Hoppa till innehållet

Jessie (TV-serie)

Från Wikipedia
Jessie
OriginaltitelJessie
GenreSituationskomedi
Skapad avPamela Eells O'Connell
MedverkandeDebby Ryan
Peyton List
Cameron Boyce
Karan Brar
Skai Jackson
Kevin Chamberlin
Musik"Hey Jessie" - Debby Ryan
Antal avsnitt98
Längd (per avsnitt)22-25 min
Antal säsonger4
LandUSA USA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagIt's a Laugh Productions
Bon Mot Productions
Disney Channel Original Productions
Exekutiv producentPamela Eells O'Connell
ProducentBob Koherr
Richard Correll
InspelningsplatsHollywood Center Studios, Kalifornien
Sändning
OriginalkanalDisney Channel
Originalvisning30 september 2011 – 16 oktober 2015
Bildformat480i (SDTV)
720p (HDTV)
StatusAvslutad
Externa länkar
[död länk] Officiell webbplats
IMDb

Jessie är en amerikansk TV-serie som hade premiär den 30 september 2011Disney Channel.[1][2] Det blev fyra säsonger av serien och det sista avsnittet sändes i USA 16 oktober 2015.[3] Serien skapades och producerades av Pamela Eells O'Connell. Debby Ryan spelar Jessie, en liten småstadsflicka från Texas som flyttar till New York och blir barnflicka till en rik familjs fyra, livliga barn som spelas av Peyton List, Cameron Boyce, Karan Brar och Skai Jackson.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien följer Jessie Prescott, en 19-årig småstadsflicka. Hon, med sin stora dröm om att bli skådis, gör uppror mot sin stränge far, en sergeant inom marinen. Hon beslutar sig för att lämna militärbasen i Texas där hon tillbringat sin barndom och flyttar till New York. Hon accepterar ett jobb som barnflicka och flyttar in i en takvåningslägenhet på Upper East Side. Där bor den rika familjen Ross: föräldrarna Morgan och Christina, deras fyra stökiga barn, Emma, Luke, Ravi och Zuri samt ett husdjur. Med en helt ny värld av upplevelser som öppnas för henne, ger sig Jessie ut på nya äventyr i den stora staden, samtidigt som hon måste ta hand om fyra stökiga barn. Hon får hjälp av en motvillig Bertram, familjens sarkastiska betjänt, och Tony, husets 22-årige dörrvakt. Med den här familjen händer det alltid något och barnen håller henne ständigt sysselsatt.

Huvudfigurer[redigera | redigera wikitext]

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

 • Jessie Prescott (Debby Ryan) är en idealistisk och påhittig 19-åring från landsbygden i Texas som flyttar till New York för att förverkliga sina drömmar, att bli skådis, och blir barnflicka till de fyra bortskämda Ross-barnen.
 • Emma Ross (Peyton List) är en ivrig, men naiv 13-årig flicka som älskar mode. Hon dissar ofta Jessies stil, men hjälper gärna till när det gäller hennes barnflickas tragiska kärleksliv. Hon är även familjens enda biologiska barn.
 • Lucas "Luke" Ross (Cameron Boyce) är en busig 12-årig pojke som adopterades vid fem års ålder från Detroit. Han är en duktig dansare och älskar tv-spel. Han anser sig själv vara en kvinnokarl och stöter jämt på sin barnflicka Jessie. Han, till skillnad från sin bror Ravi, framstår ofta som osmart och korkad när det gäller skola och betyg.
 • Ravi Ross (Karan Brar) är en 10-årig pojke från Indien och det senaste adoptivbarnet att ansluta sig till familjen Ross. Han är präglad av hans hemlands kultur, men är nöjd med sitt nya liv i Amerika. Han är även det ända barnet i familjen som satsar på skolan och har mycket bra betyg, och är därför en impopulär, ensam elev. Hans ända vän är hans enorma ödla, Mr/Mrs Kippling.
 • Zuri Ross (Skai Jackson) är en fantasifull 7-årig flicka, som adopterades från Afrika vid födseln. Hon är den yngsta barnet i familjen och är väldigt kreativ, fantasifull och upprorisk. Zuri följer sina egna ideér (hur galna de än är) och gör alltid som hon själv vill.
 • Bertram Winkle (Kevin Chamberlin) är familjens sarkastiska, lata betjänt som egentligen avskyr sitt jobb och han undviker ständigt barnen och deras barnflicka så mycket som möjligt. Han jobbar sällan och tillbringar dagarna med att vila, äta ost och lyssna på opera i den enorma takvåningen.


Återkommande roller:

 • Chris Galya - Tony, dörrvakten.
 • Frank - Mrs. Kipling förut Mr. Kipling, Ravis älskade husdjur.
 • Carolyn Hennesy - Rhoda Chesterfield, dem elaka grannen.
 • Christina Moore - Christina Ross, mamman i familjen Ross.
 • Charles Esten - Morgan Ross, pappan i familjen Ross.56tyyg

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]