Wikipedia:Veckans tävling/Stubbar november 2020

Från Wikipedia
Nu går det att - via Wikipedia - tillbringa ännu en vecka med att resa i tid, rum och mellan kategorier. Kanske vill du titta närmare på Yamanotelinjen, Amur–Jakutsk-järnvägen eller Etiopiens järnvägsnät?
Veckans tävling

Du kan lägga till information i artiklar om sånt som ger information, exempelvis Burmas nationalmuseum, Oxford English Dictionary och CNN International.
TävlingsledareZquid
Priser
Vinnarpris
Övriga tävlande, minst 200 poäng
Övriga tävlande, minst 100 poäng
Samtliga deltagare
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:

Oj, oj, oj! Vilken start! 12 deltagare och 41 bidrag redan första dagen - verkligen roligt! Jag säger Välkommen till Aciram, Chandra Varena, Deryni, EstrellaSuecia, Hans Frörum, Kaljami, Nalle&Lisa, Nordelch, Paracel63, Sjunnesson, Ternarius och Ulkl. Det skrevs om många olika saker, bland annat om gummihaj. Ja, såna finns tydligen - och i artikeln på engelska står en förklaring till artens namn. En annan sak som man kan läsa om i måndagens bidrag är var uttrycket stentorsröst kommer ifrån. Ja, på Wikipedia kan man hitta mycket information. Denna vecka är inget undantag. Jag tackar deltagarna för måndagens bidrag. Tack även till Nordelch för tips, och tack till Aciram & Paracel63 för vakna ögon gällande en tidigare stubbmallad artikel som jag felaktigt lagt in som förslag.
Tisdag:

Boelnorra och Dr Bowser anslöt sig till deltagarna - Välkomna!
Denna tävlingsomgång har ju delvis asientema, och det märks på bidragen. Bland annat skrivs det om geografi och arter som är asienrelaterade. Tänk gärna på att artiklar som bara har en karta/diagram, här räknas som bildlösa och ger bonus för första bilden! Även första filmklippet och första ljudklippet ger bonus.
Onsdag:

Förbättringarna fortsatte under onsdagen, och det arbetades med en underjordisk kung, musikinstrument från Vilda Västerns salooner och en indisk politiker. Samt en del annat.
Torsdag:

Nu hälsar jag Myohmy671 och Per W välkomna.
Vi får även denna dag mer information om vitt skilda ämnen. Kände ni till japanska virkade figurer, tidiga matematiska verk och snyltande insekter?
Fredag:

Fin blandning ännu en dag, och vi har nu passerat 100 bidrag. Roligt! Artiklar om uppfinningar och geografi med mera blev förbättrade.
Nu är det inte långt kvar på tävlingen, men än finns tid kvar att lämna bidrag. Stora som små - alla är välkomna! Titta gärna på Tipshörnan om du vill få ideer.
Lördag:

Nu har några artiklar fått sina första videoklipp. Vi kan nu läsa mer om blandade ämnen - vad sägs om en turkisk spökstad, ett ryskt biosfärreservat och en oxe som inte är ett nötkreatur? Vi fick även en utökad artikel om danska lagar. Och i Tipshörnan finns nu lite nytt att välja på, såhär inför slutspurten av veckan.
Söndag:

