Working Girl

Från Wikipedia
Working Girl
GenreDramakomedi
RegissörMike Nichols
ProducentDouglas Wick
ManusKevin Wade
SkådespelareMelanie Griffith
Sigourney Weaver
Harrison Ford
OriginalmusikCarly Simon
Rob Mounsey
Produktionsbolag20th Century Fox
PremiärUSA 21 december 1988 (USA)
Speltid114 minuter
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Working Girl är en amerikansk romantisk dramakomedifilm från 1988 i regi av Mike Nichols. I huvudrollerna ses Harrison Ford, Sigourney Weaver och Melanie Griffith.

Filmens öppningssekvens följer Manhattanbor som pendlar med Staten Island Ferry åtföljda av Carly Simons sång "Let the River Run", för vilken Simon mottog en Oscar för bästa sång.

Griffith nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll och både Weaver och Joan Cusack nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga biroll. Filmen nominerades också till en Oscar för bästa film.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Sekreteraren Tess McGill kämpar utan framgång för att komma uppåt i karriären. Som sekreterare åt Katherine Parker föreslår hon hur ett företag ska komma in i mediebranschen. Parker avvisar förslaget men snart får Tess veta att Parker har lanserat förslaget som sitt eget.

När Parker bryter benet tar Tess över jobbet och börjar träffa affärsmannen Jack Trainer, Parkers fästman, för att få igenom förslaget.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen var nominerad till sex Oscars. Carly Simon vann en Oscar för låten "Let the River Run" som hörs i början av filmen. Filmen är David Duchovnys filmdebut.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]