jag hälsar de fem deltagarna välkomna, och tackar för bidragen!
Tisdag:
Libertybell alone small.jpg

Även på tisdagen var deltagarna i full fart - hela tolv bidrag anlände innan midnatt. Nalle&Lisa hittade stubbar, förbättrade artikeln om en olyckligt konstruerad förbindelse och skrev om ett fartyg med både segel och hjul. Myohmy671 tittade både i Tipshörnan och i bonuskategorierna, och skapade två artiklar efter det. Boelnorra valde fritt och historiskt som sitt deltema denna dag. Historiskt var även temat för tävlingens nye deltagare; Boberger - nu kan vi läsa mer om en stad och få information om en arkitekt.
Välkommen, Boberger, och tack alla fyra för tisdagens arbete!
Onsdag:
MtBlancaEast.jpg

Tangentborden smattrade troligen än mer intensivt hos de tävlande under onsdagen. Nitton bidrag anlände under dygnet, med start tidigt på morgonen (natten, snarare) från Ternarius och slut sent på kvällen från Kaljami. Vad hände mer denna innehållsrika dag? Jo, bland annat skrev Myohmy671 om en prisad sång, Boberger om en gammal turistort och Boelnorra om några som lever på gammalt vis. Deryni ägnade sig åt hal is, Nalle&Lisa gav källor till en stubbe medan Nordelch knackade ner information om vissa groddjurs liv & leverne.
Ni som läser detta märker säkert att vi nu fått tre nya deltagare - jag hälsar Deryni, Kaljami och Ternarius välkomna, och säger tack till alla åtta deltagare som varit aktiva under dagen (och natten)!
Torsdag:
EastLosAngeles WelcomeSign.jpg

Man skulle kunna tro att de tävlande unnade sig en skön vilodag efter onsdagens flitiga arbete. Men icke! Boberger, Kaljami och Ternarius knattrade vidare på sina datorer, och levererade tidigt bidrag om en konstnär, ett språk respektive små flygare. Och innan morgonsolens strålar nått Tävlingsledarens sömninga ögon, kom ett bidrag från Nalle&Lisa om en plats med mycket skugga. Nästa deltagare var ny för veckan: Paracel63, som förbättrat en gammal artikel om en sorts område. Efter Paracel63 dök ännu en ny (för veckan) deltagare upp: Sjunnesson, som eventuellt behövt en varm tröja i sitt skrivande om högt och lågt. Vi kan nu även, tack vare Boelnorra, läsa en ny artikel om en skeppsbyggare. Jag läser både den och andra artiklar och förundras som vanligt vilken blandling ni lyckas hitta. Tack alla, för bidragen, och välkommen till Paracel63 och Sjunnesson!
Fredag:
Cast of Queer Eye at the Library of Congress (48139118617).jpg

Det blev något lugnare tempo under fredagen, men ändå sju bidrag om olika ämnen. Nalle&Lisa skildrade hur en norskfödd kom att skildra amerikanska inbördeskriget, Boelnorra hittade en bild på en fotograf och skrev om en författare medan Myohmy671 spanade in en tv-serie. Sjunnesson återvände till en delstat i norr, och Ternarius var kvar på öar i Stilla havet, där hen hittade information om eventuellt försvunna djur.
Tack för era bidrag!
Lördag:
Sonoran Desert map.svg

Deltagarna har verkligen valt olika områden under veckan, både när det gäller ämnen och rent geografiskt. Så även på lördagen: Ternarius fortsatte sitt faktainsamlande om pollinerare på Hawaii, och i New York funderade kanske Nalle&Lisa på hur det kommer att se ut i framtiden. Och mellan väst och öst fanns andra deltagare, med nya upptäckter i bagaget. Boberger beskådade både en konstnär och en plats där man ätit och sovit. Sjunnesson reste söderut, till något USA delar med Mexiko, under tiden som Paracel63 hittade något vått & blått. Och en ny deltagare hittade hit - Välkommen, LittleGun! LittleGun fann dessutom en affärsman.
Ja, blandat var det som sagt även idag. Nu är det snart slut på veckan. Vad händer innan dess? Dyker det upp fler deltagare? Och vilka fler bidrag kommer in? Om inte så många timmar vet vi hur det slutade. Jag får än en gång säga Tack för era bidrag! Och Heja, heja, alla deltagare!
Söndag:
Republican voter registration.jpg