Många bidrag kom även på söndagen. Vetgiriga wikipedialäsare har nu fått mer information om olika språk, en iransk diplomat och en känd skuldslav. Förutom utökningar fick vi även källor till behövande artiklar. Och så var ännu en vecka över. Jag avslutar med ett fartyg vars namn klingade illa mot dess verksamhet, och går över till återblick. Ni var 16 deltagare, och (om jag räknat rätt) det blev 142 bidrag. Jag är glad över alla, även om jag på grund av tidsbrist inte kunnat skriva så utförligt i loggen så som jag skulle önskat.
Och poängsummorna ger följande ordning:
1. Hans Frörum - 898 p
2. Sjunnesson - 762 p
3. Nalle&Lisa - 528 p
4. Ternarius - 511 p
5. Kaljami - 474 p
6. Chandra Varena - 338 p
7. Nordelch - 250 p
8. Aciram - 169 p
9. Per W - 118 p
10. Boelnorra - 100 p
11. Myohmy671 - 69 p
12. Deryni - 68 p
13. EstrellaSuecia - 52 p
14. Dr Bowser - 51 p
15. Paracel63 - 7 p
16. Ulkl - 3 p
Jag säger ett stort grattis till Hans Frörum, och ett stort tack till er alla! Priser är nu utdelade. Jag hoppas vi ses igen i någon annan tävling! Den som vill tävla denna vecka, kan ägna sig åt Fotnoter.

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.

30 november - 6 december är tävlingstemat Fotnoter. Välkommen att delta även där!

Här kommer ny Veckans Tävling där temat är att förbättra "stub"-märkta artiklar på svenskspråkiga Wikipedia. Välkomna!


Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

Ni kan - precis som i tävlingarna Stubbar mars 2020 och Stubbar juli 2020 - välja ett eller flera ämnen att förbättra artiklar från. Och artiklarna ni väljer måste - precis som då - vid tävlingens start vara stubbmallade. Antingen med mallen "stub", eller "1800-talsstub", "Japanstub", "högtidsstub", "matstub" etc. De kan hittas här: Kategori:Stubbar.

I tävlingen ingår de artiklar där mallen gäller för hela artikeln. De artiklar där ett avsnitt är stubmallat kan bli tema i någon framtida tävling. Inte heller kategorin "Ofullständiga listor" ingår.

Ni måste inte lägga till så mycket att mallen kan tas bort. Alla bidrag - små och stora - är välkomna! Och vem vet, kanske någon annan upptäcker redigeringen och fortsätter arbetet med artikeln. Ni kan förbättra en artikel på olika sätt, exempelvis genom att uppdatera, förtydliga, lägga till globalt perspektiv eller källor.


Speciellt för denna vecka: Denna tävlingsvecka äger rum under Wikipedias Asien-månad 2020. Med anledning av detta, har jag i min veckotävling en specialbonus för arbete i vissa artiklar, se mer i stycket om poängberäkning. Den som inte vill skapa artiklar enligt kraven för den internationella tävlingen, kan ändå göra en insats på det asiatiska temat genom att förbätta stubbartiklar under veckan. (Naturligtvis går det att blanda genom att skapa artiklar där och förbättra stubbartiklar här!)


  • Mål: Utöka och förbättra artiklar med gamla "Stub"-märkningar på svenskspråkiga Wikipedia
  • Tid: 23 november 2020 00:00:00 — 29 november 2020 23:59:59
  • Tävlingsledare: Zquid.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
  • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
  • Pris: Vinnaren får , övriga tävlande med minst 200 poäng får och tävlande med minst 100 poäng får . Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
  • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

Många artiklar saknar källor, och det gäller även i kategorin vi ägnar oss åt i denna Veckans tävling. Därför är bonuspoängen för första källan något högre än för första bilden, för att lägga lite mer vikt åt just källor. Men det går också att få bonuspoäng för ljud- och filmklipp.

OBS! Om du lägger in information i en robotskapad artikel, behövs ofta överflödiga instruktioner, tomrader och oanvänd kod ur faktarutan rensas bort ur artikelkoden. Ett tips är att göra den städningen först och därefter spara artikeln. Då kan du i nästa steg utöka artikeln med "egen information" och behöver då bara tävlingsnotera dina tillägg i artikelsparning 2.

I tävlingen får du:

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning av stubbmärkta artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Utökningar av texten behöver minst en källa (befintlig eller ny). [a]
  • 2 p i bonus för första bilden i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.
  • 2 p i bonus för första ljudfilen i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.
  • 2 p i bonus för första filmklippet i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös[a] artikel.

