Wikipedia:Wikiträffar/Intro

Från Wikipedia
Wikiträffar

wikiträffar kan personer som sysslar med Wikipedia, dess systerprojekt och andra intresserade mötas i det verkliga livet. Wikiträffar ger tillfälle att lära sig mer om personerna bakom användarnamnen och att diskutera fritt runt ett bord. På en wikiträff finns andra möjligheter att lära sig, ställa frågor, kommentera och redigera i grupp, än när man gör det över Internet.

De vanligaste wikiträffarna i Sverige är små och informella träffar på kaféer eller pubar. En del deltagare presenterar sig med både riktigt namn och användarnamnet på wikin, andra antingen med användarnamn eller eget namn (bra om man är mån om sin anonymitet). Mer organiserade träffar inkluderar skrivstugor och fotosafarier.

Den största träffen för wikipedianer är den årliga internationella Wikimania-konferensen, vanligen i juli/augusti. Bland återkommande träffar finns wikifikor och skrivstugor i Göteborg och Stockholm. Se även föreningen Wikimedia Sveriges möteskalender och anslagstavlan {{Wikiträff2}}. Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta.

Träffar världen över (och onlineträffar) kan hittas i kalendern på meta. Eller prova språklänkarna i vänstermarginalen för att hitta lokala wikiträffar i andra språkområden. Se även navigationsrutan längst ned på denna sida.

Gamla träffar ligger i arkivet.

Mötesruta
… för att hålla koll på nya träffar. Mallen nedan kan exempelvis placeras på din egen användarsida.

Klicka på +/– för att redigera mallens innehåll.
Kom ihåg detta när du arrangerar nya träffar!

{{Wikiträff2}}
Wikiträffar +/-

Veckovisa träffar:

Månatliga träffar:

Alternativt utseende på mötesrutan:
{{Wikiträff}}