Rexall Sports Corporation

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Rexall Sports Corporation
Typ Dotterbolag
Huvudkontor Kanada Edmonton, Alberta
Nyckelpersoner Daryl Katz
Styrelseordförande
Bransch Sport och Underhållning
Produkter Edmonton Oilers (NHL)
Edmonton Oil Kings (WHL)
Rexall Place
Edmonton Capitals
(GBL)
Antal anställda 80
Historia
Grundat 1990
Grundare Daryl Katz
Struktur
Moderbolag Katz Group

Rexall Sports Corporation är ett kanadensiskt dotterbolag till Katz Group, där uppgiften är att äga och driva professionella sportlag. Huvudkontoret ligger i Edmonton, Alberta.

De lag som har Rexall Sports Corp. som sin ägare är Edmonton Oilers (NHL), Edmonton Oil Kings (WHL) och Edmonton Capitals (GBL)

Köpet av Oilers[redigera | redigera wikitext]

I maj 2007 så gjordes det ett första försök att köpa det kanadensiska ishockeylaget Edmonton Oilers i NHL när Rexall Sports Corp. erbjöd C$ 145 miljoner till Edmonton Investors Group Limited Partnership (EIG) men fick snabbt ett nej med motiveringen att laget var inte till salu.[1] Rexall gjorde snabbt ett nytt försök och erbjöd C$ 150 miljoner men fick på nytt ett nej.

Den 7 augusti 2007 kom de igen med ett tredje bud på C$ 185 miljoner men fick nej även den här gången. Rexalls erbjudande fick dock reaktion från EIG när ordförande Cal Nichols uttalade sig att man ansåg att det här nu var ett fientligt erbjudande eftersom det började nu splittra ägargruppen i frågan.

Rexall kom återigen med ett fjärde erbjudande den 13 december 2007 där dom erbjöd:

  • C$ 188 miljoner till delägarna.
  • C$ 100 miljoner till att finansiera en ny arena i centrala Edmonton samt en ny träningsanläggning i närheten av University of Alberta.

Ordförande Cal Nichols svarade nu med att han rekommenderade till delägarna att acceptera erbjudandet, men för att EIG skulle sälja klubben så var man tvungen att ha två tredjedelar med på det. Följande månader så lämnade Nichols och en rad andra delägare EIG och det spädde på spekulationerna om att Oilers var på väg att bli såld till Rexall.

Den 18 juni 2008 offentliggjordes det att EIG accepterade Rexalls bud och NHL sade ja till ägarbytet. Rexall betalade enligt rapporter C$ 200 miljoner till delägarna och det åtagande Rexall tog på sig i fjärde budet angående framtida arena och träningsanläggning.[2]

Tillgångar[redigera | redigera wikitext]

  • Edmonton Oilers - (NHL)
  • Edmonton Oil Kings - (WHL)
  • Edmonton Capitals - (GBL)

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Oilers not for sale but bid to buy team won 'a lot of support'”. Canada.com. http://www.canada.com/topics/sports/story.html?id=6bbf307d-d53b-4714-b248-292413dcf2cd&k=90929. 
  2. ^ ”Oilers sold to Edmonton billionaire in $200 million deal”. USAToday.com. http://www.usatoday.com/sports/hockey/nhl/oilers/2008-02-06-oilers-sale_N.htm. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

företagets webbplats