Arash Labaf

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Arash Labaf
Arash 2009.jpg
Arash (2009)
Födelsenamn Arash Labaf
Pseudonym(er) Arash
Född 23 april 1977 (37 år)
Teheran, Iran
Bakgrund Iran
Genre(r) Pop, dance
År som aktiva 2004 - idag
Skivbolag Warner Music Scandinavia (Skandinavien)
Webbplats Officiell webbplats, MySpace
Medlemmar
Arash

Arash Labaf, född 23 april 1977 i Teheran, är en svensk-iransk musiker. Som artist använder han enbart sitt förnamn Arash. Alla hans låtar förutom Sex Love Rock N Roll är skrivna på persiska.

Arash fick sitt genombrott år 2004 när han släppte sin singel Boro Boro som blev etta på Sverigetopplistan. Även tredje singeln Temptation blev en stor hit i Skandinavien, främst i Sverige där den blev tvåa som bäst på Sverigetopplistan 2005. Arash har även spelat in en rysk version av "Temptation" tillsammans med en av Rysslands största popgrupper Blestjasjtjie (Блестящие). Låten heter på ryska "Восточные сказки" (Vostotjnie skazki = Österländska sagor) och blev även den en stor hit i Ryssland.

Har även producerat musiken till filmen Bombay Dreams och varit med i en äkta Bollywood-film där han även skrev låten till.

Sommaren 2009 var Arash sommarpratare i programmet Sommar i P1. I programmet berättade han att: "Musik är mitt liv, och mitt liv är musik. Så det blir mycket bra musik i mitt program, orientaliska låtar från olika delar av världen. Men jag ska också berätta om mitt liv som innehåller det bästa av två världar."

Arash representerade Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest 2009 tillsammans med den azerbajdzjanska sångerskan AySel med låten Always. [1]. De fick totalt 207 poäng och slutade på en tredje plats efter Norge och Island. Låten blev en stor hit i Sverige, nr 3 på Sverigetopplistan.

Arashs familj bor i Sverige. Han har två syskon, Arsalan Labaf som arbetar som jurist och Ashkan Labaf, som arbetar som läkare. I Sverige är Malmö hans hemstad.

2013 är Arash tillbaka med "She Makes Me Go" tillsammans med Sean Paul. Låten bygger på "Think about the way" från 1994 som då gjordes av Ice MC.

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Arash - Debut Album[redigera | redigera wikitext]

Crossfade - the remix album[redigera | redigera wikitext]

Donya[redigera | redigera wikitext]

Singlar[redigera | redigera wikitext]

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Musik som är producerad till filmer.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]