Du kan även få extra mycket poäng för arbete i vissa artiklar:

  • 2 x poängen: Eftersom denna Veckans Tävling - precis som förra veckans tävling - äger rum under Wikipedia Asian Month, ges även denna vecka 2 x poängen för arbete i stubbartiklar som handlar om Asien. Observera dock att Asien i denna tävling inte har exakt samma avgränsning som på Meta. Här räknar jag - för enkelhets skull - bland annat hela Ryssland till Asien. (Egypten räknar jag inte dit.) Se vilka länder som ingår i "bonusområdet" här:

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att förbättra. Jag har lagt in tips, både med asientema och andra. Det finns ju mycket att välja bland. Och alla är välkomna att föreslå stubbmärkta artiklar från olika ämnesområden – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

  1. Zquid: Internationella dagen för mänskliga rättigheter
  2. Zquid: Megawati Sukarnoputri
  3. Zquid: Lata Mangeshkar
  4. Zquid: Sumatras tropiska regnskog
  5. Zquid: Glasyr
  6. Zquid: Klassiska språk
  7. Zquid: Amerikanskt teckenspråk
  8. Zquid: Österrikiska nationalbiblioteket
  9. Zquid: 38:e breddgraden
  10. Zquid: Ri Hyang Ok
  1. Nordelch: Rödlönn till exempel med hjälp av Naturvårdsunionens sida
  1. Chandra Varena: Kayaköy jag har utökat artiklen men klarar inte av att lägga in karta och koordinater. Se engelskspråkiga wp!
  2. Zquid: Tsing Ma-bron
  3. Zquid: Iqbal Masih
Exempelanvändare (44 p)
  1. Stinkfrukt, + 466 byte, första källan = 5 + 3 = 8 p. Dubbla poäng = 2 x 8 = 16 p
  2. Kinas fyra stora uppfinningar, + 450 byte, första bilden, första källan = 4 + 2 + 3 = 9 p. Dubbla poäng = 2 x 9 = 18 p
  3. Skapelsen (Haydn), + 502 byte, första ljudklippet, första källan = 5 + 2 + 3 = 10 p

Aciram, 169 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Stentor + 578 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p
  2. Phineus + 608 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p
  3. Pax (gudinna) + 195 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  4. Pasithea + 560 byte, första källan = 6 + 3 = 9 p
  5. Lucina + 145 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  6. Lyssa + 90 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  7. Devana + 92 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  8. Jarilo + 167 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  9. Polevik + 176 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  10. Veles (gud) + 149 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  11. Morana + 98 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  12. Chia (gudinna) + 166 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  13. Maahes + 108 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  14. Menhit + 108 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  15. Aaru + 120 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  16. Kuk (mytologi) + 82 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  17. Buto (gudinna) + 132 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  18. Ahurani + 136 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  19. Aipalookvik + 156 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  20. Uzume + 155 byte, första källan = 1 + 3 = 4 p
  21. Tuoni + 175 byte, första källan = 2 + 3 = 5 p
  22. Anuket + 1762 byte, första källan = 18 + 3 = 25 p
  23. Himiltrude + 1367 byte, första källan = 14 + 3 = 17 p
  24. Bertrada av Laon + 1796 byte, första källan, första bilden = 18 + 3 + 2 = 23 p

Boelnorra, 100 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Knock Nevis + 1754 byte = 18 p
  2. S/S Amasis + 2255 byte = 23 p
  3. Lídia Jorge + 2656 byte = 27 p
  4. La Amistad + 3178 byte = 32 p

