Tony Moore

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Anthony "Tony" Moore är en engelsk musiker som bland annat har varit medlem i Iron Maiden.

Iron Maiden[redigera | redigera wikitext]

Det första bandet han var med i var (det då okända) Iron Maiden, där spelade han keyboard. Han anställdes av Dennis Wilcock, dåvarande sångare i Iron Maiden, som ville att bandet skulle gå åt mer showiga hållet. Han var endast med i bandet under våren 1977. Slutligen fick han sluta då Steve Harris ansåg att det var onödigt med en keyboard i deras musikstil.

Cutting Crew[redigera | redigera wikitext]

Han började då arbeta med Brian James (från The Damned) och släppte en singel på RADAR records och gruppen turnerade som stödband för bl.a. Black Sabbath och The Stranglers. Han gick därefter med i en progressiv rockgrupp som kallades England.

1986 blev Tony Moore inbjuden att spela keyboard med ett band som kallas Cutting Crew som fick en massiv världshit med klassikern (I Just) Died in Your Arms Tonight. I två år fortsatte han turnera världen runt och spelade med bandet tills han kände att det var dags att gå vidare, som ledde till en solokarriär med ett litet självständigt bolag i London.

Kashmir Klub[redigera | redigera wikitext]

1997 etablerade Tony Moore den legendariska Kashmir Klub i London. Där kom artister för att uppträda inför agenter och skivbolag. Detta var lyckat då han hade väldigt bra musikutrustning att tillgå. Under sju år så höll Tony Moore igång Kashmir Klub. Men till slut tvingades de att stänga, byggnaden var så pass förfallen att den inte kunde räddas. Flera artister upptäcktes där, bland annat Damien Rice, Tom Baxter, Lucie Silvas, KT Tunstall, Sheryl Crow, David A. Stewart, Fleetwood Mac, Nik Kershaw med många fler.

Music Managers Forum[redigera | redigera wikitext]

2004 valdes Tony Moore in i MMF (Music Managers Forum), för personer som har bidragit till den brittiska musikindustrin. Under 2006 har Tony Moore även varit värd på en gala som sändes i "BBC London 94.9 FM".