Det har varit många ämnesområden runt USA - politik och annat - som behövt mer och bättre information (eller inte haft information överhuvudtaget). Denna vecka har tävlingsdeltagarna gjort ett mycket fint arbete med att förbättra artiklar och fylla luckor. Även under söndagen pågick detta.
Tack vare LittleGun kan vi nu läsa om Väljarregistrering i USA. Boberger låter oss veta historien om ett känt fotografi, Boelnorra skapade en artikel om en konstnär, Nalle&Lisa förbättrade en väg från öst till väst, och Ternarius reste från väst till öst och avslutade sin upptäcktsfärd i samma (djurgrupps)område som hen startade i.
Information om politik och en författare fick vi från Cilidus, medan Allexim gjorde en utökning. Detta är bara några exempel från söndagens bidrag.
Ja... som ni ser bringade deltagarna omväxlande bidrag även sista tävlingsdagen. Och som ni kanske också ser, fick vi två nya deltagare denna dag. Jag hälsar (i efterhand) välkommen till Allexim och Cilidus!
Nu är veckan över, och jag hoppas ni tyckte den var trevlig.
Så har det blivit dags för den vanliga tillbakablicken. Det blev till slut 14 deltagare, och om jag räknat rätt hela 53 gamla artiklar som förbättrades och 32 nya som skapades (samt 2 nya artiklar utom tävlan, som ska arbetas vidare med).
Och tittar vi på poängen ser det ut såhär:
1. Boberger, 926 p
2. Myohmy671, 679 p
3. Boelnorra, 388 p
4. Nalle&Lisa, 324 p
5. LittleGun, 264 p
6. Ternarius, 247 p
7. Kaljami, 150 p
8. Paracel63, 60 p
9. Sjunnesson, 51 p
10. Nordelch, 48 p
11. Cilidus, 41 p
12. Deryni, 9 p
13. Jan Arvid Götesson, 7 p
14. Allexim, 4 p
Grattis till Boberger, och tack till alla deltagare för era bidrag!
Och tack till Allexim och Per W för era bidrag till Tipshörnan. Dessutom - eftersom jag fått råd & hjälp (även denna gång) i snickrandet på tävlingen, vill jag ge ett stort tack till Paracel63 och Vätte.
Hoppas vi alla ses snart igen i någon tävling.
Prisutdelningen är nu klar.

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.
Emoji u1f449.svg Nästa vecka är tävlingstemat Bokmässan 2020. Välkommen att delta även där!

Emoji u1f449.svg Är du intresserad av att vara tävlingsledare, men inte provat tidigare? Läs mer om Veckans tävling och hur man arrangerar den här.

Välkomna till ännu en Veckans tävling! Denna gång är temat USA.


Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Veckans tävling har tittat närmare på USA tidigare - 2007, 2008, 2012 och i våras, när temat var Kvinnor & USA. Men USA är stort och det finns mer att skriva om.

Mycket kring USA har nyligen inträffat eller är aktuellt just nu, bland annat orkanen Laura, bränderna i Kalifornien (och på andra ställen), årsdagen av 11 september-attackerna samt presidentvalet i höst. Ni får gärna förbättra, utöka och skapa artiklar om detta.

De som vill ägna sig åt andra delområden inom USA-temat kan välja sport, transport, delstater, militärhistoria, forskare, litteratur, sjöar, musik, mat, byggnader, organisationer, Vilda Västern, brottslingar, pristagare, industrier, fauna & flora i USA. Och en hel massa annat.

Det går som vanligt att leta efter artiklar i kategorier på olika språkversioner - exempelvis på svenska Kategori:USA och på engelska Category:USA. I kategorin USA-stubbar finns korta artiklar som förutom utökning kanske behöver källor och/eller bilder. Och många andra artiklar behöver gås igenom och uppdateras.

Fler tips finns på tipshörnans lista här nedan. Där kan du även lägga in egna förslag.

Tänk på att vara varsam när det gäller att skriva om nyligen inträffade och/eller pågående skeenden, se mer här.

Om något är oklart, fråga gärna på diskussionssidan.