Chandra Varena, 338 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Bacha bazi + 1211 byte, 12 p , dubblat (Asien) = 24 p
  2. Wardak (provins) + 1586 byte,16 p dubblat (Asien) = 32 p
  3. Aprilrevolutionen + 4020 byte, 40p, dubblat (Asien) = 80 p
  4. Safia Hama Jan + 238 byte 2p. Första källan 3p. Dubblat (Asien) = 10 p
  5. Mohammed Rabbani + 300 byte 3p + 3p för första källan. Dubblat (Asien) = 12 p.
  6. Kandahar (provins) 276 byte = 3p. Dubblat (Asien) = 6 p.
  7. Mardin (provins) 1947 byte, första bild = 19 + 2p. Dubblat (Asien) = 42 p
  8. Razavikhorasan‎ 163 byte= 2 p. Dubblat (Asien) = 4 p
  9. Diyala (flod)‎ 84 byte = 1p. Dubblat (Asien) =2 p
  10. Transoxanien 2113 byte = 21p. Första källan 3p, första bilden 2 p = 26p, dubblat (Asien)=52p
  11. Kayaköy 1552 byte = 16 p. Första källan 3p = 19 p, dubblat (Asien) = 38 p
  12. Bingöl (provins) 270 byte = 3p. Första källa 3 p = 6 p , dubblat (Asien) = 12p
  13. Gyllene hornet 321 byte = 3p
  14. Muş (provins)‎ 638 byte = 6p. Första källan 3 p, första bilden 2p = 11 p, dubblat (Asien) = 22 p

Deryni, 68 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kinabinda + 3 429 byte, asiatisk bonus = 34 x 2 = 68 p

Dr Bowser, 51[redigera | redigera wikitext]

  1. Tomas Lappalainen + 2 000 byte = 20 p
  2. Danmarks rikes grundlag + 3 100 byte = 31 p

EstrellaSuecia, 52 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Ajaguz‎ + 2 348 byte, tidigare källös, asiatisk bonus = (23 + 3) x 2 = 52 p

Hans Frörum, 898 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Jacques Cathelineau + 6 796 byte = 68 p
  2. Mani Shankar Aiyar + 14 045 byte + första bild + dubbelt för Asien= (140 + 2) x 2= 284 p
  3. Bagatur + 5 059 byte + första bild + dubbelt för Asien= (51 + 2) x 2= 106 p
  4. Anil Ambani + 11 882 byte + första bild + dubbelt för Asien= (119 + 2) x 2= 242 p
  5. Islam Shah + 3 433 byte + första bild + dubbelt för Asien= (34 + 2) x 2= 72 p
  6. Abbas Ali Khalatbari + 6 286 byte + dubbelt för Asien= 63 x 2= 126 p

Kaljami, 474 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Republiken Kinas nationella militär + 1 403 byte (Asien) = 14 x 2 = 28 p
  2. Punjabi + 2 879 byte + första filmklippen + asiatisk bonus = (29 + 2) x 2 = 62 p
  3. Konkani + 3 543 byte + första filmklippen + asiatisk bonus = (35 + 2) x 2 = 74 p
  4. Pitcairnesiska + 285‎ byte = 3 p
  5. Gagauziska + 3 080 byte + första bilden = 31 + 2 = 33 p
  6. Assamesiska + 3 020 byte + första bilden + asiatisk bonus = (30 + 2) x 2 = 64 p
  7. Balinesiska + 2 778 byte + första filmklippen + asiatisk bonus = (28 + 2) x 2 = 60 p
  8. Sundanesiska + 3 509 byte + första filmklippen och bilden + asiatisk bonus = (35 + 2 + 2) x 2 = 78 p
  9. Acehnesiska + 2 025 byte + första filmklippen + asiatisk bonus = (20 + 2) x 2 = 44 p
  10. Sasak + 1 442 byte + asiatisk bonus = 14 x 2 = 28 p

