Hoppa till innehållet

Madagaskar 2

Från Wikipedia
Madagaskar 2
(Madagascar: Escape 2 Africa)
Madagaskar 2
Madagaskar 2
GenreAnimerad, Komedi,
Äventyr
RegissörEric Darnell
Tom McGrath
ProducentMireille Soria
Mark Swift
ManusEtan Cohen
Tom McGrath
Eric Darnell
SkådespelareBen Stiller
Chris Rock
David Schwimmer
Jada Pinkett Smith
Sacha Baron Cohen
Cedric the Entertainer
Andy Richter
Bernie Mac
Sherri Shepherd
Alec Baldwin
Elisa Gabrielli
Christopher Knights
John DiMaggio
Willow Smith
OriginalmusikHans Zimmer
Heitor Pereira
KlippningMark A. Hester
H. Lee Peterson
ProduktionsbolagDreamWorks Animation
Pacific Data Images
DistributionParamount Pictures (USA)
United International Pictures (Sverige)
Premiär
Speltid89 minuter
LandUSA USA
SpråkEngelska
Budget$150 miljoner
Intäkter$602 308 178
FöregångareMadagaskar (2005)
UppföljareMadagaskar 3 (2012)
IMDb SFDb Elonet

Madagaskar 2 (engelska: Madagascar: Escape 2 Africa) är en amerikansk animerad film som hade biopremiär i USA den 7 november 2008.[1] Filmen är en uppföljare till Madagaskar (2005).[2] Filmen hade Sverigepremiär den 21 november 2008.[3]

Handling[redigera | redigera wikitext]

New York-djuren Alex, Melman, Marty och Gloria har tröttnat på att stanna kvar på Madagaskar och bygger ett flygplan för att kunna ta sig tillbaka till Central Parks djurpark. Madagaskar kan vara ett trevligt ställe att besöka, men för ett gäng djur som tillbringade större delen av sina liv i New York finns det ingen annan plats än hemma. Efter att ha upptäckt resterna av ett kraschat flygplan försöker de fyra pingvinerna att reparera flygplanet. När planet är klar för avfärd börjar det se ut som att det bara är en tidsfråga innan Alex och hans vänner får syn på New Yorks hamnar. Men tyvärr så har pingvinerna inte de flygfärdigheter som de påstod sig ha, och snart råkar besättningen inför en kraschlandning på Afrikas otämjda slätter.

Nu när djuren som fötts upp i den säkra djurparken tar kontakt med sina vilda motsvarigheter för första gången får de en bättre känsla för sina rötter, men de blir också förundrade över de stora skillnaderna mellan livet i betongdjungeln och livet på världens näst största kontinent. Men medan det finns mycket att älska om de öppna afrikanska slätterna börjar romantisk rivalitet, krångliga släktträffar och risken att stöta på farliga tjuvskyttar att försvåra vistelsen i Afrika. När gruppen får en stor hemlängtan som tynger deras hjärtan börjar de undra om de någonsin kommer att finna vägen hem igen.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Originalröster[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Madagascar: Escape 2 Africa” (på engelska). Box Office Mojo. 7 november 2008. http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=madagascar2.htm. Läst 1 oktober 2016. 
  2. ^ Eva af Geijerstam (21 november 2008). ”Filmrecension: "Madagaskar 2"”. Svenska dagbladet. http://www.dn.se/pa-stan/film/filmrecension-madagaskar-2/. Läst 21 augusti 2016. 
  3. ^ ”Madagascar: Escape 2 Africa”. Svensk filmdatabas. 21 november 2008. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=67135&type=MOVIE&iv=Basic. Läst 1 oktober 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]