 • Mål: Skapa och förbättra artiklar om USA.
 • Tid: 7 september 2020 00:00:00 — 13 september 2020 23:59:59
 • Tävlingsledare: Zquid.
 • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
 • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
 • Pris: Vinnaren får Amerikanska rosetten.png, övriga tävlande med minst 200 poäng får Article purple.svg och tävlande med minst 100 poäng får Article brown.svg. Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
 • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

Bonuspoängen för första bilden är något lägre än för första källan, för att lägga lite mer vikt åt just källor. Men det går även att få bonuspoäng för ljud- och filmklipp. OBS! Om du lägger in information i en robotskapad artikel, behövs ofta överflödiga instruktioner, tomrader och oanvänd kod ur faktarutan rensas bort ur artikelkoden. Ett tips är att göra den städningen först och därefter spara artikeln. Då kan du i nästa steg utöka artikeln med "egen information" och behöver då bara tävlingsnotera dina tillägg i artikelsparning 2.

I tävlingen får du:

 • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller skapande av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Både nyskapade artiklar och textutökningar i gamla artiklar behöver minst en källa (befintlig eller ny), som ska anges.[a]
 • 2 p i bonus för första bilden (som illustration) i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.[b]
 • 2 p i bonus för första filmklippet (som illustration) i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 2 p i bonus för första ljudfilen (som "illustration") i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
 • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel. OBS! Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan, eller om artikeln skapats under veckan av någon annan.

Du får även extra mycket poäng för arbete i vissa artiklar. Det kan komma fler bonusartiklar under veckan, så håll gärna ett öga på listan.

Tipshörnan[redigera | redigera wikitext]

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att skapa eller utöka. Alla är välkomna att önska förbättringar och skapande av artiklar som passar i ämnet – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version om det gäller en ny artikel. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

 1. Zquid: Utöka artikeln om skådespelaren Elisabeth Moss (som har huvudrollen i biofilmen Shirley som hade sverigepremiär den 11 september) och ge artikeln fler källor
 2. Zquid: Skapa artikeln om mångfaldsaktivisten Tracy Chou (en)
 3. Zquid: Utöka artikeln om Madeleine Albright och ge den fler källor
 4. Zquid: Utöka artikeln om Paul Revere och ge den källor
 5. Zquid: Utöka artikeln om Coloradoöknen och ge den källor
 6. Zquid: Utöka artikeln om Mount Saint Helens och ge den källor
 7. Zquid: Utöka artikeln om Flint, Michigan och ge den källor
 8. Zquid: Utöka artikeln om CNN och ge den källor
 9. Zquid: Artikeln om Elektorskollegiet i amerikanska presidentval har flera saker att åtgärda
 10. Zquid: Skapa artikeln om reklamskylten Vegas Vic (en)
 1. Per W:Lägg till information och källor till artiklarna i Kategori:USA-stubbar.
 1. Allexim: Skapa en artikel om USA:s president Bill Clintons First Cat Socks (katt).(eng)
 2. Allexim: Skapa en artikel om India (katt) alt. India "Willie" Bush. (eng)
 3. Allexim: Skapa en artikel om Barney (hund), presidenthunden som hade en egen officiell hemsida.(eng)
 4. Allexim: Skapa en artikel om Miss Beazley (hund). Barney (se ovan) och Miss Beazley är ärade med var sin bronsstaty vid George W. Bush Presidential Center.(eng)
 5. Allexim: Skapa en artikel om USA:s presidenters husdjur, ex. First Dog, First Cat eller en samlingssida/-artikel.(eng)
 6. Allexim: Skapa en artikel om Pearl Kiyawn Nageak Brower, ordförande för Iḷisaġvik College.(eng)
 7. Allexim: Skapa en artikel om Iḷisaġvik College, det enda stamkontrollerade colleget i Alaska..(eng)
 8. Allexim: Skapa en artikel om Stora Saltsjööknen, se artikeln Saltöken.(eng)
 9. Allexim: Skapa en artikel om pionjären inom forskning om omvårdnad Faye Glenn Abdellah. (eng) (nor)
 10. Allexim: Skapa en artikel om Niantikfolket alt. Niantik. (eng)

Utförda tips:

Deltagare[redigera | redigera wikitext]

Deltagarna listas alfabetiskt efter användarnamn.