Myohmy671, 69 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Amigurumi, +227 byte, första källa, asiatisk bonus = (2 + 3) x 2 = 12 p
  2. Anna Fjaestad, +1 356 byte, första källa = 14 + 3 = 17 p
  3. Internationella dagen för mänskliga rättigheter, + 186 byte, första källa = 2 + 3 = 5 p
  4. Stockholms Akvarieförening, + 172 byte, första källa, 2 + 3 = 5 p
  5. Förbundet folkhögskollärarna, + 52 byte, första källa, 1 + 3 = 4 p
  6. Nordiska författarrådet, + 2270 byte, första källa, 23 + 3 = 26 p

Nalle&Lisa, 528 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Haya Rashed al-Khalifa, +449 byte, första källa, asienbonus = (4 + 3) * 2 = 14 p
  2. Azza Al Qasmi, +202 byte, första källa, asienbonus = (2 + 3) * 2 = 10 p
  3. Taipeis tunnelbana, +2 018 byte, första källa, asienbonus = (20 + 3) * 2 = 46 p
  4. Världen (ögrupp), +875 byte, asienbonus = 9 * 2 = 18 p
  5. Dubais tunnelbana, +2 158 byte, första källa, asienbonus = (22 + 3) * 2 = 50 p
  6. Lusail, +820 byte, första bild, första källa, asienbonus = (8 + 2 + 3) * 2 = 26 p
  7. Yamit, +2 095 byte, första bild, första källa, asienbonus = (21 + 2 + 3) * 2 = 52 p
  8. Air Batumi, +238 byte, första bild, första källa, asienbonus = (2 + 2 + 3) * 2 = 14 p
  9. Nariqala, +466 byte, första källa, asienbonus = (5 + 3) * 2 = 16 p
  10. Utrikesministeriet (Georgien), +1 029 byte, första källa, asienbonus (10 + 3) * 2 = 26 p
  11. Dzjanga, +621 byte, första bild, första källa, asienbonus = (6 + 2 + 3) * 2 = 22 p
  12. Sohar, +811 byte, asienbonus = 8 * 2 = 16 p
  13. Kinas fyra stora uppfinningar, +1 208 byte, första bild, första källa, asienbonus = (12 + 2 + 3) * 2 = 34 p
  14. Pik Korzjenevskaja, +1 597 byte, första källa, asienbonus = (16 + 3) * 2 = 38 p
  15. Kayaköy, +383 byte, asienbonus = 4 * 2 = 8 p
  16. Inlesjön, +2 641 byte, första källa, asienbonus = (26 + 3) * 2 = 58 p
  17. Neutralitetsbågen, +572 byte, första bild, asienbonus = (6 + 2) * 2 = 16 p
  18. Tsing Ma-bron, +1 352 byte, första källa, asienbonus = (14 + 3) * 2 = 34 p
  19. Iqbal Masih, +1 156 byte, första källa, asienbonus = (12 + 3) * 2 = 30 p

Nordelch, 250 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Fläckig pansarmal, +1 299 byte, första källan = 13+3 = 16 p
  2. Gummihaj, +1 118 byte = 11 p
  3. Svart kajman, +2 677 byte, första källan = 27+3 = 30 p
  4. Dvärgskäggagam, +711 byte = 7 p
  5. Lavaödla, +1 059 byte, första källan = 11+3 = 14 p
  6. Pogona minor, +1 544 byte = 15 p
  7. Taggsvansvaran, +2 186 byte, första källan = 22+3 = 25 p
  8. Rattus blangorum, +796 byte, asiatisk bonus = 8*2 = 16 p
  9. Kentrosaurus, +715 byte, första källan = 7+3 = 10 p
  10. Cintiakaktus, + 554 byte = 6 p
  11. Dryosaurus, +1 104 byte, första källan = 11+4 = 15 p
  12. Garching bei München, +848 byte = 8 p
  13. Veste Coburg, +765 byte = 8 p
  14. Pansarkrokodil, +3 291 byte = 33 p
  15. Falsk gavial, +1 827, asiatisk bonus = 18*2 = 36 p

Paracel63, 7 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Asher, +78 byte (dubbla poäng) = 1*2 = 2 p
  2. Spikpiano, +512 byte = 5 p

