Mattias Jonsson

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
För den tidigare fotbollsspelaren, se Mattias Jonson.
Mattias Jonsson

Mandatperiod
2010–2014
2014–2018
2018–2022
Valkrets Göteborgs kommun
Uppdrag i riksdagen
ordinarie ledamot
ledamot i näringsutskottet (2014–)
suppleant i försvarsutskottet
suppleant i justitieutskottet
suppleant i trafikutskottet
ersättare i Riksdagsstyrelsen
Ordförande i
Ej ordförande i något utskott

Född 27 april 1974 (47 år)
Lysekil, Västra Götalands län
Politiskt parti Socialdemokraterna
Yrke montör
Webbplats socialdemokraterna.se

Mattias Jonsson, född 27 april 1974 i Lysekil,[källa behövs] är en svensk politiker (socialdemokrat), som är ordinarie riksdagsledamot sedan 2010, invald för Göteborgs kommuns valkrets.[1] I riksdagen är han ledamot i näringsutskottet samt ersättare i trafikutskottet och justitieutskottet. I näringsutskottet ansvarar han för de regionala tillväxtfrågorna.

Mattias Jonsson är utbildad elektriker och har jobbat som montörVolvo. Han har varit fackligt aktiv och haft anställning som förhandlingsombudsman på IF Metall i Göteborg.

Perioden 2014–2017 var Mattias Jonsson ledamot i landsbygdskommittén som presenterade ett slutbetänkande i början av 2017.[2] Han är ersättare i riksdagsstyrelsen.

I Göteborg är Jonsson ordförande i det kommunalt helägda bolaget Älvstranden utveckling AB. Han är ledamot i den socialdemokratiska distriktsstyrelsen och dess verkställande utskott. Mattias Jonsson har under flera år[vilka?] suttit som ledamot i IF Metalls socialdemokratiska förening i Göteborg. Sedan 2019 är han ordförande för den socialdemokratiska distriktsstyrelsen i Göteborg (arbetarekommunen).[3]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]