Exempelanvändare, 70 p
 1. Sjukvård i USA, utökad 1 295 byte, första bilden, första källan = 13 + 2 + 3 = 18 p
 2. Alaska, utökad 950 byte, första bilden = 9 + 2 = 11 p
 3. Abigail Adams, utökad 1 000 byte, första källan,´2 x poängen = 2 x (10 + 3) = 26 p
 4. USA, utökad 451 byte, ´3 x poängen = 3 x 5 = 15 p

Allexim, 4 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Paulla Dove Jennings, utökad, 176 bytes, 2 x 2 = 4

Boberger, 926 p Amerikanska rosetten.png[redigera | redigera wikitext]

 1. Needles, ny, 7 740 byte = 75 p
 2. Mary Colter, ny, 5 045 byte = 2 x 50 = 100 p
 3. El Tovar Hotel, ny, 2 528 byte = 26 p
 4. Charles Whittlesey, ny, 2 445 byte = 25 p
 5. Grand Canyon Village, ny, 5 172 byte = 52 p
 6. Grand Canyon Railway, ny, 3 138 byte = 32 p
 7. Fred Kabotie, ny, 4 221 byte = 43 p
 8. Alice Aycock, ny, 6 301 byte = 2 x 63 = 126 p
 9. Painted Desert Inn, ny, 4 310 byte = 44 p
 10. Sturgis Motorcycle Rally + 1 067 byte + första källa = 11 + 3 = 14 p
 11. Hopi House, ny, 3 217 byte = 32 p
 12. Desert View Watchtower, ny, 4 570 byte = 46 p
 13. Migrant Mother, ny, 9 145 byte = 2 x 91 = 182 p
 14. Phantom Ranch, ny, 8 366 byte = 84
 15. Bright Angel Lodge, ny, 4 470 byte = 45

Boelnorra, 388 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Paulla Dove Jennings, ny, 2 100 byte = 2 x 21 = 42 p
 2. Liberty Bell, +108 byte, första källan = 1+3 =4 p
 3. Liberty (segelbåt), +627 byte, första källan = 6+3 =9 p
 4. Liberty Tree Foundation, ny, 1 798 byte = 18 p
 5. Walt Whitman, +301 byte = 3 p
 6. Lucy Stone, ny, 4 368 byte = 2 x 44 = 88 p
 7. Oren Lyons, +859 byte, första bilden = 9+3 =12 p
 8. Amish, +214 byte = 2 p
 9. Donald McKay, ny, 3 749 byte = 37 p
 10. Imogen Cunningham, +529 byte, första bilden = 5+3 = 8 p
 11. Richard Powers, +2 135 byte = 21 p
 12. Mary Anna Custis Lee, ny, 7 207 byte = 2 x 72 = 144 p

Cilidus, 41 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Reaganomics, +489 byte = 5 p
 2. Bobby Jindal, +1892 byte = 19 p
 3. USA:s presidentnomineringskonvent, +544 byte = 5 p
 4. Zora Neale Hurston, +586 byte = 6x2 = 12 p

Deryni, 9 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Margerieglaciären, + 637 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p

Jan Arvid Götesson, 7 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Northfield, Minnesota, utökad 670 byte = 7 p

Kaljami, 150 p Article brown.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Kamala Harris, + 1 285 byte = 13 x 3 = 39 p
 2. Lili'uokalani, + 1 382 byte = 14 x 2 = 28 p
 3. Hawaiiska, + 1 594 byte = 16 p
 4. Na-dene, + 316 byte = 3 p
 5. Tlingit (språk), + 3 691 byte = 37 p
 6. Kannada, + 2 430 + 103‎ byte + första ljudfilen = 24 + 1 + 2 = 27 p (redigerade i två delar)

LittleGun, 264 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Walter Hoving, ny 6591 byte = 66 p
 2. Väljarregistrering i USA, ny 6614 byte = 3x 66 p= 198 p
 3. Henry Clay Frick House, ny 8721 byte = 87 p
 4. Vegas Vic, ny 4830 byte= 48 p

3 och 4 utom tävlan. Källhanteringen utanför tävlingreglerna.