Per W, 118 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Aryabhatiya, +596 byte + första källa + första bild (Asienbonus) = 22 p
  2. Ferdinand von Lindemann, +1005 byte, (Asienbonus) = 20 p
  3. Leontij Magnitskij, +127 byte + bild (Asienbonus) = 6 p
  4. Stapeldiagram, + 437 byte = 4 p
  5. Stolpdiagram, +453 byte + första källa = 8 p
  6. Pitcairnesiska, +2895 byte (Asienbonus) = 58 p

Sjunnesson, 762 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Jelena Kondakova, 1 783 byte + första källa, asienbonus = 18 + 3 = 21*2 = 42 p
  2. Polonnaruwa (distrikt), 1 113 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 11 + 3 + 2 = 16*2 = 32 p
  3. Mullaitivu, 1 255 byte + första källa, asienbonus = 13 + 3 = 16*2 = 32 p
  4. Badulla (distrikt), +1 217 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 12 + 3 + 2 = 17*2 = 34 p
  5. Nordprovinsen, Sri Lanka, +2 296 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 23 + 3 + 2 = 28*2 = 56 p
  6. Mullaitivu (distrikt), +1 533 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 15 + 3 + 2 = 20*2 = 40 p
  7. Singaleser, +861 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 9 + 3 + 2 = 14*2 = 28 p
  8. Kataragama, 5 830 byte + första källa, asienbonus = 58 + 3 = 61*2 = 122 p
  9. Nganasaner, +2 037 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 20 + 3 + 2 = 25*2 = 50 p
  10. Heftaliter, +867 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 9 + 3 + 2 = 14*2 = 28 p
  11. Lawa, 2 764 byte + första källa, asienbonus = 28 + 3 = 31*2 = 62 p
  12. Tajmyrhalvön, +2 153 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 22 + 3 + 2 = 27*2 = 54 p
  13. Jelena Serova, + 4 978, asienbonus = 50*2 = 100 p
  14. Lop Buri, +753 byte + första källa, + första bild, asienbonus = 8 + 3 + 2 = 13*2 = 26 p
  15. Pak Mun-dammen, 2 503 byte + första källa, asienbonus = 25 + 3 = 28*2 = 56 p

Ternarius, 511 p [redigera | redigera wikitext]

  1. Bombus exil +1 242 byte, asiatisk bonus = 2*12 = 24 p
  2. Bombus mirus +3 422 byte, asiatisk bonus = 2*34 = 68 p
  3. Bombus genalis +1 798 byte, asiatisk bonus = 2*18 = 36 p
  4. Bombus luteipes +1 961 bytes, asiatisk bonus = 2 * 20 = 40 p
  5. Bombus morawitzi +1 244 byte, asiatisk bonus = 2*12 = 24 p
  6. Bombus obtusus +2 561 byte, asiatisk bonus = 2*26 = 52 p
  7. Bombus parthenius +3 408 byte, asiatisk bonus = 2 * 34 = 68 p
  8. Gökbin +1 836 byte = 18 p
  9. Bombus pressus +1 500 byte, asiatisk bonus = 2 * 15 = 30 p
  10. Bombus richardsiellus +2 942 byte, asiatisk bonus = 2*29 = 58 p
  11. Brunoxe +2 661 byte = 27 p
  12. Tetraloniella +770 byte = 8 p
  13. Amegilla +2 418 byte = 24 p
  14. Småcitronbi +1 629 byte = 16 p
  15. Grönhjon +1 751 byte = 18 p

Ulkl, 3 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Periodisering, +149 byte = 1 p
  2. Säkerhetslager, +204 byte = 2 p
  1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du översätter delar av en wp-artikel från ett annat språk, måste du ändå kontrollera uppgifterna från källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra wp-artikeln hänvisar till, om du hänvisar till dessa källor i ditt bidrag. Anger du läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.