Stombuss

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Dubbelledbuss på linje 16 vid Kapellplatsen i Göteborg
Stombuss i Stockholm, en så kallad blåbuss på linje 2
Stombuss i Curitiba

Stombuss är ett koncept för busstrafik med hög turtäthet och stor passagerarkapacitet. Det svenska begreppet stombuss associeras inte sällan med det engelskspråkiga begreppet BRT (Bus Rapid Transit). Man strävar efter särskilda bussfiler, enligt BRT-konceptet längs en signifikant andel av bussarnas körsträckor. Hållplatserna anläggs ofta raka, för att spara tid så man slipper att svänga in och ut på alla hållplatser. Turtätheten hålls hög och bussarna är långa och som regel av ledbusstyp. Stombusslinjerna marknadsförs på ett särskilt sätt, särskilda nummer, särskild markering på kartorna, kanske egna kartor, så ovana passagerare hittar dem lättare. Det är betydelsefullt i en storstads ofta förvirrande stora bussnät med varierande turtätheter.

I bland annat flera sydamerikanska städer har omfattande stombussnät byggts upp istället för mer kostsamma tunnelbane- eller spårvägsnät. Ett exempel som ofta nämns är Curitiba i Brasilien som har mer än en miljon invånare, men som inte har tunnelbana eller spårvagn. Här har man inhägnade busshållplatser med spärrvakt och med hållplatser i bussarnas golvhöjd, omkring en halv meter upp. Man kör dubbelledbussar. Hälften av alla lokala resor sker med buss.

Kapacitetsmässigt har bussen fördelen att kunna ha hög turtäthet. En hållplats kan ha en buss per minut per riktning, och en spårvagn nästan samma. Tåg har mycket högre säkerhetskrav vilket gör att det är svårt att ha tätare än en per två minuter. Getingmidjan i Stockholm som anses ha mycket pressad trafik har ett tåg per 2½ minut per spår. Det kan dock vara stora skillnader i längd och passagerarkapacitet mellan buss och tåg, med variationer beroende på ort och region. Ett Stockholms-pendeltåg kan ta upp till 1800 passagerare.

På engelska används begreppet BRT creep för att beskriva en situation där man inte lyckats fullfölja de uppställda målen med BRT.[1]

Stombusslinjer i Sverige[redigera | redigera wikitext]

I Sverige har konceptet med stombussar införts i vissa städer, under varierande benämningar och med varierande grad av BRT-inriktning:

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://voices.washingtonpost.com/local-opinions/2011/03/the_problem_of_brt_creep.html