Lycka till Charlie!

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Lycka till Charlie
Goodluck charly logo.svg
OriginaltitelGood Luck Charlie
GenreSitcom
Skapad avPhil Baker
Drew Vaupen
MedverkandeBridgit Mendler
Leigh-Allyn Baker
Bradley Steven Perry
Mia Talerico
Eric Allan Kramer
Jason Dolley
Logan Moreau
Musik"Hang In There Baby" - Bridgit Mendler
Antal avsnitt97
Längd (per avsnitt)23-49 min.
Antal säsonger4
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagIt's a Laugh Productions
Disney Channel Original Productions
ProducentBob Koherr
Sändning
OriginalkanalDisney Channel
Originalvisning4 april 201016 februari 2014
BildformatHDTV
Statusnedlagt
Kronologi
UppföljareGood Luck Charlie, It's Christmas!
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

Lycka till Charlie! (eng. originaltitel Good Luck Charlie) är en amerikansk TV-serie med genrerna komedi och sitcom som produceras av och visas på Disney Channel. Serien hade premiär på Disney Channel i USA den 4 april 2010. Seriens sista avsnitt sändes den 16 februari 2014 i USA

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien handlar om familjen Duncan som består av mamma Amy, pappa Bob, näst äldsta dottern Teddy, äldste sonen och äldsta syskonet P.J, näst yngste sonen Gabe, yngsta dottern Charlie och den yngsta i familjen, Toby. Familjen har inte riktigt vant sig vid nykomligen Charlie ännu i säsong 1 och säsong 2, så de stöter på massor med problem men även massor med skoj. Medan i säsong 3 och 4 handlar det mer om hur det känns med det nya syskonet Toby som födds i mitten av säsong 3. Teddy, Charlies storasyster, gör en videodagbok till lillasyster Charlie där hon pratar om en tonårings olika problem och hur hon ska klara av deras tokiga familj, i varje avsnitt spelar hon in en ny videodagbok som alltid avslutas med att hon säger "lycka till Charlie" och där av namnet.

Karaktärerna[redigera | redigera wikitext]

  • PJ Duncan äldst av syskonen Duncan. Hans karaktär är korkad men har ett gott hjärta. Han är intresserad av matlagning och i första säsongerna även av musik. Han hade till och med ett band med bästa vännen Emmet, som han senare i säsong tre skulle skaffa en lägenhet med och flytta hemifrån.
  • Teddy Duncan näst äldst men klart smartast. Hon är intelligent och är intresserad av skolan men ofta i serien måste hon göra förödmjukande och knäppa grejer för att motbevisa hur fin och duktig flicka hon är. Hon gör en videodagbok om att vara tonåring åt sin lilla syster Charlie för att hjälpa henne klara livet. Varje videodagbok avslutas med att hon säger lycka till Charlie och det är därifrån namnet på serien kommer.
  • Gabe Duncan var yngste sonen i de första säsongerna inan Toby kom. Han är en busunge som alltid ställer till rackartyg. Han är värstingbarnet i familjen och varje gång någon råkat ut för ett bus eller liknande misstänker föräldrarna alltid Gabe.
  • Charlie Duncan är yngsta dottern och var yngst av alla syskon fram till slutet av säsong tre när Toby föddes. När hon bara var en bebis lyckades hon ofta ställa till med problem som hennes syskon fick rätta till.
  • Toby Duncan är yngst i familjen och kom först i slutet av säsong 3. Inan han föddes röstade familjen om van nya bebisens namn skulle bli och Gabe valde namnet Toby.
  • Amy Duncan är mamman i familjen. Hon är ganska självupptagen och hennes stora dröm är att vara med i TV och kan bli helt besatt av det. Hon är inte en vanlig mamma och skämmer ofta upp sina barn.
  • Bob Duncan är pappan i familjen. I de tre första säsongerna är han väldigt tjock och det roar barnen mycket särskilt Gabe som ständigt skämtar och pratar om det. Han jobbar som insektsbekämpare och har ett företag som heter Bobs bort med ohyran. Han är även helt fixerad i kryp.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Svenska röster[redigera | redigera wikitext]