Myohmy671, 679 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Jonathan Van Ness, ny, + 7341 byte = 2 x 73 = 146 p (ev x2 pga ickebinär?) (Svar "ja" från Tävlingsledaren)
 2. Oscarsgalan 2021, ny, + 2364 byte = 24 p
 3. Susan Stryker, ny, + 5601 byte = 2 x 56 p = 112 p
 4. Debbie Reese, ny, + 7105 byte = 2 x 71 p = 142 p
 5. Glory (sång), + 1513 byte, första källan = 15+3 = 18 p
 6. Queer Eye, ny, + 10 537 byte = 105 p
 7. Victoria Arlen, ny + 6616 byte = 2 x 66 p = 132 p

Nalle&Lisa, 324 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Virgin Islands nationalpark, +1 491 byte = 15 p
 2. Virgin Islands Coral Reef nationalmonument, +338 byte, första bild, första källa = 3 + 2 + 3 = 8 p
 3. Lombard Street, San Francisco, +748 byte, första källa = 7 + 3 = 10 p
 4. San Pedro Rock, +540 byte, första bild, första källa = 5 + 2 + 3 = 10 p
 5. Tacoma Narrows Bridge, +791 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
 6. Ashland, Oregon, +760 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
 7. Laurance Rockefeller, ny, 2 031 byte = 20 p
 8. SS Savannah, ny, 3 855 byte = 39 p
 9. Mesa Verde nationalpark, +839 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
 10. Blanca Peak, +512 byte, första bild = 5 + 2 = 7 p
 11. Black Canyon of the Gunnison nationalpark, +946, första källa = 9 + 3 = 12 p
 12. South Coast Botanic Garden, +942, första bild, första källa = 9 + 2 + 3 = 14 p
 13. Seattle Center Monorail, ny, 3 555 byte = 36 p
 14. Ole Peter Hansen Balling, ny, 4211 byte = 42 p
 15. Rainbow Bridge nationalmonument +1 114 byte, första källa = 11 + 3 = 14 p
 16. Plainview, Texas, +1 379 byte, första bild, första källa = 14 + 2 + 3 = 19 p
 17. Two World Trade Center, +777 byte, första källa = 8 + 3 = 11 p
 18. Lincoln Highway, +619 byte, första bild, första källa = 6 + 2 + 3 = 11 p
 19. Seattle Center, +767 byte, första bild, första källa = 8 + 2 + 3 = 13 p
 20. Kanye West, +1 034 byte = 10 p

Nordelch, 48 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Plethodon welleri, +3 227 byte = 32 p
 2. Plethodon virginia, +1 619 byte = 16 p

Paracel63, 60 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Census-designated place – +2 600 byte = 26 p
 2. Crater Lake – ny, 3 495 byte = 34 p

Sjunnesson, 51 p[redigera | redigera wikitext]

 1. Loganglaciären, +676 byte, första bild, första källa = 7 + 2 + 3 = 12 p
 2. Pikes Peak, +407 byte, första källa = 4 + 3 = 7 p
 3. Alaska, +347 byte, första bild = 3 + 2 = 5 p
 4. Organ Pipe Cactus nationalmonument, +1 216 byte, första källan = 12 + 3 = 15 p
 5. Sonoraöknen, +866 byte, första källan = 9 + 3 = 12 p

Ternarius, 247 p Article purple.svg[redigera | redigera wikitext]

 1. Ambystoma californiense, +4 573 byte = 46 p
 2. Hylaeus assimulans, +3 105 byte = 31 p
 3. Hylaeus facilis, +3 424 byte = 34 p
 4. Hylaeus hilaris, +3 406 byte = 34 p
 5. Hylaeus longiceps, +1 350 byte = 13 p
 6. Hylaeus kuakea, +2 913 byte = 29 p
 7. Hylaeus mana, +3 110 byte = 31 p
 8. Ambystoma barbouri, +2 884 byte = 29 p

Kommentarer[redigera | redigera wikitext]

 1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du använder en wikipedia-artikel på en annan språkversion som utgångspunkt för artikeln på sv-wp, måste du ändå kontrollera uppgifterna från källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra wp-artikeln hänvisar till, om du hänvisar till dessa källor i ditt bidrag. Skrivs läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.
 2. ^ [a b c] Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan, eller om artikeln skapats under veckan av någon annan.