Half-Life 2: Episode Two

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Half-Life 2: Episode Two
OriginaltitelHalf-Life 2: Episode Two
År2007
UtvecklareValve Corporation
UtgivareElectronic Arts (Butik)
Valve Corporation (Steam)
GenreFörstapersonsskjutare
Antal spelareSingleplayer
FormatMac OSX, Windows, Xbox 360, PlayStation 3
SpelmotorSource
MedieformatDVD, Steam, Blu-Ray
Arbetslag
ProducentValve Corporation
MusikKelly Bailey
Spelserie
SpelserieHalf-Life
FöregångareHalf-Life 2: Episode One
Expansion tillHalf-Life 2
Distribution
EuropaSteam: 10 oktober 2007
Butik: 18 oktober 2007
USASteam: 10 oktober 2007
Butik: 10 oktober 2007
Åldersrekommendation
ACBMA15+
BBFC15
ESRBMature (M)
PEGI16+
USK18
Datorspelsportalen

Half-Life 2: Episode Two är ett datorspel i Half-Life serien. Detta är den andra av två Episoder som fungerar som uppföljare till Half-Life 2. Spelet släpptes på Steam den 10 oktober 2007 och i handeln den 18 oktober. Spelet ingår i ett paket vid namn The Orange Box vilket även innehåller Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Team Fortress 2 och Portal.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Man spelar än en gång som Gordon Freeman, som nu har tagit sig ut ur City 17, precis innan Citadellet exploderade och jämnade hela staden med marken. Han och Alyx Vance måste ta sig till motståndsrörelsens högkvarter i White Forest med den viktiga informationen som de hittade i Citadellet. Man får även möta ett antal nya fiender.

Kapitel[redigera | redigera wikitext]

  • 1: To The White Forest

Man vaknar upp i tågvagnen som man åkte ifrån City 17 i slutet av Episode One. Alyx hjälper en ur den och man hittar en videolänk där man tar kontakt med Eli och Kleiner i White Forest, dit större delen av rebellerna från City 17 tagit sig. Man får reda på att informationen som Alyx fick tag på i Citadellet är mycket viktig och att de måste ta med den till White Forest så fort som möjligt. Man upptäcker en övergiven järnvägsstation där en så kallad Hunter skadar Alyx svårt. En vortigaunt hjälper en att frakta Alyx till sina vänner.

  • 2: The Vortal Coil

På vägen ner till vortigauntens vänner i gruvan hamnar man i ett antlion-bo och får slåss mot massor med antlions. När man kommer ner till vortigauntens vänner anfaller horder av antlions men till slut lyckas man döda alla. Medan vortigaunterna helar Alyx kontaktar G-man en och säger att han inte har kunnat prata förrän vortigaunterna var distraherade. Han säger också till Alyx att hon ska säga följande ord till sin far: Prepare for unforeseen consequences.

  • 3: Freeman Pontifex

När man kommer ut ur gruvan ser man på avstånd att The Combine är på väg med sin armé till White Forest. Alyx säger att de måste hinna före dem för att varna rebellerna innan de anfalls. Vortigaunten följer med och hjälper till att finna en bil. Det visar sig dock att den finns på andra sidan av en mycket svårt skadad bro. För att komma åt bilen måste man gå igenom dalen under bron som är fylld med Zombies och radioaktivt avfall.

  • 4: Riding Shotgun

När man fått tag på bilen börjar resan mot White Forest. I hela detta kapitel färdas man i bilen i skogarna runt City 17. Kapitlet påminner om kapitlen "Water Hazard" och "Highway 17" från Half-Life 2.

  • 5: Under The Radar

Bilens motor går sönder, men några rebeller i ett närliggande gömställe erbjuder sig att laga den mot att man hjälper dem med att förstöra en automatkanon som The Combine har satt upp för att spärra vägen en bit därifrån.

När man till sist kommit fram till White Forest hälsas man av D0g, som vill tävla den sista biten.

  • 6: Our Mutual Fiend

I nästan hela kapitlet pratar alla. Alyx förenas med sin far och man möter Dr. Magnusson. Man får se raketen dom arbetat på. Man får se den viktiga informationen som Combine jagat Alyx och Gordon för. Eli Vance pratar om den mystiske G-Man. Sen säger Dr. Magnusson att trampare är på väg mot raketen för att förstöra den.

  • 7: T-Minus One

I det sista kapitlet skickar man iväg Dr. Magnussons raket och stänger Combineportalen. Informationen som Alyx fick tag i dekrypteras och man får reda på att The Combine har hittat The Borealis, ett forskningsskepp som användes för att testa teleporteringsteknik, som försvann plötsligt under ett experiment lett av Black Mesa-rivalen Aperture Science.

Man ska tillsammans med Alyx flyga dit i en helikopter, men på vägen dit stoppas man av ett par Combine Advisors, som dödar Eli innan D0g hinner överraska och jaga iväg dem. Sedan tonar bilden ut i svart.

Se även[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]