Paul Stanley (musikalbum)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Paul Stanley
Studioalbum av Paul Stanley
Utgivning18 september 1978
InspelatFebruari – juli 1978, Electric Lady Studios, New York City,
The Record Plant Studios och The Village Recorder, Los Angeles, Kalifornien
GenreHårdrock
Längd35:14
SkivbolagCasablanca Records
ProducentPaul Stanley, Jeff Glixman
Paul Stanley-kronologi
Paul Stanley
(1978)
Live to Win
(2006)
Kiss-kronologi
Peter Criss
(1978)
Paul Stanley
(1978)
Dynasty
(1979)
Singlar från Paul Stanley
  1. "Hold Me, Touch Me (Think of Me When We're Apart)" / "Goodbye"
    Oktober 1978

Paul Stanley är ett soloalbum utgivet av Kiss-medlemmen Paul Stanley den 18 september 1978. Stanleys skiva är den som innehåller det mest Kiss-liknande materialet. Hans skiva sålde näst bäst av soloskivorna. Stanleys skiva är den enda skivan av KISS soloalbum som enbart innehåller egenskrivet material.

Låtförteckning[redigera | redigera wikitext]

Alla låtar är skrivna av Paul Stanley, utom spår 2, 3 och 5, vilka har Mikel Japp som medkompositör.

Nr Titel Längd
1. Tonight You Belong to Me   4:41
2. Move On   3:12
3. Ain't Quite Right   3:34
4. Wouldn't You Like to Know Me   3:16
5. Take Me Away (Together as One)   5:26
6. It's Alright   3:38
7. Hold Me, Touch Me (Think of Me When We're Apart)   3:40
8. Love in Chains   3:34
9. Goodbye   4:09
Total längd:
35:10


Tonight You Belong To Me[redigera | redigera wikitext]

Tonight You Belong To Me är skriven av Paul Stanley. Som många av de första låtarna på plattan spelades Tonight You Belong To Me in i Electric Lady Studios i New York. På låten används en E-Bow. Låtarna som var inspelade i Electric Lady Studios spelades in i februari 1978. Tonight You Belong To Me har aldrig spelats live av Kiss. Däremot har Stanley framfört den på båda sin turnéer 1989 respektive 2006/2007.

Move On[redigera | redigera wikitext]

Move On är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp. Move On spelades live av Kiss 1979 på Dynasty Tour. Move On spelades även på Stanleys Live to Win Tour.

Ain't Quite Right[redigera | redigera wikitext]

Ain't Quite Right är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp. Det här var den tredje låten som innehöll en E-Bow. Ain't Quite Right har aldrig spelats live.

Wouldn't You Like To Know Me[redigera | redigera wikitext]

Wouldn't You Like To Know Me är skriven av Paul Stanley. Wouldn't You Like To Know Me har aldrig framförts av Kiss men Paul har spelat den på båda sina soloturnéer.

Take Me Away (Together As One)[redigera | redigera wikitext]

Take Me Away (Together As One) är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp. Take Me Away (Together As One) spelades in i Los Angeles. Det är den enda låten som har Carmine Appicetrummor. Appice hade tidigare spelat i ett band som hette Cactus där Wicked Lester-gitarristen Ron Leejack spelat. Take Me Away (Together As One) har aldrig spelats live.

It's Alright[redigera | redigera wikitext]

It's Alright är en låt skriven av Paul Stanley. Låten är producerad av Paul och Jeff Glixman. Eric Nielsen spelade elbas på låten och fortsatte att göra det genom resten av plattan. It's Alright var en av de sista låtarna att bli klara för plattan. It's Alright har aldrig spelats live.

Hold Me, Touch Me (Think Of Me When We're Apart)[redigera | redigera wikitext]

Hold Me, Touch Me är en låt skriven av Paul Stanley och släpptes som singel 1978 med Goodbye som B-sida. Den släpptes i oktober 1978 och kom bara till en 46:e plats och stannade på topplistan i 12 veckor. En feltryckt singel av låten skulle släppas i Storbritannien med Love in Chains som B-sida. Hold Me, Touch Me har aldrig spelats live.

Love In Chains[redigera | redigera wikitext]

Love In Chains är skriven av Paul Stanley. Låten är producerad av Paul och Jeff Glixman. Den innehåller även ett gästframträdande av Steve Laceykompgitarr. Steve Lacey skulle även göra ett framträdande på Gene Simmons soloplatta. Love In Chains har aldrig spelats live.

Goodbye[redigera | redigera wikitext]

Goodbye är skriven av Paul Stanley. Goodbye är det avslutande spåret och producerades av Paul Stanley och Jeff Glixman. Goodbye framfördes av Kiss på deras akustiska turné 1995. Den har även spelats live på Stanleys båda soloturnéer som sista låt.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]