Robin Stegmar

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Robin Stegmar, född 8 november 1974, är en svensk skådespelare.

Stegmar har medverkat i ett stort antal tv-serier, filmer och teaterföreställningar. 2003 tog han examen från Teaterhögskolan i Göteborg. Han har uppmärksammats för sin medverkan 2001-2003 i en serie TV-reklamfilmer för ICA. Han är numer anställd på Göteborgs Stadsteater. Han har medverkat i Allt eller inget, Albert Speer, Fångarnas dilemma, Leva loppan, Stitching, Kharmen och I rosens namn under sin tid på Göteborgs stadsteater. Under 2007 spelade han enmanspjäsen Produkten på Dramaten och göteborgstadsteater, som blev en stor framgång och som även spelades in för radioteater och TV.

Stegmar är son till regissören Rino Brezina. Han har tidigare arbetat på Teater Sörmland där han har medverkat i bl.a Trettondagsafton, Delete, Fool for Love, Scapinos skälmstycken, Djungelboken och Nyköpings Gästabud.

Sommaren 2009 spelade han huvudrollen i "Kuta och kör" i Mariebergskogen i Karlstad. Hösten 2009 spelade han "Ett makalöst bröllop" i bl.a. Göteborg. Sommaren 2010 spelade han "Zpanska flugan" med bl.a. Robert Gustafsson och Suzanne Reuter. 2010 var han med i teatern "vilken högoddsare", då han spelade maken Jesper. 2011 spelade han "Zpanska flugan" på China teatern i Stockholm.

Sommaren 2012 syntes Stegmar på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg där han spelade Olof Harpinge i Campa i Klaveret.

Hösten 2013 spelar Stegmar huvudrollen i De 39 stegen (pjäs) som baseras på filmen De 39 stegen av Alfred Hitchcock som i sin tur är baserad på en roman av John Buchan. I övriga roller syns Cecilia Forss, Peter Dalle och Johan Ulveson.

Filmer och TV-serier[redigera | redigera wikitext]

Teater[redigera | redigera wikitext]

Roller (urval)[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Carlhåkan Larsén (11 januari 2010). ”Ett makalöst bröllop”. Sydsvenskan. http://www.sydsvenskan.se/kultur--nojen/scenkonst/scenrecensioner/ett-makalost-brollop/. Läst 28 juni 2015. 
  2. ^ [a b] ”Zpanska flugan”. Chinateatern. http://www.chinateatern.se/show/zpanska-flugan/. Läst 3 september 2015. 
  3. ^ ”Premiärkväll för Thomas Peterssons 'Älskling jag är visst gift!' på Krusenstiernskateatern i Kalmar”. Westin Promotion. http://westinpromotion.com/nyheter/2013/6/27/premiarkvall-for-thomas-peterssons-alskling-jag-ar-visst-gif.html. Läst 3 september 2015. 
  4. ^ ”Tresteg i snedsteg”. 2entertain. http://www.2entertain.com/show/tresteg-snedsteg/.